2010. november 6-án mutatták be Donizetti: Szerelmi bájital című vígoperáját

A Művészetek Palotájában mutatták be Donizetti: Szerelmi bájital L'elisir d'amore) című vígoperáját Káel Csaba rendezésében, melynek jelmezterveit Németh Anikó, a Manier designere terv


Németh Anikó - MANIER jelmezei a Művészetek Palotájában2010. november 6-án mutatták be a Művészetek Palotájának, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremében Donizetti: Szerelmi bájital L'elisir d'amore) című vígoperáját Káel Csaba rendezésében, melynek jelmezterveit Németh Anikó, a Manier designere tervezte.

A Manier Szalonban a luxus prêt-à-porter, designer streetwear és az egyedi, személyre szabottan tervezett méretes öltözékek mellett Németh Anikó jelmezeket is tervez, többek között Marozsán Erika gálaruháját az Oscar díjkiosztóra, Gaál Erzsébet világhírű hárfaművész és Motoko Mito japán hegedűművésznő fellépőruháit, valamint Eszenyi Enikő, Ornella Muti és Isabella Rosselini jelmezeit.A „Szerelmi bájital” opera kapcsán Káel Csaba rendezı kérte fel Németh Anikót, hogy tervezze meg Miklósa Erika, és Celeng Mária jelmezei mellett a három férfi főszereplő: Alekszej Kudrija, Enzo Capuano és Filip Bandzak öltözékét is. A rendező és a tervező már több ízben dolgoztak együtt például a nemrégiben a Művészetek Palotájában bemutatott Purcell: „The Fairy Queen”, illetve W. A. Mozart Cosi fan Tutte címő operájának jelmeztervei kapcsán.

Donizetti 1832-ben, alig két hét alatt komponált operája az egyik leggyakrabban előadott a mintegy hetvenöt közül. A kedves, mulatságos cselekmény mozgatója természetesen a szerelem, a féltékenység, no meg egy üveg – szerelmi bájitalnak vélt – bordói bor. A női főszerepben Miklósa Erikát - aki többek között már a New York-i Metropolitan Opera közönségét is meghódította - Manier jelmezben láthatjuk. Nemorino szerepében Alekszej Kudrija, a Plácido Domingo által támogatott Operalia Nemzetközi Énekverseny 2009-es győztese lép fel, szintén Manier jelmezben.


Írta: www.manier.hu , Dátum: 2010-11-17


ALMAF