A World Top Model 2007 sajtótájékoztatóján jártunk (november 7.)

Az először 1990-ben megrendezett World Top Model szülőatyja, Fiore Tondi célja, hogy a Zürichben, Rómában és Monte Carlóban már bizonyított modellversenyt hazánkba importálva hagyomány


Claudia SchifferHatártalan szépség

Az először 1990-ben megrendezett World Top Model szülőatyja, Fiore Tondi célja, hogy a Zürichben, Rómában és Monte Carlóban már bizonyított  modellversenyt hazánkba importálva hagyományt teremtsen, és évente egy estére Budapestre gyűjtse a nemzetközi modellszakma krémjét. A hírességekkel turbózott döntőre 2007. december 1-én kerül sor, a New York Palotában. Bár az est házigazdáinak kiléte még titok, korábban Claudia Schiffer, Marcus Schenkenberg, Valeria Mazza töltötték be e kitüntető tisztet.



Intro

A sajtótájékoztatónak otthont adó, tükröktől, kristálycsillároktól ékes Fehér Szalon, nem véletlenül a New York Palota egyik legimpozánsabb szeglete, remek rálátást nyújt a lépcsőkkel elválasztott, aranyozott márványoszlopokkal támasztott éttermi részre. A helyszínre sereglő médiának még sincs túl sok ideje elmerülni a látvány szépségeiben, jobban teszi, ha az érkezéskor kezébe nyomott prospektusfüzettel barátkozik. Három oldalon van mit tanulmányozni!

Lassan a szalon végében emelt pódium is megtelik, a talányos olasz úr, Fiore mellett csinos tolmácsa foglal helyet, de érkeznek szép sorjában a többiek is, Jusztin Ádám a rendezvény hivatalos szponzorának választott Caprice ékszerház képviseletében, Hans-Peter Bauer szobrászművész, a verseny védjegyéül szolgáló szobor alkotója és végül, de nem utolsó sorban, Darvas Péter, a rászorulókat segítő United Way Magyarország ügyvezető igazgatója. Már tényleg csak néhány pillanat van vissza. Míg a sajtósok tollért matatnak kézipoggyászukban, a Topmodell című sorozatból elhíresült Brémer Miklós fotógráfus élére állítja kameráját.

Ki lesz a leg-leg-leg?

Fiore Tondi beszél a sajtótájékoztatón Fiore Tondi rövid bevezetőjéből elsőként a verseny menetéről értesülünk, a győztes jutalma 200 ezer eurónyi munkaszerződés lesz a Major modellügynökség jóvoltából – közli a mosolygós talján. Két zsűri dönt majd a lányok szépségéről, míg a technikai bíráknak, akik a nemzetközi modellügynökségek képviselői köréből kerülnek ki, 80% beleszólásuk lesz a végkimenetelbe, a VIP személyiségeknek marad a százhoz hiányzó 20%. A World Top Model legfontosabb célkitűzése, hogy a modellszakmán keresztül a szépséget állítsa középpontba, amit majdan a döntőn résztvevő stylistok, fodrászok, sminkesek is iparkodhatnak hangsúlyozni.

Bár a World Top Model 1990 óta fut világszerte, Fiore Tondi, aki tíz él fővárosunkban és saját bevallása szerint is igazán megkedvelte Budapestet, szeretné, ha ezentúl a rendezvény véglegesen letelepedne Európa szívében. Hans-Peter Bauer szobrászművész is hasonló véleményen van, igaz, ő a szépséget a verseny védjegyéül szolgáló szobrában testesíti meg. A háta mögé akasztott, falat díszítő festmény igazán beszédes, a díjról készült áttételes reprográfián szereplő meztelen szépség, ha távolról is, Botticelli Vénuszára emlékeztet. „A hölgynek nincs arca, hisz a szépség határtalan” – érvel Hans-Peter Bauer.

Tévé project

A rendezvény utolsó fordulóira fókuszáló, tervezett tévéműsor – a szervezők még nem döntötték el, melyik csatornának adják a jogokat, de az már biztos, hogy a december 1-én készült anyagot egy stockholmi tévé továbbítja majd Amerika felé – kettős törekvést szolgál, egyszersmind modern látószögből kívánja bemutatni a top modell szerepét, az ideálét, aki szépségén túl, társadalmi és természetvédelmi kampányok védnökeként is képes helytállni, másfelől Budapest, Magyarország ismertségét szeretné szélesebb körben elterjeszteni.

Az est bevételét is jótékony célra fordítják, a több mint 100 éves múltra visszatekintő jótékonysági szervezet, a United Way Magyarország jóvoltából krónikus beteg vagy testi sérült gyerekeken segítenek majd, legyen szó akár kórházba jutásukról, akár életkörülményeik javításáról. Jótékonysági árverés is lesz, a vatera honlapján két belépőjegyre licitálhatnak az érző szívű divatrajongók.

„Ékszer a lelked”

Jusztin Ádám a Caprice képviseltében a sajtótájékoztatón Az esemény hivatalos szponzorának választott, Caprice ékszerház képviseletében Jusztin Ádám ragadta magához a szót, mint mondta: „most még nem árulok el sok mindent, titokzatos leszek”. Azt azért elárulta, a részletekre november 29-én derül majd fény, a Caprice szentendrei központjában rendezett sajtóeseményen.

És hogy a neves ékszerház miért áll az esemény mögé? Több okból is. „A szépségverseny, bár régen vettünk részt rajta” – jegyezte meg Jusztin Ádám – „nem idegen tőlünk, másrészt ez egy nemzetközi verseny lesz, fontos kilépni az országhatárokon kívülre.”. A másik apropó, ami talán a World Top Model szlogenje is  lehetne: „akárcsak az ékszercsodák, a versenyzők esetében is csiszolatlan gyémántokról van szó, akikből a döntőre vérbő szépségeket kell kovácsolni.” – hallottuk Jusztin úrat.

A nemzetközi versenyen résztvevő modellek nevét, származási helyét az est házigazdáinak nevével egyetemben egyelőre nem közölték a szervezők, mint mondták, ezek kihirdetésére is csak november 29-én kerül sor. Fiore Tondi csupán annyit volt hajlandó megosztani velünk, a selejtezők nagy részét a Major modellügynökség és más nemzetközileg elismert ügynökségek végezték, ami honunk szépségeit illeti, a válogatás a következő hetekben zajlik majd le, elismert, magyar ügynökségek bevonásával.

Az esemény sikerére előzetesen gyümölcslevekkel lehetett koccintani, aki viszont nem szeretett volna a medve bőrére „iszogatni”, az a kötetlen fogadás keretében szervírozott-kínált, finom, ropogós péksüteményekkel vigasztalódott.

Fotók a World Top Model 2007 modellverseny sajtótájékoztatójáról - 2007-11-07


Írta: MZ , Dátum: 2007-11-12






ALMAF