Herczeg Zoltán 10 éves jubileumát ünneplő divatbemutatója a Dokkban (november 30.)

Népszerű parti arcokat felvonultató tömeg verődött össze november 30-án a Dokk Klubban (Hajógyári-sziget), hogy együtt ünnepeljék Herczeg Zoltánnal divattervezői pályájának 10. jubil


"Jézus Krisztus Herczeg Sztár"

Herczeg ZoltánNépszerű parti arcokat felvonultató tömeg verődött össze november 30-án a Dokk Klubban (Hajógyári-sziget), hogy együtt ünnepeljék Herczeg Zoltánnal divattervezői pályájának 10. jubileumát. Míg a bejutásért állunk sorba, kis híján Pélyi Barnába ütközünk, nyomában Krisz Rudi, és az ex villalakó, VV Laci érkezik sietve. Ahogy ilyen helyeken mondani szokták, "cool" a hangulat, az alacsony hőmérséklet okán legföljebb odakint van hidegebb. Sodródunk, sodródunk a sokasággal. Az óriás hajót formázó belteret ugyan szeparékra osztották, de míg némi italért nyomakszunk a pultnál, felmelegedni, valóban kikötőben érezzük magunkat. A tengeribetegség jelei azonban csak később mutatkoznak rajtunk, amikor a függönnyel óvott belső helyiségbe jutunk, ott ugyanis egész közel préselődünk a kifutóhoz, mese nincs, azt a másfél-két órát kénytelenek leszünk talpon eltölteni. Mintha hullámoznék a talaj, de lehet, hogy csak képzelődöm.



A hátunk mögött már tapsolnak, sikoltanak az egyébként helyes pofijú lányok, de a közönség hasztalan türelmetlenkedik, a kezdés időpontja csak csúszik és csúszik. Kisvártatva visszafogott, hófehér Herczeg szerelésekben a Turbó zenekar tagjai lepik el a színpadot. Dicséret illeti őket, amiért végestelen-végig élőben nyomják a "kifutó alá való" muzsikát. Mielőtt azonban igazán a húrok közé csapnának, rózsaszín ingben megérkezik az est szabadszájú konferansza is, aki nyomdafestéket nem tűrő szavakkal nyitja meg a jubileumi divatperformance-t: mintha egy „el… (sípszó) Iwiw partin volnánk” – kezdi. Még a háttérben felállított projektoron a Herczeg hosszú, göndör hajú múltját bemutató digitális naptárka is belesápad mondandójába. Nincs mit tenni! A kifutóra sorjázó playboyok, maffiózók, ha lehet, rápakolnak még egy lapáttal.

Színorgia, színorgia, színorgia. Az enyhén szólva kapatos urak először egyenként, majd a blokkot záró mini fináléban közösen is, narancsszínű, lila, piros, arany öltönyökben táncolnak a catwalkra. Kiegészítő gyanánt mobiltelefont, egy-egy majdnem üres pezsgősüveget lóbálnak, lapos, sanda pillantásaikat Dom napszemüvegek rejtik a nagyérdemű elöl. A kalapok, nyakkendők – Herczeg és Love felirattal – mellett, a szárnyas oroszlánok, a váll lapot helyettesítő hímzések teszik extrémmé a bemutatott darabokat. Az első blokkot mégis az általam csak szöcske névre keresztelt férfiú fellépése teszi igazán érdekessé: zöld frakkban, sárga pantallóban, magas sarkú, zöld kígyóbőr lábbeliben jazzel végig a kifutón, menetközben zöld sétapálcával hadonászva. A közönségsiker elvitathatatlan. De hogy a népes egybegyűlteknek ne csak a hölgy, de a férfi tagjai is kellőképp elbájolódjanak, színpadra lépnek a szülinapi divatbemutató díszvendégei is, elsőként a Topmodellből már kiesett modell jelöltek, nyári rucikban.

A legtökéletesebbre Kata belépője sikerül, hála dizájnos, múltidéző, mégis modern szerelésének. Piros oldaltűzéssel vadított lyukas farmert, rózsaszín mídert és kis sztreccskesztyűket visel. A kézelőn, a nyakban, a kalapon lila tüllökkel kombinált kreációt, a térdig érő, hosszú rózsaszín csizma varázsolja ellenállhatatlanná. Xéniára napszemüvegben alig lehet ráismerni. A szőke Anita csillogó arany topban nyomja, melyet a férfiak öltözékén már megcsodált, fekete Love felirat ékít. Eszter, lett légyen szegény bármilyen bájos, olyan alacsony, szinte elveszik a kifutón, az általa bemutatott ruhaköltemény sajnos nem igazán érvényesülhet. A reklámarcú Angéla szintén farmerban tündököl. Herczeg egyedisége ezúttal nem is annyira az anyagokban, mint formabontásában nyilvánul meg: a lányok által bemutatott fűzök zsinegei kerültek a megszokottól eltérő helyre, oldalt, vagy elől, de csak a legritkább esetben, elvétve fordulhatnak elő hátul.

Lányokra ismét fiúk, a műsorvezető által csak "popgenyáknak" titulált férfiak következtek. A piros nadrágos Andy a Hooligansből Robbie Williams babérjaira tört, nemcsak a nadrágját húzta le, hogy megcsodáljuk fekete, herc(z)egi boxeralsóját, de felvonulás közben még alsóneműjétől is megszabadult, a hölgyek óbégatását hallva állíthatom, jól sült el a popómustra. A lányos Mester Tamás, szőrmével bolondított farmerszerkójában, kitaposott tornacipőjében, ennél mutatósabbat már nem produkálhatott, Pélyi Barna is majd’ hiába tombolt, pörgött-forgott, dobálta zöldszínű zakóját. A férfiak által viselt hosszú bundák mellett, a divattervezőtől már majdnem megszokott, díszítőelemként variált Jézus Krisztus arcok, kereszt motívumok hökkentették meg leginkább a nagyérdeműt.

A ’Magyarország Topmodellje 2006-ban’ címért a Viasat3-on versengő lányok Herczeg téli kreációiban pompáztak. Kisbundák és valóban egyedi, pamacsos, hosszú bundák kavalkádját vonultatta fel a "szabász-varrász" zsűritag. Anna rövid fazonúban, Fruzsina szőrmemellénykében, de mindketten királykék, fekete kompozíciókban tündököltek. Judit fehér kabátkájában feltűnően nyúlánknak tűnt, a műsorban sokat kárhoztatott csípője ezúttal nem került előtérbe. A puccos, elegáns felöltő előnyösen állt neki, hosszította egyébként is hosszú alakját. A talpig zöldbe bújtatott Titát örömujjongásokkal fogadta a nézőközönség, Angéla pirosban szabadult fel, hosszú lábait egész közelről csodálhattuk, így este egy ici-pici hasa neki is volt (hál’ isten, ők sem teljesen tökéletesek), Réka pirossal kombinált leopárdmintás kétrészesben, hosszú fazonú zakóban, hozzáillő pantallóban hozta szexi formáját. Valentina akár az est koronázatlan királynője utoljára, méltóságteljesen lejtett végig a kifutón.

A jubileumi, Herczeg divattervezői pályájának tizedik születésnapját ünneplő divatperformance-ot illő és látványos finálé zárta. Mielőtt maga a divattervező is színre lépett volna, még egyszer, végezetül megcsodálhattuk az est fellépőit, fiúkat, lányokat (hölgyeket, urakat) vegyesen. Herczeg már-már mértéktartóan, fekete aljban, fekete-zöld hajszálcsíkos zakóban fogadta őrjöngő közönsége, tulajdon modelljei üdvrivalgását. Lassan a gyertyák helyett tűzijátékkal telitűzdelt torta is megérkezett - abba még a divatgurunak is beletört a szabászollója, hiába próbálta, nem bírta elfújni. Ki tudja, talán az ünnepelt divattervezőnk övcsatján fityegő Jézus Krisztus alak bátorította az egyik maffiózót, hogy tovább gerjesztve az őrületet, háta mögött "Jézus Krisztus Herczeg Sztárként" méltassa hazai divatvilágunk színesben álmodó úttörőjét.

(Nevezhetném akár habnak a sütin is, hogy a show végeztével, minekutána nagy nehezen becserkésztem az egyik, immáron kiesett topmodell lányzót, érdeklődésemre, miként is érezte magát a divatbemutatón, kedves elutasításban részesültem. A Topmodell valóság-show versenyzői senkinek sem nyilatkozhatnak a Viasat3 előzetes beleegyezése nélkül - közölte.)

Fotók Herczeg Zoltán 10 éves jubileumi divatbemutatójáról - Dokk, 2006-11-30


Írta: MZ , Dátum: 2006-12-03






ALMAF