A Topmodell valóságshow 2. részéről (október 9.)

Huszonegy tíz, mielőtt megkezdődne a visszaszámlálás, kezemben a távkapcsolóval még egyszer, utoljára kiszaladok a mosdóba...


Vámosi Viki, a Topmodell háziasszonyaTopmodell kompakt, avagy egy a kettőben

Huszonegy tíz, mielőtt megkezdődne a visszaszámlálás, kezemben a távkapcsolóval még egyszer, utoljára kiszaladok a mosdóba, nehogy nekem megint a legizgalmasabb részekről maradjak le. (Mindig a félórás reklámblokk előtt távozom, nem bírom kivárni a szünetet, aztán meg hőzöngök, hogy sokáig tart.) Három, kettő, egy, mindössze törékeny másodpercek lehetnek hátra és igen, lassacskán elkezdődik végre a Várva Várt – ahogy a VIASAT3 reklámozza - Topmodell valóságshow második része. Jobban mondva, elkezdődne, ha. Lefutnak a szokásos nyitó képsorok, sebaj, még ránkfér az ismétlés, szokni kell az arcokat, bemosolyog Vámosi Viki, képernyőre gördül a nyeremény Lancia és még a gyöngyöző Jana ásványvíz formatervezett butéliáját is megcsodálhatjuk (szponzor szponzor hátán). Na most akkor!



A lányok éppen csak elkezdenek, elkezdenének vonulni, amikor megszakad a tekercs. Hirtelen ráfagynak a monitorra, csak a zúgásból sejtem, hogy valami nem stimmel. Eltart kis ideig, míg orvosolják a hibát, addig is türelmünket, elnézésünket kérik. Jól van, megbocsátok. Csak azt bánom, hogy egy jelentős részt kiollóztak az anyagból, legalábbis számomra nehéz az átmenet. Az előbb még ünnepi ruhában láttam masírozni a topmodell jelölteket, most pedig military szerelésben kúsznak-másznak a terepen.

Topmodell valóságshow 2. adásA második adás az első(k)ről szól. Az első feladatról, futásról végkimerülésig (tapasztalt katonák vezényelik a kiképzést a gyakorlótéren), az első rögtönzött divatbemutatóról, az első fotózásról (elkészülnek az egész alakos, a portré felvételek és a TV spotok), az első közös reggeliről a modellházban (penészes a kenyér), no és persze az első kiválasztásról. Vámosi Viki szerint, aki ezúttal igéző párducmintás muszlin blúzt visel, mely szabadon hagyja vállait, minden feladatnak megvan a maga kőkemény filozófiai magja. A mostanié nevezetesen az, hogy próbára tegye a lányok akaraterejét, tűrőképességét, kitartását, amelyre a modellszakmában is óhatatlanul szükségük lesz. Tizenkétéves szakmai múlttal a háta mögött csak tudja.

A versenyzők nincsenek csúcsformában, néhányan, az élen a sötét hajú Ambrus Titanillával (aki Brémer Miklós fotográfus szerint olyan borzasztóan csücsörít, hogy azt már tanítani kéne) csak nehezen állják útját a panaszkodásnak. Mintha még nem készültek volna fel. "Itt nem elég szépnek lenni" – utal rá a zsűri is a kiválasztásnál – itt minden adottsággal rendelkeznie kell egy lánynak, hogy az legyen, ami. Szuper-, topmodell. A belső tulajdonságokkal is.

Topmodell valóságshow 2. adás De maradjunk egyelőre a külsőnél, mintha azzal sem volna minden rendben. Néhány helyen még mindig a csípő okoz gondokat, van akinek közszemlére tett hasizmai nem elég szálkásak. Herczeg Zoltán divattervező szerint kevés belebújni a Chanel-ház tervezte klasszikusan bájos petit noir-ba, viselni is tudni kell azt a lélegzetelállító, pici feketét. Nem a lányok pofijával van baja, a magasság ugyan néhány esetben kifejezetten hátrányos lehet (Iszak Eszter, Nagy Réka a két szőke lányzó nehéz helyzetben van a maga 164 körüli centiméterével) az önbizalmat, a kisugárzást hiányolja, ami belülről jön, ha jön, amit nem lehet tanítani. Bizonyára erre célzott Kajdik Csaba modellügynök is, az ominózus fotónézegetés során röpködtek szájából a kíméletlen „Nincs benne semmik!”. Mindannyian a pluszt keresik, azt a talán mikroszkópméretű, megfoghatatlan valamit, amiről leginkább akkor derül ki, mi is az, ha hiányzik. Legalábbis ennek lehettünk szemtanúi a kiszavazott Nagy Mónika esetében.

„Egy önbizalom hiányos, kishitű egyénből nem lehet szupermodell?” – csomagjait vonszolva kérdezte csalódottan, megtörve az ijedt, barna loknis, madárcsontú lány. Sajnálatraméltó, de nem elég meggyőző, hiába őszinte. Vagy csak az elszántság hiányzott belőle…

Bármennyire nem tetszik, topmodellnek is születni kell. A képesség, minden bizonnyal ott kell, lüktessen a zsigerek mélyén. Már-már közhelyszámba megy, nemcsak a profi smink, a tökéletes frizura, vagy a lenyűgöző ruhaköltemények teszik a Herzigovákat Herzigovákká.  A modellségnek más a kvintesszenciája. A kifutói mozgást még meg lehet tanulni. A legfontosabb talán az arc, a tekintet, hogy kifejező legyen, hogy meg tudjon nyílni a kamerának.

A versenyző lányok: Nagy Mónika, Kulcsár Angéla, Lattman Judit, Rónaszéki Anna, Tóth Fruzsina, Fentős Annamária, Elekes Kata, Iszak Eszter, Ambrus Titanilla, Gombár Anita, Nagy Réka, Matykó Xénia, Papp Valentina. Közűlük egy topmodell lesz, kövesd nyomon az elő lépéseit a Viasat3-on hétfőnként 21.15-től vagy a vasárnapi ismétlésben 18.40-től. Ha pedig mindkettőről lemaradsz, keddenként a HazaiDivat.hu portálon olvashatsz a hétfői adás minden apró részletéről.

Fotók a Topmodell valóságshow 2. adásáról - Viasat3, 2006-10-09

További cikkek a témában:

Topmodell - magyar valóságshow indult a Viasat3-on (október 2.)

További fotók a témában:

A Topmodell valóságshow 1. adása - Viasat3, 2006-10-02

 
Írta: MZ , Dátum: 2006-10-10






ALMAF