Cosmopolitan Bikinishow 2009 (április 16.)

Ha újra itt a nyár és meleg az idő, az ember strandra jár… Tehát az ember strandra jár, az ember lánya pedig pánikol


Cosmo Bikini

Ha újra itt a nyár és meleg az idő, az ember strandra jár… Tehát az ember strandra jár, az ember lánya pedig pánikol: jaj istenem, mibe menjek arra a bizonyos strandra? Bár még csak tavaszodik, nem lehet elég korán felkészülni a közelgő nyári szezonra, ezért már 2009. április 16-án este szemünk elé vonult az idei nyári fürdőruhadivat, az immár 11. alkalommal megrendezett Cosmopolitan Bikinishow keretein belül. Édi, dögös, játékos, ötletes, pöttyös, csíkos, virágos, idén ez mind-mind divat. A Dolce Vita életérzés fokozása érdekében a felvonuló modellek, hatalmas nyalókákkal, cuki vattahajjal, babás fürtökkel lejtettek a kifutón, ezerkarátos mosolyukat villogtatva felénk a Symbolban emelt dobogó magaslataiból. A Cosmo-lányok közt természetesen a celebvilágból jól ismert arcok is feltűntek, mint például Debreczeni Zita, Csősz Boglárka vagy éppen Dammak Jázmin - forró hangulat garantálva már a 30 fokos nyár beköszönte előtt!



Érkezés

Tömeg, tumultus, ember ember hátán – így jellemezhetem leginkább az érkezést. Természetesen regisztráció, mert bizony ezen az estén anélkül senki be nem léphetett a Symbol falain belülre... tálcán Rézangyal, mosolygó hostess-lányok. Röviden ennyi. Mégis ennél sokkal több. A levegő vibrált, a vendégek – talán az ingyen elfogyasztott pálinkák és koktélok hatására – vidáman duruzsoltak, a hangulat akár egy spontán összeverődött házibulin. Mindenki bazsalygott, már-már boldognak tűnt. Pedig ez nem spontán buli volt, hanem jó előre megtervezett, 11. alkalommal megszervezett, mégsem elcsépelt, unalmas rendezvény. S talán nem csak a bikinik varázsa tette. A tömegben ismert és még ismertebb arcok bukkantak fel: Bódi Sylvi, Geszler Dorottya, egy televíziós bűvész-show üdvöskéje, sorozatszínészek és színésznők és még sorolhatnám…mégsem nekik köszönhette a show az átütő siker. Hogy minek? Rejtély, de talán nem is számít…

Candy girls

Cosmo BikiniAz Édes Élet mottó zúgott végig a fejemben, míg a kezdést várva a tömeget figyeltem. Ebbe tökéletesen beleillettek az édes-szexis lányok, akik ugyan némi csúszással, de egyszer csak mégis a kifutóra vonultak, hogy elénk tárják a 2009-es év fürdőruhadivatját. Cukorkaszínek, bodorított fürtök, hatalmas, rajzfilmekbe illő nyalókák, hosszú combok, karcsú derekak. S persze a fürdőruhák kavalkádja, amelyeket elnézve azért megnyugodhattunk, mert bizony idén minden divat. Bikini, tankini, egyrészes… megtalálhatja mindenki a legelőnyösebb fazont, s a színek, minták tekintetében is válogathatunk bőségesen. Lépjünk hát túl az „itt egy kis felesleg, ott egy kis többlet” kesergésen, mert bár a legtöbb hölgy nem rendelkezik a modellek tökéletes arányaival, az idei fürdőruhákkal mégis elérhetik a „majdnem tökéletes” illúzióját, hiszen bőven, s bártan csalhat mindenki a fazonok és minták segítségével.

Dögös-cuki-virágos-cakkos

Cosmo BikiniIdén a cukorkahatású bikinik, virágmotívumos tankinik, s a se nem egyrészes, se nem kétrészes kategóriába tartozó modellek is igen divatosak, amelyek bár alsóból és felsőből állnak a has középvonalában mégis összeköti őket egy vagy két csíkocska, vékonyabb vagy vastagabb formában. Aki tökéletesnek érzi az alakját, az viselhet fényes anyagú, diszkóhatású bikinit, aki kis pocakkal küzd, az az imént említett se nem egy-, se nem kétrészest vagy a tankinit válassza. Alsóból 2009-ben is a csípőfazon bizonyul a legdivatosabbnak. A tangát még mindig érdemes mellőzni, ha a strandra vonulunk, nem csupán azért, mert kimondottan csak a tökéletes popsin esztétikus, hanem mert nem is számít most túl trendinek. Ebben a kérdésben is az arany középutat érdemes követni, azaz ha lehet, a fenekeken buggyosodó, sátortábornyi nagymamabugyit is mellőzzük! A felsőrészeknél viszont abszolút szabad a pálya: a falatnyi háromszögektől kezdve a merevítős kosarakon át, a totális push-up megoldásig minden megengedett merészségtől s alkattól függően. Pántos, pánt nélküli, nyakba megkötős kinek ahogy tetszik!

Amennyiben a mintákat és színeket vesszük górcső alá, a bemutatóból megállapíthattuk, hogy bár még divatos a virágmotívum, egyre inkább átadja helyét a cikcakkoknak. Megint megjelentek a nagyon fényes anyagok, és a csillivilli strasszos modellek, ugyanakkor legyőzhetetlennek tűnnek az egyszínű darabok is. Az állatminták, tengerészcsíkos modellek, színátmenetes megoldások sem tabuk, sőt a kis strandkendőt és strandszoknyát is bátran hordhatjuk idén.

Candy man

Cosmo BikiniS ha már az édes lányokról írtunk, essen néhány szó a fiúkról is, mert bizony – igaz, csupán 2 tour erejéig, de - akadt néhány férfi is a kifutón. Persze nekik sokkal egyszerűbb a dolguk, érdekli is őket egy kis férfias pocak – ami természetesen a modelleknél hiányzott -, izgatja is őket, miben mutatnak a legelőnyösebben: apró piros vagy fekete fecskékben épp olyan vidáman vigyorogtak, mint a hosszabb fazonú, naplementét idéző fürdőgatyókban.

De így volt ezzel mindenki: a nyalókákat szorongató, kacsingató, cilindert viselő, fürdőruhás lányok-fiúk fent a színpadon ugyanúgy mosolyogtak, ahogy a vidám közönség odalenn…de miért is szomorkodnánk, hisz végre (lassan, de) itt a nyár!

Fotók

Cosmopolitan Bikinishow - Symbol, 2009. április 16.

További cikkek a témában: 

Cosmopolitan Bikinishow 2008 (április 17.)

Fashion Awards Divatdíj Gála 2008 a Symbolban (május 28.) 

Mindent a Cosmopolitan Bikinishow-ról a HazaiDivat.hu portálon


Írta: Ekhó , Dátum: 2009-04-17






ALMAF