Coin üzletnyitó Budapesten divatbemutatóval és Paris Hiltonnal (szeptember 3.)

2009. szeptember 3-án este nyitotta meg első üzletét Magyarországon az olasz divatélet egyik vezető cége, a Coin Csoport.


Coin üzletnyitó Paris Hiltonnal 20092009. szeptember 3-án este nyitotta meg első üzletét Magyarországon az olasz divatélet egyik vezető cége, a Coin Csoport. A Dorottya Palota műemlék épületében berendezett 1250 nm-es üzletben „ a magyarok egy nagy olasz üzlet hangulatát élvezhetik, amely az olasz divat legismertebb márkáit és szezonális újdonságait kínálja elérhető áron” – ígérte Stefano Beraldo, a csoport ügyvezető igazgatója. Ezen az estén azonban nem csak az olasz divaté volt a főszerep, hiszen az est sztárvendégeként és házigazdájaként nem mást lépett a kíváncsi nagyközönség elé, mint Paris Hiltont, aki legalább annyi kíváncsi embert vonzott a Dorottya utcába, mint az itáliai fashion.



Érkezés

Hatalmas tömeg gyűlt össze a XIX. században Pollack Mihály tervei alapján épült, egykori Wurm Ház, ma Dorottya Palota épülete előtt. Az emberek ácsorogtak, s velem az élen senki nem értette, miért nem engednek be teremtett lelket sem a morcos biztonságiak. Egy-két kivételezett persze bejuthatott, ám ők is unottan jöttek-mentek a kordonon belül, s kérdésemre, mi zajlik odabenn, arról panaszkodtak sehol semmi. Így hát sokadmagammal türelmetlenül ácsorogtunk tovább a macskaköves Dorottya utcában, s habár a megnyitó kezdetét 20.30-ra ígérték a szervezők, még 21.15 kor is arra vártunk, hogy bebocsátást nyerjünk az új Coin szentélybe. Türelmünk már-már a végéhez közeledett, mikor hirtelen megmozdult a tömeg. Rejtélyes módon azonban a figyelem nem a bejárat, hanem az utcafront felé koncentrálódott, ám azonnal értelmet nyert a jelenség, amikor lábujjhegyen pipiskedve, átlesve a tömegen sikerült megpillantanom a hatalmas érdeklődés tárgyát, magát Miss Hiltont. Kattogtak a fényképezőgépek, villogtak a vakuk, a torkokból sóhaj szakadt fel, míg a nevezetes hölgyemény, testőrök karéjában átvágott a tömegen. Amint Miss Hilton biztonságban megérkezett – gondolom – előre elkészített szeparéjába a tömeg is szabad utat kapott.

 
Félsiker

Akárcsak kint, bent is iszonyatos mennyiségű ember zsúfolódott össze. A kifutó közelébe verekedni magunkat kész lehetetlenségnek tűnt, mégis sikerült kb. az ötödik sorig jutnom, ahol így sem láttam sokat, leszámítva a vállak és hátak takarásából néha mégis előbukkanó modellek fejét. A kivetítőt is csak szórványosan pillantottam meg, de azért így is képet alkothattam a Coin által képviselt divatirányzatról.

Neves egyveleg

A Coin az öltözködés, a lakberendezés és a szépségápolás legnagyobb olasz áruházaként olyan divatmárkák széles választékát kínálja, mint az Armani Jeans, a Class Roberto Cavalli, a Just Cavalli, Liu Jo, Marella, Penny Black és Paris Hilton. A lakberendezés terén a Conicasa, míg a szépségápolásban a Chanel, Dior, Valentino, Gussi és Salvatore Ferragamo is megtalálható kínálatuk széles palettáján. Ennek megfelelően ezen az estén egy nemes egyvelegként jellemezhető divatbemutatót láthattunk, ahol Armani és Paris Hilton ruhái is megfértek egymás mellett az új Coin áruházban.

A fekete alapon apró strasszos felsőtől kezdve a bordó alapon sárga négyzetmintás kardigánig számos stílussal, fazonnal és anyaggal találkozhattunk ezen a kifutón. Akadt aszimmetrikus vállú, rövid hordószoknyás, halvány barna alapon fekete absztrakt mintás ruhácska; élénk piros, A vonalú, nyakban többrétegű kötött sálat imitáló kabát; szűk szárú, fényes lakknadrág; szőrmeblézer és színes fodros szélű mini is. A fiúkon főképp farmereket láthattunk pólókkal, köldökig nyitott ingekkel, zöld vagy fekete pufidzsekikkel. Férfivonalon még mindig nagyon divatos a farmerkabát és a sál, ahogy a hölgyeknél is abszolút befutó a második bőrként a lábakra tapadó cicanadrág természetesen a szivárvány minden színében. Utóbbiakhoz bátran viselhetünk kötött, szűk szabású ruhákat, rövid szoknyácskát, esetleg minisortot. Az ősz közeledtével egyre nagyobb szerephez jutnak a sálak, sapkák kesztyűk is, ezt megtapasztalhattuk a kifutó kínálatában is. Lila vagy fekete bőrkesztyűk, kötött tányérsapkák, széles karimájú kalapkák és színes vagy épp kockás sálak egészítették ki az őszi/téli kollekciót, de egy rózsaszín bukósisak is feltűnt – kevésbé a mindennapi viselet, mint inkább a dizájn kedvéért.

Mondd meg nékem…

A kollekció legnagyobb része viselhető darabokból állt, amelyek közül jó néhányat szívesen hordana szerintem bárki. Erről Szekeres Nórának sem volt más véleménye, akivel a bemutató után váltottunk pár szót a látottakról.

HazaiDivat.hu: Ha összességében nézzük a rendezvényt, mi az a dolog, ami leginkább megfogott benne?
Szekeres Nóra
: Nagyon tetszett az egész! Szépnek találom az üzletet, magát az épületet, igazán nemzetközi hangulata van. Ugyanez vonatkozik a bemutatóra is: a modellek, a kivitelezés, a miliő mind olyan, mintha egy külföldi kifutót figyeltem volna. Ami pedig igazán megragadta a figyelmemet az a Coin logója. Hatalmas, színes és figyelemfelkeltő, vonzza a tekintetet és nem felejti el az ember, ha egyszer már látta. Egyszerűen tökéletes!

HazaiDivat.hu: Hogy tetszettek a ruhák?
SzN
: Szerintem nagyon jók voltak. Hordhatóak, fiatalosak, vagányak. Ami kifejezetten meglepett, hogy Paris Hilton ruhái is nagyon tetszettek… Pedig ő azért nem kifejezetten divattervező és nem is gondoltam, hogy remekelni fog…ám mégis.

HazaiDivat.hu: Akadt kedvenc ruhadarab a látottak közt, amit szívesen viselnél?

SzN: Persze, több is! De főleg egy Paris Hilton nevével fémjelzett fekete kalap és egy kötött sapka ragadta meg leginkább a figyelmemet, azokat szívesen hordanám, főleg mert lassan itt az ősz.

Szekeres Nóra mellett számosan megjelentek még a hazai „híresek és szépek” világából, így a bemutató utáni tömegben felfedezhettük a celebek közül Bódi Sylvit és Dukai Reginát, a média berkeiből Szabó Patríciát és Anry Soós Évát, a divatvilágból Gyulai Mihályt, de elsuhant mellettünk Zséda is és Hajdú Péter ifjú feleségével, Sarka Katával.

Fotók:

További cikkek a témában:

Roberto Cavalli, divattervező, cipő- és táskatervező

Christian Dior, divattervező

Mindent a....


Írta: Ekhó , Dátum: 2009-09-15






ALMAF