TrüffELLE! divatbemutató az OTP Bank Lovas Világkupán (december 9.)

Merészet gondolt az ex A Nő Négyszer tervezőcsoport két tagja, Kolyvek Antónia és Körtvély Adrienne.


TrüfelleEgy falat pikáns kényeztetés

Merészet gondolt az ex A Nő Négyszer tervezőcsoport két tagja, Kolyvek Antónia és Körtvély Adrienne. A Csehországot, Párizst, Tokiót megjárt duó ezúttal a Papp László Sportarénában vonultatta színpadra lilában, aranyban úszó finom, nőies költeményeit, a lovassport szerelmeseinek pedig külön pegazusnyomatos selyem kelmékkel kedveskedett. És ha már három napig tartó Lovas Világkupa, stílszerűen a modellek is lófarokba kötött hajjal rótták a kifutóhosszakat, kezükből az ostor, fejük búbjáról a lovaglósapka sem hiányozhatott.



Intro

TrüffelleEgyszerűen nem lehet irányt téveszteni, már a Stadionok metrómegállónál érezni a friss lócitrom szagot, ami még mindig jobb, elviselhetőbb, természetesebb, mint a négykerekűkből ömlő kipufogógáz, nem is facsarja az ember orrát, kedélyeit csigázza csak, mielőbb találkozni kíván egy hús-vér telivérrel. A hajdani körcsarnok felé közelítve hamar megadatik az élmény, a zöld bársonyba bújtatott fekete paripát épp most tessékelik ki a szállítókocsiból. Fenséges látvány! Szinte bánjuk már, hogy tenyerünkben nem izzad, nem árválkodik egyetlen megveszekedett kockacukor sem.

Odabent homokos aréna fogad, a lelátók színültig telve. Az Adrenalin Kupa fogathajtó versenyébe csöppenünk. Sötét paripák galoppoznak, míg a gyeplő művészek és jeles sportolóink kezében pihen. Demjén Ferenc mellett, többek között Fábry Sándor, Vörös Zsuzsa, Erdei Zsolt, Kőbán Rita, Koncz Gábor csücsül a bakon. A hajtókat Lázár Vilmos és Lázár Zoltán segédhajtók irányítják a bójákkal nehezített terepen. A győztes, a távot közel 60 másodperc alatt teljesítő Vörös Zsuzsa olimpiai bajnok öttusázó, az Esti Showder atyja csak a második helyre szorul, a harmadik helynek Mészöly Géza, a Vasas edzője örülhet. Persze ajándékok, serlegek nélkül nem megy haza senki, a díjátadásnál a Miss Hungary szépségkirálynői segédkeznek.

Lila-arany-rózsaszín

TrüffelleMZ: Mesélj egy picit a helyszínválasztásról, hogy kerültetek a Lovas Világkupára?
Körtvély Adrienne:
A Lovas Világkupára a szervezőktől kaptunk meghívást, aminek kifejezetten előzménye volt a lovas kollekciónk. Korábban is foglalkoztunk tehát a témával, ruháink között az úgynevezett klubruhák formavilága mindig feltalálható volt. Egyébként is jellemző ránk, hogy témák, események inspiráló forrássá válnak. Open mind! A divatbemutatónkat sportkommentátorok kísérték végig, akik az első nap folyamán spontán kapcsolódtak be, legnagyobb meglepetésünkre!

A modellek már kevésbé ingoványos talajon csillogatják meg tehetségüket, a tribünök közé emelt kockakifutó afféle békés szigetként funkcionál a zárónapot színesítő verseny lázából még fel sem ocsúdott nézősereg körében. Csupa aranyszegéllyel futatott, vagy épp aranykockákkal, karikákkal, nonfiguratív motívumokkal ékített lila anyagból kreált csodát kapunk, a sorthoz lilás-arany ujjatlan dukál, a lila ruhácskát keleties vonásai teszik különlegessé.

A falatnyi miniszoknyát padlizsán színű harisnyával viselhetjük, melyet a jó ízlés keretein belül avat igazán dögössé a mélyen dekoltált, empire fazonú muszlinblúz. A lila keménységét rózsaszínnel oldó, finom míderhez, ugyancsak rózsaszínben úszó, tüllös szoknyarész csatlakozik, a hercegnőket idéző ruhát, nem csoda, tapssal jutalmazza, díjazza a közönség.

MZ: Kettőtök munkájából kaptunk ízelítőt, de mi jellemző Adrienne és mi Antónia "vonalára"? Egyáltalán mennyire törekszetek tudatosan a szétválasztásra, vagy inkább a TrüffELLE!, mint márka és életérzés egysége a cél?
KA:
A trüffELLE! kollekció a két tervező együttes minőségére törekszik, ugyanakkor jól megkülönböztethetőek a darabok. Összedolgozunk az anyagválasztásban, teljességre törekszünk a ruhaelemekkel. Fűzők, uszályos mini, kontrasztok Adrienne, ruha-ruha-ruha Antónia. Mindkettőnk vonalvezetésére jellemző ugyanakkor a testkövetés és a mozgalmas részletek. A lovas kollekció mellett a FLOW...(Áramlás) ruhákat is bemutattuk, ez szintén témába vágott.

TrüffelleNemcsak finom kidolgozásával, játékosságával is magára irányítja figyelmünket a háromnegyedes, bő szabású capri nadrág, melyhez a gombos felsőrészen túl, aranyszínű mini pelerin társul. De elomló masnikból is kijut, a hátul kötős ujjatlan felsőrészek rózsaszín szalagocskáit bizonnyal minden úr szívesen bontogatná. Akárcsak az elől rövid, hátul hosszított fazonú, brossal ékített, ujjatlan ruhácska méretes pántlikáit.

A ceruzanadrággal kombinált, hosszú, mellényruhát izgalmas vágásai emelik ki a sorból, de hasonló szolgálatot tesznek az anyagba dolgozott csillámok és a darab míderes megoldású hátulja is. Igaz, a rózsaszín-lila fűzők egy falatnyi miniszoknyával párosítva is lehengerlő hatást nyújtanak!

MZ: Valóban rafinált és részlet gazdag megoldásokkal találkoztunk, akár a míderek, akár a szoknyák esetében!
KA:
Kedvenc témáink közül az idén is tovább dolgoztunk a szoknyákon, fűzőkön, különleges dekoltázsmegoldásokon. A szoknyáknál a jellemző szimmetria-asszimetria és az íves testkövető formázás- lebegés formai világa reflektálnak egymásra, középpontban a nőies minőséggel!

Csíkos-csikós, avagy Lovas Világkupához a styling

TrüffelleA csíkos nadrág, sejtelmesen áttetsző, fekete tüll ingecskét kap, melynek csíkos gallérja az összeállítás alsó darabjával harmonizál. Az öltözéket, a kreációt viselő modell kezében figyelő patinás lovaglóostor és a feje búbján tornyosuló lovaglósapka teszi teljessé. Az oldalt vágott, fekete hosszúszoknya világos, hátul kötős, pegazusokkal szórt selyem ujjatlannal randevúzik, míg a kalapos modell szégyenlősen, aranystólába burkolja felsőtestét.  

Az oldalt és hátul egyaránt sliccelt, formabontó szoknyát hosszujjú, fekete tüll felsőrész varázsolja ízig-vérig elegánssá, a felsőrész mell tájt paripamintás selyembetéttel finomított. A nyomott mintás anyagból készül még szoknya és sál is, ahogy a lovaglósapka is játszik még.

A fekete lovaglónadrággal párosított, hátrafelé hosszabbodó, csíkos selyemkabátkát nem is képzelhetnénk el nélküle! A finomabb, dámás kalap viszont már a miniszoknyával passzított, hatalmas Pegazussal ékített, denevérujjú arany felsőrészhez jár.

MZ: Hol s mikor láthat benneteket legközelebb a nagyközönség, akár kettes, akár négyes felállásban, mik a jövőbeni terveitek?
KA:
Ez évben még egy bécsi házibemutató vár ránk. Remélem, kollekciónk jövőre már a magyar design és nőiesség jó hírnevét öregbíti majd a császárváros extra designbutikjában. Jövőre folytatjuk a nemzetközi kalandozásainkat, Tokió újra! Valamint meghívást kaptunk Brnóba, a STYL-KABO gálára is, mely 2008. februárjában kerül megrendezésre, hiszen augusztusban sikerrel szerepeltünk a designversenyen. Itthon márciusban lesz új kollekcióbemutatónk, időben hírt adunk róla!

A fináléban nemcsak a parányi színpadot elözönlő modellek együttese ingerli tapsra a nézősereget, Kolyvek Antónia és a lovaglóostort kezébe kaparintó Körtvély Adrienne is mindent megtesz azért, hogy a hatás tökéletes, a siker teljes legyen. 

Fotók:

Fotók a trüffELLE! divatbemutatójáról az OTP Lovasvilágkupán- 1. nap-Sport Aréna, 2007-12-07

Fotók a trüffELLE! divatbemutatójáról az OTP Lovasvilágkupán- 2. nap-Sport Aréna, 2007-12-08

További cikkek a témában:

Interjú Körtvély Adrienne, tervezővel

TrüfELLE! divatbemutató a WMN Hiúságok Vásárán

Mindent a TrüfELLE!-ről a HazaiDivat.hu portálján


Írta: MZ , Dátum: 2007-12-12






ALMAF