Kemenesi Tünde és Luu Anh Tuan a Fashion Week Prága 2007 TavaszNyáron debütált (március 23.)

Wella Fashion Show néven új divatrendezvény indult útjára nemrégiben, Budapesten. A városligeti Vajdahunyad várában 2007. március 2-4.


A Wella Fashion Show tervezői nemzetközi vizeken

Fashion Week PrágaWella Fashion Show néven új divatrendezvény indult útjára nemrégiben, Budapesten. A városligeti Vajdahunyad várában 2007. március 2-4. között számos hazai és nemzetközi divattervező mutatta be kollekcióját a szakmának és a nagyközönségnek. A kelet-európai divatéletben ezzel elindult a régóta várt körforgás, melynek legutóbbi állomása a prágai Fashion Week volt, ahol Kemenesi Tünde és a vietnámi származású, de 17 éve Magyarországon élő Luu Anh Tuan divattervezők képviselték hazánkat.



Luu Anh Tuan, Az Év Fiatal Designere Prágában

A háromnapos Wella Fashion Show végén Az Év Fiatal Designere díjat Luu Anh Tuannak ítélte oda a szervező 2Face Kft., aki ennek köszönhetően Prágában is bemutathatta nagysikerű kollekcióját. A vietnámi származású tervező 17 éve él Magyarországon. Jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) bőr szakának utolsó éves hallgatója. 2006-ban fél évet töltött a London College of Fashion-ben, majd hazatérve befejezte első kollekcióját. Az elmúlt néhány évben bejárta szinte egész Európát valamint Dél-Kelet- és Közép-Ázsiát, hogy a különböző kultúrák összekapcsolódásából inspirációt gyűjtsön kollekciójához.

A történelmi hátterek ismeretével és a különböző népek mai modern életformájának felfedezésével olyan kollekciót hozott létre, amelynek nyelvezete és formavilága bármely kultúrában értelmet nyerhet. Anh Tuan ruhái, táskái, cipői és kiegészítői egyetlen színnek, a feketének használatával és különböző anyagmanipulációkkal képesek egységes, de kontrasztos kollekcióvá összeállni.

Nyiltszíni taps Kemenesi Tündének

A fiatal fiú nem egyedül vett részt a prágai Fashion Week-en, a szakmai zsűri Kemenesi Tündét is meghívta a nívós rendezvényre. 2007. március 23-án tehát két magyar tervező debütálhatott a cseh fővárosban.

A tervezőnő munkájában nagy hangsúlyt kap a jelmeztervezés is, ezen belül a színházi és tánc produkciók, filmek és különböző rendezvények öltözeteinek megtervezése és kivitelezése. Emellett több, mint kétszáz magyar és nemzetközi piacra készült reklámfilm elkészítése során tevékenykedett stylistként. Számos divatbemutatón és divatkiállításon jelent már meg kollekciójával.

Kemenesi Tünde divatbemutatója hatalmas sikert aratott Prágában: egyedül az ő kollekciója érdemelte ki a folyamatos tapsot. A sikeres bemutatónak köszönhetően a szervezők meghívták Tündét a görög Fashion Weekre is.

Budapesten legközelebb ősszel lesz Wella Fashion Show, amely évente kétszer jelentkezik majd azzal a céllal, hogy kreatív és innovatív divatkollekciókkal ösztönözzék a szakmabelieket és a nagyközönséget. A Wella Fashion Show amlett, hogy áttekintést ad a magyar és a közép-európai divatéletről, felhívja a figyelmet fővárosunkra is. Divattervezőinek pedig folyamatos jelenlétet biztosít a zágrábi és prágai Wella Fashion Weekeken.

A Wella Fashion Show tervezőivel legközelebb 2007. májusában, a zágrábi Fashion Week-en találkozhat a közönség.

Forrás: 2Face

Fotók a Fashion Week Prága 2007 rendezvényen résztvevő magyar tervezők kollekciójáról


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2007-04-04






ALMAF