Orlando Collection és Léber Barbara bemutató a Ferrari csapat tiszteletére

A Ferrari csapat tiszteletére közel százötven vendég gyűlt össze a budapesti New York Palace mesebeli átriumában.


F1 Boscolo Grand GalaForma 1-es hangulatban…

 

A Ferrari csapat tiszteletére közel százötven vendég gyűlt össze a budapesti New York Palace mesebeli átriumában. A nagyszabású program fülbemászó jazzdallamokkal indult, de nem csak az Erika Kertész Trio adott bele apait-anyait. A Forma 1-es pilótákkal együtt falatozó nagyérdemű, a fényűző gourmet vacsora fogásai között az Orlando Collection és Léber Barbara lenyűgöző ruhakölteményeiben gyönyörködhetett, hogy végül Egry Levente előadásában, kamarazenekar által kísért, szívszorongató zongorajáték tetőzze be az estét.



Intro

A nagyszabású VIP rendezvénynek otthont adó, legendás New York Palota itáliai reneszánszt idéző, cserepes pálmafákkal szegélyezett, galériákkal ékített, márványpadlózatú átriumában nemcsak az estebédjüket elfogyasztani, mini divatbemutatókban, élő kamaramuzsikában gyönyörködni vágyó honi celebek, ékszermogulok, no és nem utolsósorban az autóversenyzés császárai nyüzsögtek fényes toalettjeikben. Az apró világítótestekkel ellátott, „mintha csillagokkal szórták volna tele” üvegtetővel fedett, impozáns palotaudvarban múlt és jelen is randevút adott egymásnak. Míg a szinte lábujjhegyen tipegő pincérek a letűnt századok lakájaira engedtek asszociálni, a terem végében elhelyezett, szimulátorként funkcionáló, Forma 1-es versenyautó a száguldásra éhes jövőt, jelent jutathatta eszünkbe…

A rendezvény csinos háziasszonya, Csősz Boglárka az est folyamán vagy háromszor öltözött át, ezáltal is fokozva a rangos történés fényét. Hol Léber Barbara mélybordó, puffos aljú estélyiében tündökölt, hol nyakba kötős, tűzpiros csodában mosolygott az egybegyűltekre, angolul konferálva a ránk következő produkciókat. Időnként egy-egy ezüsttálca csörrent a márványpadlón, egy-egy evőeszköz koppant a porcelánedényekhez, más zaj igazán nem vonhatta el figyelmünket a mesébe illő műsorszámokról.

Először a Boscolóban…

Csősz Boglárka az F1 Boscolo Grand Gala háziasszonyakéntMZ: Mit tudhatunk az esemény hátteréről?
Csősz Boglárka:
Ez az első olyan év, amikor a Ferrari pilóták és a Mclaren technikai csapata a Boscolo Hotelt választotta és nem mint szokásos, a Kempinskiben szállt meg. Elsősorban az ő tiszteletükre próbáltunk valami igazán nagyszabású, látványosságokkal teli programot összehozni ezen az estén.

MZ: Mennyi beleszólásod volt a program kialakításába, gondolok itt a divattervezők kiválasztására például…?
CSB:
A szponzorok közül a kozmetikai céget én hívtam, hogy álljanak a rendezvény mellé és természetesen a felkonf szövegeket is magam fogalmaztam. Ami a divatbemutatókat illeti, a koreográfia betanítását és a divattervezők kiválasztását az egyik fellépő modellány, Mariann vállalta magára. Amire igazán büszke vagyok, hogy a Forma 1-es szimulátor autót, mely a maga nemében tényleg páratlan a világon, sikerült idehoznunk. Ugyanaz a méret, mint az eredeti versenyautóké, a pilóták is ilyenen gyakorolnak.

MZ: Az est háziasszonyaként, hogy értékelnéd az estét?
CSB:
A technikai dolgok körül akadt egy kis probléma. Mivel a rendezvény idejére falakkal lett elzárva a hall, sajnos hang- és fénytechnikailag nem lehetett tökéletesen megkomponálni a rendezvényt, ezáltal kevésbé lehetett show jellege az eseménynek. Azért döntöttünk rendhagyó módon mégis az átrium mellett, mert egyfelől ez a szálloda egyik legszebb része, nagy a tér, befértek a körasztalok, másfelől pedig a nézők így tényleg közel kerülhettek a Forma1-es pilótákhoz.

MZ: Esetleg már visszajelzéseket is kaptál, hogy tetszett a rendezvény a Ferrari pilótáinak?
CSB:
Nagyon jó kapcsolat alakult ki a Ferrari csapattal, jövőre is jönnek és itt szállnak meg a Boscolóban. Bár nagyon fáradtak voltak, tekintve, hogy a programok előtt jótékonysági rendezvényen vettek részt, egy barátságos focimeccsről siettek vissza a szállodába és már a pénteki futamok is szemük előtt lebegtek, élvezték a programokat.

Orlando Collection

Orlando Collection 2007 Bimbózó rózsacsokor és hófehér abrosz - Halász Évát, akár a Boscolo környezete is inspirálhatta volna! Nemhiába rózsaszín és pink együtteseivel kápráztatta el a meghitt gyertyafényben úszó asztaloknál helyet foglalt, illusztris társaságot. Mintha csak mályvabalerinák piruetteztek volna vattacukor finomságú tütüjeikben!

A trendi hagymafazonú aljtól, az igazán balerinás, tüllel alábélelt szoknyarészen át egész a csupafodor költeményekig terjedt a paletta, a földet seprő, vagy épp csak térdet takaró, rövid látomásokhoz nemritkán fűzőt, vállpántnélküli felsőrészt társított tervezőjük. Ahogy a derékon tekergő, finom tüllmasni is csak fokozni tudta a felvonuló kreációk légiességét.

Míg a rózsaszín darabok törékeny, táncos külsőt kölcsönöztek viselőiknek, az elmaradhatatlan fekete kiskosztüm és a visszafogottabb, térdig érő ceruzaszoknya a maga múlhatatlan eleganciájával hódított. A tetőtől-talpig fekete zordságát nemcsak a finom anyagok és szabásvonalak, a modellek nyakában ezüstösen csillogó Varga ékszerek  is ízlésesen ellensúlyozták.

A ráadásként felvonultatott földet seprő fekete estélyikről, két korty nemes nedű között, az eseményen felsorakozott celebek sem tudták levenni a szemük, Halász Éva szőrökkel, miniatűr ezüstcsatokkal, tüllrátétekkel ékített alkotásai, nemcsak Debreczeni Zitát, minden bizonnyal Pokrivtsák Mónikát is lenyűgözték.

Az az elragadó couture!

Léber Barbara 2007MZ: Hogy került a Forma 1-es rendezvényre?
Léber Barbara:
Innen a Boscolo Hotelból szóltak, Baricz Kati keresett meg. Már mutattam itt be korábban, onnét ismerjük egymást, onnét van a kapcsolat. Gyakorlatilag most is ők kerestek meg, ők a szálloda PR-osai, gondolom, ezúttal is alkalmasnak találták rá, hogy a vendégsereget szórakoztassam a ruháimmal – mosolyog.

MZ: Mi alapján válogatta ki az itt bemutatásra kerülő minikollekció darabjait?
LB:
Ide az alapján válogattam össze a ruhákat, amilyennek ezt az alkalmat is érzem. Ez egy könnyed, nyári esti koktélkollekció, de a divatbemutató végén, azért kiengedek néhány olyan ruhát is, ami egyértelműen nagyobb alkalmi, de még nem báli ruha. Igyekeztem az alkalomnak megfelelően választani, hisz ilyenkor a vendégek is az eseményre hangolják rá magukat, tulajdonképpen ebben gondolkodtam, ez motivált a kollekció összeállítása közben.

Ami azt illeti, az haute couture hazai királynője valóban kitett magáért. Míg a nagyérdemű épp a lakájnak tetsző, frakkos pincérek által felszolgált rizses fogást fogyasztotta, stílszerűen hófehér selyemkimonóra emlékeztető csodákat küldött a vacsoráló vendégsereg közé. A rövidesésű, derék tájt csipkével kombinált, lehelet finomságú, oldalt sliccelt ruhácskákhoz a gyertyafényt ezerfelé törő, apró strasszkövekkel ékített ezüsttopánokat passzított tervezőjük. Hamupipőke kell legyen a talpán, aki egy ilyen „ékszerben” éjfél előtt hazasietne a bálból!

MZ: Mi jellemző a felvonultatott ruhák színére, anyagára?
LB:
Kevesebb a színes, a hölgyek nagy része még mindig előnyben részesíti a kis feketét, elég, ha csak magunkra nézünk éppen – nevet – ez egy szerencsés, jó dolog, de ezekbe az alkotásokba, azért próbálok becsempészni néhány olyan elemet, ami által nem is olyan nagyon-nagyon fekete a fekete. Például, ha fekete csipkét használok, akkor nagyon szeretek alá valami testszínű anyagot helyezni, ezt keverni a feketével, minden félével, ez a technika látható a fűzőknél is. Nyilván ebben a kollekcióban most nyári anyagokat használtam, de egyértelműen igyekeztem a fekete hatást megtartani, úgy hogy ez a sötét szín közben az arca is kedvező fényeket tükrözzön, vetítsen. Úgy legyen kis fekete, hogy közben előnyös is.

MZ: Van kedvenc darabja?

LB:
Ami igazán kedvencemnek nevezhető, az ebben a kollekcióban egy hosszú, egy nagyobb alkalmi ruha. Ez egy világos okker taft, amire tüll van helyezve, de mindenképp húzva vagy hajtogatva, ami által a tüll vastagsága változik, szépen becsíkozza az alapszínt. Aztán még csipke is rá van téve, ami ugyanígy ezt az áttört hatást erősíti. Ez a tüll és csipke, mintha egyenesen a modell testén lenne, úgy áll a hölgyeknek, mintha más egyéb nem is lenne rajtuk. Ezekkel a kis finomságokkal imádok játszani, valahogy úgy érzem, ez a ruha nagyon jól sikerült. Úgyhogy ebben a kollekcióban kétségtelenül ez a kedvencem.

A mutatóba érkező, hosszú, mély bordó estélyik, melyek hátsó fűzőmegoldása a modellek lapockáját is látni engedte, csak tetézni tudták a közönség érdeklődését, hogy a taps aztán a földet seprő, hátul felsliccelt fekete, szürke csodáknál, tüllel, csipkével ékített, hosszú uszályos alkotásoknál tetőzzék.

Léber Barbara 2007 MZ: Mennyi időt vesz igénybe egy ilyen mesés darab elkészítése?

LB:
Inkább napokban szoktam számolni, tehát, ha egy ilyen ruhát méretre készítünk, az átlagosan körülbelül olyan öt napi munkába kerül, de inkább durván egy hetet mondanék rá. Természetesen nem nagyon szoktuk ezt egy hét alatt előállítani, valójában hónapok alatt készül el egy ilyen alkotás, hisz párhuzamosan több ruhával is foglalkozunk. Az szinte lehetetlen, hogy valakinek egy hét alatt elkészüljön a ruhája, hiába gyakorlatilag ennyi az elkészítési ideje. Mondjuk, a méretre készült ruhákat egyébként is külön kell választani attól, amikor ilyen bemutatós kollekció készül. Ilyenkor körülbelül fele idő alatt végzünk, hisz nem kell próbálni, nem kell testre igazítani, kicsit flottabbul megy minden.

MZ: Mi a helyzet a cipelőkkel?
LB:
Természetesen úgy hoztuk őket, hogy harmonizáljanak a ruhákkal. Ide most ilyen szép, ékköves cipőket hoztam, ékszereket a lábra, amik egyébként a szalonomban is kaphatóak.

MZ: A jövőt illetően, hol láthatjuk legközelebb? Készül-e valami nagy eseményre?
LB:
Ha minden igaz, akkor lesz egy nagy esemény, egy Magyarországon jószerivel divattörténeti esemény, aminek részese leszek. Ez majd február táján, illetve sokkal hamarabb kiderül, egyelőre most még nem szeretnék részleteket elárulni. Ehhez képest nem tudom mennyi időm marad majd a saját kollekciómra, hisz ez annyira nagyszabású lesz, hogy erre külön kollekcióval kell készüljek. Ilyenkor meg kell szűrjem, mennyi kapacitásom lesz utána, esetleg előtte a saját munkámra. Gyakorlatilag vagy december környékén hallatok magamról, vagy pedig március magasságában.

Maestro, music!

Mielőtt Egry Zoltán belecsaphatott volna a zongorahúrokba, az est szervezői jónak látták a hölgyvendégek idegeit egy kicsit még tovább borzolni. Rossz az, aki rosszra gondol, a ruhaköltemények után a rendezvény mögött szponzorként felsorakozó Varga Miklós által felajánlott, mesés ékszercsoda kisorsolására került sor. A pazar darabot végül mégiscsak egy úr vihette haza, elharapott, halk sóhajok után, imígyen a felsrófolt kedélyek is lecsillapodtak, a Forma1-es pilóták vezényletével, mindenki a kamarazenekar felcsendülő, majdan éjfelekbe visszhangzó előadására koncentrálhatott…

Fotók az Orlando Collection és Léber Barbara divatbemutatójáról a Ferrari csapat tiszteletére adott F1 Boscolo Grand Gálán - Hotel Boscolo, 2007-08-02
Fotók a Ferrari csapat tiszteletére adott F1 Boscolo Grand Gála vendégeiről - Hotel Boscolo, 2007-08-02


Írta: MZ , Dátum: 2007-08-22






ALMAF