A „Gombold újra! Divat a magyar” pályázattal a szervezők célja a kreatív gazdaság..

kezdetét vette a „Gombold újra! Divat a magyar” pályázat második szakasza


A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, mint az országmárka alakításáért felelős tárca, a Design Terminál és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 2011. február 18-án hirdette meg „Gombold újra! Divat a magyar” című, rendhagyó öltözéktervezési pályázatát. A március 17-i határidőig összesen 208 db érvényes pályázati anyag érkezett be, köztük számos határon túli magyar tervező munkája is.A tervzsűri 63 pályamunkát juttatott a második fordulóba. Ezzel kezdetét vette a „Gombold újra! Divat a magyar” pályázat második szakasza. A továbbjutott és a szervezők által felkért tervezőknek, április 29-ig kell elkészíteniük kollekcióikat, melyekre április végén újabb zsűrizés vár. A harmadik fordulóba, azaz a döntőbe jutott kollekciókat május 8-án vasárnap, nagyszabású divatshow keretében ismerheti meg a nagyközönség a budapesti Szépművészeti Múzeumban.

A „Gombold újra! Divat a magyar” pályázattal a szervezők célja a kreatív gazdaság ösztönzése és a magyar divathagyomány megújítása. A tervezők feladata, hogy bebizonyítsák: a magyar öltözködési tradíciók és a kortárs divattrendek összeegyeztethetők. A pályázat lehetőséget biztosít a kiemelkedő tehetségű, fiatal magyar divattervezők munkájának bemutatására, egyúttal az igényes mindennapi öltözködés népszerűsítésére is.

A tervzsűri tagjai: Zsótér László a MOME rektorhelyettese (zsűrielnök), Harmati Hedvig tanszékvezető (MOME), Kisfaludy Márta intézet igazgató (Óbudai Egyetem), Sárváry Katalin egyetemi docens (MOME) és Simonovics Ildikó gyűjteményvezető (Kiscelli Múzeum).


Írta: designterminal.hu , Dátum: 2011-03-23


ALMAF