Kate Moss menedzsere is beismerte: a magyar lányok kiemelkedően szépek!

Magyarországon válogatnak a nemzetközi divatélet nagyágyúi – Kate Moss menedzsere is beismerte: a magyar lányok kiemelkedően szépek!


Görög Zita„A magyar lányok a legszebbek” – hangzik a már-már elcsépelt közhely, amelyben bizonyára lehet valami. Nem véletlen járnak a világ hat divatfővárosának (Párizs-New York-London-Milánó-Tokyo-Hamburg) szakemberei ide válogatni, s bizonyára nem véletlenül szerepel oly sok fiatal magyar tehetség a nemzetközi címlapokon, bemutatókon.KataGörög Zita, a Valentine Supermodels of the year 2011 (VM) elnevezésű modellverseny házigazdája szerint azonban még mindig kevés a megbízható és profi ügynökség Magyarországon. Éppen ezért nagyon ügyel arra, hogy a fiatalokat mire bátorítja: „Nagy lehetőséget kínál negyedik éve a VM. Egy olyan fiatal ügynökségről van szó, amelynek lányai rövid fennállása óta bejárták az egész világot. Rendkívül ügyesen és dinamikusan építik fel az új arcok karrierjét.  Ha mögöttem is ők álltak volna tizenöt évvel ezelőtt, sokkal egyszerűbb lett volna az életem! Harminc országban dolgozhattam, és tudom, hogy az úgynevezett anyaügynökség támogatása ilyenkor elmaradhatatlan. Családként kell, hogy a modell mögött álljon. A modelliskolámban is ezt hangsúlyozom leginkább, bemutatom a top ügynökségeknek a tanítványokat, de nekik kell eldönteni, hogy személyes szimpátiájuk alapján kiben bíznak meg a legjobban, kiben érzik a hosszú távú együttműködés lehetőségét. Én is azért lettem a VM háziasszonya, mert a lányaimtól csupa pozitív visszajelzést kaptam. Tudom, ők nem fognak olyan helyzetekbe sodródni, mint én. A volt ügynökségem figyelmetlensége végett, kitoloncoltak Taiwanról és három évig nem mehettem vissza a szigetországba. Évfordulós történet, körülbelül tíz évvel ezelőtt Valentin napon történt. A kínai újév egybeesett a szerelem napjával és az én vízumom lejártával. Tapasztalatlan kislányként nem gondoltam bele, hogy  a repülőjáratok zsúfoltsága miatt három hetet kell várjak az első szabad járatra. Ez alatt az idő alatt lejárt a tartózkodási engedélyem és mivel az ottani rendszer nem enged rést, kitettek az országból. Hiába magyarázkodtam. Valójában azt gondolom az ehhez hasonló helyzetekről az ügynökségnek kell gondoskodnia, vagy legalább segítséget nyújtania.”

KataA Valentine Supermodels 2011 verseny egy tehetségkutató roadshow-val indul, amely során egy hónapon át keresik az új arcokat – s még az is megeshet, hogy valaki a hétvégi nagybevásárlás apropóján találja magát végül a divatvilágban. Az ügynökség szakemberei ugyanis hat héten át minden hétvégén kitelepülnek valamelyik vidéki nagyváros bevásárlóközpontjaiba és ott keresik a jövő szupermodelljeit. Így könnyebben tudnak érdeklődni és jelentkezni azok a környékbeli fiatalok, akik egyébként nem mennének el Budapestre egy ilyen felhívás kapcsán, vagy esetleg nem lenne hozzá bátorságuk. De valóban az is előfordult tavaly és tavalyelőtt is, hogy valakit egész véletlenül találtak meg az ügynökség szakemberei, és szólítottak le egy bevásárlóközpontban, úgy hogy nem is tudott a válogatásról, majd két hónappal később a New York-i vagy a párizsi divathéten találta magát az illető. A válogatások után egyébként egy három napos bentlakásos budapesti felkészítő tábor következik, melyen Magyarország legnevesebb divatszakemberei a külföldi ügynökségek által invitált londoni és párizsi fotósokkal közösen készítik fel a lányokat a szakma rejtelmeire, megtanítják őket profin pózolni és járni a kifutón, és elkészítik számukra az első profi fotósorozatokat. Mindez ráadásul teljesen ingyenes! Sem a jelentkezés, sem a tizenkét szerencsés kiválasztott számára a három napos felkészítő tábor nem kerül pénzbe. Csupán az elmúlt három évben nyolc-tíz profi, ma is aktívan a divat élvonalában dolgozó fiatal magyar tehetséget fedeztek fel így.

KataPéldául a tavalyi verseny eddig a 17 éves Vágner Zsuzsának hozta a legtöbb sikerélményt. Ő rögtön a verseny után, szeptemberben debütálhatott a párizsi Fashion Week-en, ahol rögtön négy show-val kezdett és megszerezte az első címlapját is. Januárban visszatért Párizsba és az Haute Couture Fashion Week-en és jelenleg is Párizsban van. A február végén kezdődő párizsi Fashion Week válogatásait járja éppen, majd utána várja a világhírű londoni Storm, a milanói Elite és a New York-i Marilyn is, tehát az idei év igencsak pörgősnek ígérkezik a 17 éves debreceni diáklánynak, akit egyébként egyik iskolatársa vitt el a debreceni bevásárlóközpontban tartott válogatásra. Magától nem jelentkezett volna, mert nem gondolta, hogy ő erre alkalmas lehet. … pedig nagyon is az!

A tavalyelőtti verseny győztese, Kondás Kata szintén debreceni. Ő viszont tudatosan készült erre a pályára és a válogatásokra is magától jelentkezett. Édesanyja kísérte el. A verseny döntőjén bezsebelte a londoni Storm, a párizsi Nathalie, a New York Models és a hamburgi Mega ügynökség szerződését is és a verseny után egy hónappal már New Yorkban is volt (az abban az évben 4. helyezett Buti Réka Alexandrával együtt) ahol rögtön az első szezonján 12 showt csinált a New York-i divathéten, majd azóta már bemutatkozott a londoni, a párizsi és a lisszaboni divatheteken is. Mindössze 16 éves, a verseny megnyerésekor 14 éves volt!

A téma kapcsán természetesen egy szakértőt is megkérdeztünk, a londoni Stormtól Shelley Whaits-et, aki többek közt Kate Moss, Coco Rocha és Lily Cole menedzsere: mi hozza őt idén újra Magyarországra? „Bizony, a VM éves rendezvényei kötelezően bent vannak a naptáramban, ugyanis minden alkalommal találok itt legalább egy meghatározó, érdekes, izgató, jól eladható arcot.”

ZsuzsaArra a kérdésre, hogy mégis milyen egy jól eladható arc és valóban a magyar lányok-e a legszebbek, óvatosan, mégis elismerően nyilatkozott: „Angol ügynökségként minden náció felé kötelességem nyitni, de való igaz, hogy jó néhány csodálatos magyar lányt felfedeztünk már, így ezt az országot amolyan hot-potként jellemezném, ahonnét bizonyára a későbbiekben is kerülnek még ki tehetségek. Világszinten több magyar lány karrierjét is követem, és biztos vagyok benne, hogy rajtatok kell tartanom a szemem.

Bár a divat folyamatosan változik és alkalmazkodni kell hozzá, mi mégis mindig ugyanazt keressük: olyan természetesen szép lányokat, akiknek a belső értekei összhangban vannak a külsővel. A magyar lányok ilyenek, és úgy tapasztalom, hogy a bőrük és a hajuk legtöbbször kiemelkedően jó minőségű! Azonban, ami valóban legalább olyan fontos, mint a megjelenés, kellőképpen karizmatikusak, stílusosak, nyitottak a világ felé, és nem utolsó sorban nagyon kedvesek. Ez utóbbi, amellyel igazán meg lehet nyerni az ügyfeleket is, és amit, azt vallom, mindenkinek illene gyakorolnia, függetlenül attól, hogy modell-e az illető vagy sem. A kedvesség ugyanis nem kerül semmibe, egy olyan ajándék, amely a viselőjének is mindig visszaad valamit. Mindez azonban nem tudna működni egy jó ügynök és egy jó ügynökség nélkül, amely hisz a lányokban, és amelyben valóban vakon megbízhatnak a lányok. Ha mindez összeállt, a határ szinte a csillagos ég!” - zárta sorait, de előtte még cinkosan megsúgta kedvenc szépítőszereit. A szupermodellek szuper menedzsere egy nálunk még nem kapható természetes, méhviaszos termékcsalád mellett a Dior dekorkozmetikumaira esküszik és elárulom, első ránézésre egy teljesen átlagos és igen, kedves fiatal nő.

Bővebb információ a versenyről: 30/6851299, info@vmmodel.hu Jelentkezni az ügynökség honlapján (www.vmmodel.hu) a Supermodel fül alatt lehet.


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2011-02-17


ALMAF