Stumpf Imre és trüffELLE! divatbemutató a WMN Hiúságok Vásárán (április 15.)

Szokták mondani, menetközben jön meg az étvágy. Hogy divatbemutatók esetében sincs ez másként, a WestEnd City Center nőttön-növekvő közönsége a bizonyság rá.


Körtvély Adrienne, divattervező, a TrüfELLE tagjaElegancia „finom” hölgyekre szabva

Szokták mondani, menetközben jön meg az étvágy. Hogy divatbemutatók esetében sincs ez másként, a WestEnd City Center nőttön-növekvő közönsége a bizonyság rá. Bár a Magony Szilvia által csak a „nap koronájának” titulált események sem vonzottak teltházat, a helyszínen a péntekinél mégiscsak szebb számban jelent meg a nagyérdemű. A hirtelen támadt divatéhséget nem írhatjuk persze egyedül Stumpf Imre kifinomult kosztümjeinek, avagy Körtvély Adrienne és Kolyvek Antónia ínyenc, trüffELLE!-világot idéző ruhakölteményeinek számlájára, noha, meg kell jegyezzük, a délután folyamán kétségtelenül mindhárom divattervező kitett magáért. A gusztus felcsigázásában a szervezőknek is szerepe volt, vasárnapra virradván még a borsos belépti díjat is hajlandóak voltak elengedni.



Intro

Igaz, történtek más változások is. Ami a színpadképet illeti, a két aprócska kivetítővel, hangfalakkal körülbástyázott hosszú, fehér kifutót a Nissan hullámzó molinója mellett a HazaiDivat.hu óriás, büszke logói uralták el. Ha lehet mondani, még Magony Szilvi és Istenes László is szélesebb mosolyát szikráztatta a közönség soraiban helyet foglaló fiatalokra és idősebbekre. Bár a divatgála konferanszai lelkesnek tűntek korábban is, mégsem tagadhatták, rájuk is jótékonyan hat a fokozottabb érdeklődés…

Stumpf Imre

A divattervező 2006-ban nyitotta meg szalonját, azóta is minden alkalomra bátran viselhető kosztümöket, estélyi ruhákat álmodva a szebbik nem képviselőire. A díszítőelemek tárháza Stumpf Imrénél szinte kimeríthetetlen, kreációit egy-egy zsinórdíszítés, paszomány vagy öv ékíti. A régi magyar arisztokrácia  öltözködésért rajongó alkotó igazán mindent elkövet, hogy elkápráztassa megrendelőjét.

A 2007 tavasz/nyári szezon egyik slágerszíne, a fehér, az úriember kollekciójában is megjelenik. Legyen szó akár nadrággal párosított, színjátszós anyagból készült kosztümökről, akár tüllel alábélelt, csinos selyemtaft ruháról, csakis a fennebb nevesített árnyalatban pompázhatnak. Természetesen a bronzos hátakat merészen szabadon hagyó egyberészest sem hagyhatjuk említés nélkül, melyet sálra emlékeztető, rózsaszín öv bolondít meg.

A fehér mellett a lila és a zöld is hasonló népszerűségnek örvend Stumpf Imre színpalettáján, a zöld ruhácskát barna, virágékes öv díszíti, mely hátul keresztpántban tekeredik az öt viselő modell vállán, derekán. A rövidesésű, virágmintás lila ruhácskát a mell rész alatt futó zöld pánt színesíti. A merészebbek a zöld, ujjatlan felsőrészt rövid, csíkos szoknyával is társíthatják, a bőszárú, lila nadrágot, ahogy azt Aipli Ági is tette, ildomos lilás, mintás ujjatlannal viselni.

De nemcsak a lila és a zöld, jöhet minden, ami csíkos! A keresztbe sráfolt, rövid ruhácska vállán méretes tüllvirágok bimbóznak, a fehér mellénnyel kombinált, ugyancsak a tavasz könnyedségét, bujaságát visszhangzó rózsaszín csíkos szoknyát, az alóla kibuggyanó tüll fodrocska varázsolja nőiesen légiessé. Ki mondta, hogy egy kosztümös együttes csak konzervatív lehet? Az élénk piros, lila, zöld csíkos szoknyát csak az igazán bátrak viseljék, a hozzáillő zakó sem kevésbé merész, pirosban és lilában tündököl.

Alkalomra még mindig a bordó, piros és fekete szerelések ajánlhatóak. A tiszta fekete selyem kétrészest - mi mást, ha nem kosztümöt és hozzáillő pantallót -, a zsinórozás és az öv teszi egyedivé. Ahogy a szoknyához passzított kosztümkabátnak a kiálló vállrész adja meg a maga különlegességét. A formabontás másik példája, a piros, hosszú szoknyához dukáló piros felsőrész kézelőjén és gomblyukában finom, piros masnik tenyésznek. Tűsarkúval párosítva a kollekció egyes darabjait, Stumpf Imre zsenije mindenkiből elővarázsolja a vágyaiban megbúvó, elegáns nőt.

TrüfELLE

Kolyvek Antónia és Körtvély Adrienne tényleg minden részletre odafigyel. Nemcsak a formatökélyre vitt, dekoratív kollekció egyes darabjai, még a francia muzsika is, mely a rövidke divatbemutató alatt az éterben csilingel, a kifinomult stílus tanújele.

Forma és funkció náluk kézen fogva jár, szó sem lehet elviselhetetlenül kényelmetlen, békebeli míderekről, a jelen csinos fűzői mutatósnak mutatósak ugyan, sőt még optikailag is jótékonyan karcsúsítanak, ámde nélkülözik elődeik minden rossz, felettébb hátrányos tulajdonságát. A fekete darabot fekete minivel párosítani telitalálat, az apró szoknyácska hátsó részén libegő, rózsaszín tülluszály minden képzeletet felülmúl.

A brokátos anyagok szemkápráztatóan csillognak, a fekete hosszú szoknyához fehér míder dukál, a fekete csipkekézelő csak emelni tud a kontrasztjaiban is tetőtől-talpig nőies öltözeten. A fekete, extra mini „köpenyruha” oldalán fehér csík fut, a designos darabot pettyes masni fogja össze, hozzá lélegzetelállító, finomszövésű, fehér csipkeharisnya dukál.

A denevérujjú, Pegazussal ékített, tört fehér felső brokátos, fekete halásznadrággal párosítva látványnak sem utolsó, a pantalló derekára tekert, hátul hatalmas masniban végződő tüll övecske ráadásul még romantikussá is teszi a kreációt. A merész, bugyivonalas, fekete rövidnadrágot pettyes muszlin felsővel kombinálhatjuk, mely a kockás hasat is szabadon hagyja. És ha már a nemrégiben Tokiót megjárt Körtvély Adrienne-ről van szó, természetesen a kimonót formázó fekete ruha sem maradhat ki az ötletesen elegáns darabok sorából.

A hosszú szoknyákba az oldalt felvágások csempésznek mozgalmasságot, amellett, hogy lépni is lehet bennük, többet mutatnak, mint egy mini. A fekete, fehér alkotásokon túl a TrüfELLE kollekciójában megtalálhatók a barnák, aranyak és lilák is. A közönség soraiban tapsot szülő aranyruhát arany stólával, az arany minit aranykarikákkal ékített, szikrázó, lila kosztümkabáttal viselhetjük. Ha nemcsak csinos ruhákat, formás vádlit is szeretnénk idén tavasszal, gardróbunkból az arany és ezüst topánokat se nélkülözhetjük!


Írta: MZ , Dátum: 2007-04-17






ALMAF