A Topmodell valóságshow 7. részéről (november 13.)

Kilenc óra. Az egyik kezemben gőzölgő tea, a másikban üres cigarettás doboz, kényelmesen behelyezkedem az otthoni ott-még-nem-tartunk-LCD-képernyős tévé elé.


Nekik a Balaton a Riviéra?

Kilenc óra. Az egyik kezemben gőzölgő tea, a másikban üres cigarettás doboz, kényelmesen behelyezkedem az otthoni ott-még-nem-tartunk-LCD-képernyős tévé elé. Hátamat a rotyogó kályhának döntve lassan leereszkednék lótuszülésbe, ha... Szóval rajtam a jóga se fog. Hát így állunk! Negyed tíz és még mindig sehol senkik. Aztán hirtelen, csakis mintha megcsúfolásomra történnék az egész, bájos topmodell lánykáink helyett, a Helyszínelők zord és mogorva Gipsz(karton) felügyelői nyomozzák be magukat a monitorra. Hiába háborodom fel, van egy ajándékba kapott órám - ami úgy szakadt rám hirtelen, mint hazugra a plafon...(lehetne fokozni) -, amit kénytelen vagyok valahogy kibekkelni. Csak ne ragadna le másodpercenként a szemem. Nem bírja a krimit.



Áttáncolok egy másik csatornára, na persze ott is akad móka, kacagás, értsd, lásd, Győzike show. Vagy. Hogy, hogy nem, Győzikénkbe is beleette  magát a hiúság. Jött modernkori hasfelmetsző jackünk képében a pocakplasztikák koronázatlan királya, alias a plasztikai sebész. Győzike a szépészeti műtétre 30 percen át vacogva, félve, rókázva készült elő. Stílusosan szólva, majd felfordult a belem. El lehet képzelni. A szokásostól eltérően ilyen „rémrendes” hangulatban kullogtam vissza a sípszavaktól hangos Viasatra, bájos Vámosi Viki nézőbe, percre pontosan egy órával később.   Ami azt illeti, nemcsak én voltam paprikás hangulatban. Az ébredés utáni bokszedzésen a lányok is kitettek magukért. Beleadván minden génjükben hordott apait a bokszzsákpüfölésbe, a balegyenesekbe, ha Mohamed Alikká nem is - Kata kivételével, aki lázasan nyomta a kispadot - az erőt próbáló tréning végére egész rendes küzdősportolóvá értek. Technikailag Anna, ha a kitartásban a cicababás Réka teljesített a legkiválóbban a lányok trénerét alakító Szabó Pál szerint. A két leg-lány választása alapján hozzájuk csatlakozhatott az egyre cserfesebb Tita, amikor a műsorkészítők jóvoltából a három grácia, ha dimenziót nem is, övezetet váltott. Topmodell zónából egyik pillanatról a másikra csoki zónába érkezvén a sportos lányoknak nemcsak szeme kerekedett el, de bizony a nyál is összeszaladt szájukban az ínycsiklandó finomságok láttán. A topmodell szakmában már-már rubenszinek számító Réka, akinek a zsűri, kivált Brémer fotográfus szerint sem ártana jobban odafigyelnie alkatára, békésen ült neki egy nagy adag tejszínhabos fagyikehelynek. De Annát sem kellett félteni, aki „jót tesz depresszió ellen” felkiáltással az olvasztott csokis tálat tunkolta ki. Ha jól emlékszünk, az előző adásban ő is a paramétereire tett megjegyzések miatt itatta az egereket, talán ettől esett heveny búskomorságba? Tita csak amennyi-belénk-fér alapon csipegetett. De hogy otthon, topmodelléknél is jó legyen, arról a hazavihető ajándék csokik gondoskodtak... Volna. Hogy kinek, kinek nem szánták a lányok? – elvileg ők dönthettek róla, hárman, közösen -, nem derült ki, ez a szál elvarratlan maradt. Nem is volt fontos, annyira. Annyira nem, mint a vendég érkezése, akit Fruzsina „mindegy, hogy ki, csak ne kelljen megint tanulni” felkiáltással üdvözölt. Pedig Rikk Ágnes, sminkmestertől éppenséggel lehetett volna mit. Azonban most nagyobb hangsúly esett a meglepetésnek szánt, promóciós sminkkészletekre, mint becses személyére (mely egyéként a Moszkvában tartott 2006-os nemzetközi fodrász- és sminkversenyen második helyezést ért el), ugyanis az irigylésreméltó make-up pakkal feladat várt a topmodell-jelöltekre. Kinek-kinek csekély 10 perc alatt, mozgó járműben kellett elkészítenie tökéletes nappali sminkjét a grátiszba kapott szivacsok, pirosítók, szájfények segédletével.

Topmodell valóságshow 7. adás A mozgó jármű a napfényes Balatonpartra repítette topmodelljeink lelkes csapatát, ami a fővárostól talán nem tízpercre van, de ezt hagyjuk. A magyar tenger partján Illés Alexandra, sminkes fogadta a lányokat, és feladatul kapott szemléje után kiválónak minősítette a lányok teljesítményét. Persze, ha valaki ezt hétköznap is megcsinálja, ahogy arra Valentina célzott, miért ne tenné meg élesben, amikor tétre megy a dolog? Ne firtassuk.

Mielőtt elkezdődött volna a fotózás - ezúttal egy imbolygó vitorláshajó fedélzetén pózoltak a lányok -, az egy szem Fruzsinát leszámítva, mindenki őrült falatozásba fogott. A történtek után azon sem lepődöm meg, ha Rékáék stílszerűen zónapörköltet fogyasztanak, de nem, hamburgereztek (régi, klaszikus nagybucisat!), míg szőke szépségünk kalóriamentes füstkarikákat eregetett a légbe. Hiába, nem nyugtatta meg a nikotin se. Fruzsinak saját bevallása szerint is a pasikkal volt a legkönnyebb lencsék mögé állni, de ez a mostani, vizes-hajós képzápor, dacára a cigihegyeknek, enyhén szólva, megdolgoztatta az idegeit. Titának víziszonya volt (van), a többiek a szembe tűző Napra panaszkodtak, mind közül Valentina, akinek a jól sikerült árbocölelgetés során talán még azt is sikerült elhitetnie magával, nemcsak a jacht, a délután, az egész Balaton az övé, élvezte a legjobban a fotózást. Az elkészült képcsodák, hál’ isten nem a gyengeségekről beszéltek, csak Katát nem volt könnyű táncba vinni, hiába kérték, egyetlen fotó erejéig sem volt képes elmosolyodni.  Ez, vagy a kiszavazás során kapott instrukciók „3 nevetős, felszabadultan mosolygós pózt kérünk” - hangzott Vámosi Viki szájából teljesíthetetlensége okozta vesztét, nem tudjuk. Valószínű, Kata kiesésében mindkettő közrejátszott. Csak azt sajnálhatja, hogy neki már végképpen a Balaton marad a Riviérája. Szemben a többi jelölttel, akiknek talán megváltozik a véleményük az éjszaka közepén, septiben készített igazolványképekről (Valentina is megbocsájtja a fotós házának kertjében kapott "kutyamarcingolást”), ugyanis ha az oltások, vízumok is meglesznek, csinos topmodelljeink a távoli és napfényes kontinenst, Afrikát is meghódítják majd. (Kíváncsi vagyok, ott, akkor mi ellen emelnek majd kifogást a borsószemkirálykisasszonyt játszó lányok!)

De addig is, míg a nagy utazásra sort kerítenek, hazai vizeken eveznek tovább. Szó szerint. Tita víziszonyából fakadóan evezősön, a többiek gyors motorcsónakon szelik a magyar tenger habjait, majd Kolonics György (többszörös olimpiai bajnok) és Horváth Péter („kis indián”) segédletével kenuba pattannak, hogy ne csak szárazon bizonyíthassák, mi mindenre képesek. A vizigyorstanfolyam eredménye dícséret ("Ezt másoknak egy hét alatt tanítjuk meg.") és katarzis: Tita egyenesen olimpiai bajnoki babérokra tör.

Aztán újabb ízelítőt kapunk a veszekedő-show-ból, most épp a rendetlenség miatt pattan ki - áldott boxórák! – szerencse, hogy nem kisebb ökölharc. Hála Valentinának, aki fiatalabbakkal (értsd Réka) nem áll le vitatkozni, ha a Balatont nem is, ezt mi is „megússzuk”. De könnyzápor jön így is, úgy is: az Anyucik buzdító mobilüzenetét egyetlen lány sem bírja pityergés nélkül végighallgatni. Talán csak a későn ocsúdó Angéla okoz meglepetést „nem anyukám volt” kijelentésével.

Topmodell valóságshow 7. adásÉs elérkezett a rettegett kiszavazás. A zsűri vendégszékén ezúttal Maróy Krisztina, a GLAMOUR magazin főszerkesztője ült, a lányok pedig különböző instrukciókat kaptak a bíráktól, amely feladatok célja az volt, hogy kinek-kinek az eddig kitűnt gyengeségeit firtassák. Judit Sipos Zita szerint remekül hozta a sminkmester által ráosztott samponreklám szerepet, Tita maga volt a mosolygós fiatalság letéteményese, Réka drámai arca - merthogy a feladat szerint ilyennel kellett volna visszanéznie a zsűrire - azonban, Brémer szerint, leginkább még mindig egy szexfilmből kiollózott jelenet nyitóképére emlékeztetett. Angéla fűzfáját sem csavarta ki a szél tövestől, ezért Herczeg Zoltán kelletlen illusztrálni kényszerült, mire is gondolt, amikor kitalálta a feladatot a kissé mereven mozgó lánynak. De a divattervező sem kapott max. pontszámot a zsűritől: „a halászhálót dobáló legény” – címkézte Brémer a látottakat. Angéla ekkor magassarkújának labilitására hivatkozott...  Anna viszont nem szenvedett a topánkájától, sőt, meggyőzően hozta a feladatul kapott szexis, csábító vampot, és olyan szuggesztíven vonult végig a kifutón, mint aki mindenkit magába akar bolondítani. A 18 évesen már narancsbőrös (az a csúnya cigi) Fruzsi a szakértők szerint erotikusan, nézőként inkább ügyetlenül kortyolt, a több mint valószínű, Jana ásványvízből (csak nem a zsűrik részrehajlásának lehettünk tanúi, mi volt ez, ha nem a győzelem látens előrevetítése?), míg Valentina bohókás kislányt alakított a homokozóban. A kieső Katának még végső esélyként sem ment a nevetés, hiába győzködte őt Sipos Zita, hogy "ha az ügyfél téged választ, akkor a fogaiddal együtt választ", a kígyótekintetű szépség csak szorította a száját. A búcsúüzentre azonban kinyílt neki: a visszaszitkozódásnak beillő „egyre durvább dolgok lesznek bent” kísértetisen hajazott a rég kiesett, reklámarcú Annamari jóslatára „gusztustalanabbnál gusztustalanabb...”

Úgy látszik, idekint mindenkinek megváltozik a véleménye, merthogy a négyes döntőbe azért Kata is visszakívánkozik, jelzvén, íly módon: "nagyon-nagyon sajnálom, hogy kiestem". Megeshet, úgy van ez, mint a Balatonnal. Ha évről-évre alacsonyabb is a vízszintje, ha éppen döglött angolnatetemektől bűzlik is, azért szeretjük. Ha egyszer valakik (teszem azt a német fürdőközönség) egészen elhódítanák kicsiny tavunkat, de egészen el, biztos áthelyeznénk a hangsúlyt a szidalmakról a nosztalgiára.

Ha kiesett a kedvenced visszaszavazhatod, ha felhívod a 06 91 333 663-as telefonszámot, vagy sms-ben elküldöd rá kedvenced keresztnevét. A hívás díja 175 Ft + ÁFA, a célja pedig az, hogy a közönség-szerint-Topmodell bekerüljön a négy döntős közé.

A még versenyben lévő lányok: Kulcsár Angéla, Lattman Judit, Rónaszéki Anna, Tóth Fruzsina, Ambrus Titanilla, Nagy Réka, Papp Valentina. Közűlük hárman a közönség kegyeltjével együtt benne lesz abban a négy döntősben, akik közül egy topmodell lesz. Kövesd nyomon a leendő magyar szupermodell elő lépéseit a Viasat3-on hétfőnként 22.15-től (?) vagy a vasárnapi ismétlésben 18.40-től. Ha pedigmindkettőről lemaradsz, keddenként a HazaiDivat.hu-n olvashatsz a hétfői adás minden apró részletéről.

Fotók a Topmodell valóságshow 7. adásáról - Viasat3, 2006-11-13

További cikkek a témában:

Topmodell - magyar valóságshow indult a Viasat3-on (október 2.)

A Topmodell valóságshow 2. részéről (október 9.)

A Topmodell valóságshow 3. részéről (október 16.)

A Topmodell valóságshow 4. részéről (október 23.)

A Topmodell valóságshow 5. részéről (október 30.)

A Topmodell valóságshow 6. részéről (november 7.)

További fotók a témában:

A Topmodell valóságshow 1. adása - Viasat3, 2006-10-02

A Topmodell valóságshow 2. adása - Viasat3, 2006-10-09

A Topmodell valóságshow 3. adása - Viasat3, 2006-10-16

A Topmodell valóságshow 4. adása - Viasat3, 2006-10-23

A Topmodell valóságshow 5. adása - Viasat3, 2006-10-30

A Topmodell valóságshow 6. adása - Viasat3, 2006-11-07


Írta: MZ , Dátum: 2006-11-14






ALMAF