Sziget 2006 volt

Sziget 2006 volt


Hello Mindeki,

bocs a pauzáért. Elkapott az a fránya szigetbetegség, és hetekig se kép, se hang. Szó szerint, merthogy a hörghurutra emlékeztető tünetek eredméyneként a hangomat is elvitte a cica pár hétre. Hogy a pasim milyen boldog volt, az botrány! Ha-ha.

A Sziget viszont jó volt. Igaz, egy db jó koncerten sem vettem részt. A Prodigy, amit annyira vártam lehaknizta az estét, és csak az utcsó számra indult bene. (Fene beléjük!) Egyébként meg tokásak, és megfáradtak voltak. Oda a régi tűz... Persze, ki bír ezerrel pörögni egy teljes évtizeden át? Talán mégis jobb lett volna acsúcson abbahagyni, fiúk!



A Sziget viszont jó volt. Igaz, egy db jó koncerten sem vettem részt. A Prodigy, amit annyira vártam lehaknizta az estét, és csak az utcsó számra indult bene. (Fene beléjük!) Egyébként meg tokásak, és megfáradtak voltak. Oda a régi tűz... Persze, ki bír ezerrel pörögni egy teljes évtizeden át? Talán mégis jobb lett volna acsúcson abbahagyni, fiúk!

A Zanzibar jó lehetett volna, de a hangosítás olyan csapnivaló volt a Megasztár sátorban, hogy élvezhetetlenné vált az egész. Az énekesnő meg is kérdezte aközönségétől, hogy ’nálatok is ez a száétmálló hangerdő hallatszik?’ Szegény. Pedig ők viszont kitettek magukért...

A barátnőm a melegsátorban volt pultos. Ott non-stop jó buli ment.

Az utcsó éjszakán elcsíptem az Ági 50 - Kontroll csoport válogatás koncert legvégét. Na, az nagyon jó lehetett, dehát arról meg lemaradtam valami idétlen magyar film miatt, amit a vizes fűben ülve kuporogtunk végig a pasimmal. Félreértés ne essék magyar és európai film rajongó vagyok, tehát a filmmel nem a gyártó ország miatt volt bajom. Dehát, én vagyok a hülye, minek néztem végig...

Aztán láttam még szigetzáró Sziámi koncertet is, ami viszont vagy egyórás késéssel kezdődött (eredetileg is éjjel kettőre volt kiírva), éshát a pasimnak megígértem, hogy csak az első tíz percet várjuk meg (másnap hajnalban kelt, úgyhogy édes tőle, hogy egyáltalán eddig...), úgyhogy az meg jó koncertnek indult, de nélkülöm teljesedett ki. Egyébként a Szigetről a legjobb élményeim között vannak a hajnali Sziámi koncertek. Különösen a megboldogult nyitott Bahia színpadosak. Felkelő nap, zene-bona. Szép az élet!

Na de hogy milyen volt a Sziget 2006 divathelyszín?! Mindent egybevetve pozitív róla a mérlegem.

Ami nem tetszett: kényelmetlen gumiabroncsokon kellett ülni a régi jó nyugágyak helyett. A főútmellettiség miatt pedig (a Pesti Est színpad ex-helyén volt a Tic Tac Tuti Trendsziget) zsilipelve áralott a nép: néha senki, produkciók alatt hirtelen tömeg. Ez önmagában nem volna gond, azért lett mégis az, mert a türelmes trendkövető hiába ülte ki a sorát, kénytelen volt a hirtelen odazúdult tömegen átverekedve magát állva élvezni az esemyénelet, mert a gumiabroncsok látószögéből csak a fejreflektorok látszottak. Végigállni az egyórás Király Tamás Fashion Show-t? Nagy fekete pont a Szervezőknek!

Ami tetszett: színvonalas divatbemutatók, haj-show-k, sminkbemutatók jöttek egymás után délután négytől késő estig. Kár, hogy az igazán nagy nevek (S. Hegyi Lucia, Zoób Katti, Náray Tamás, Hajas Laci stb.) közül kevesen jönnek, de volt idén is Szabados Iréne, Király Tamás, A Nő Négyszer - tehát a divatvilág krémje azért képviseltette magát megint.

Ami teszett: sok a fiatal tehetség, akiknek kíváló alkalom a Trendsziget a bemutatkozásra. Gondolok itt például azokra a divatiskolásokra, iparosokra, akiknek nem kellen külföldön szerencsét próbálniuk, ha itthon is ekzdhetnének valamit a tehetségükkel. A nyilvánosság nem minden, ha üresek a tárcák, de azért igyént teremt az egyéni esztétikumra, ami sokat lendíthet előre a kezdők jelenlegi, majd’ kilátástalan helyzetén.

Ami nem tetszett: a fellépő modellek közül én négyet engedtem volna jó szívvel a kifutóra. A többieket behúnyt szemmel, néhányat pedig még úgysem. A legjobb ruha sem mutat jól hájredőkön, tenyeres-taplpas menyecskéken. Én a divattervezők helyében jobban védeném az érdekeimet, és kikötném, hogy csak az általam látott és jóváhagyott modellekre adom rá a ruhámat, külömben nem jövök. (Itt persze nem beszélek Szabados Iréne és Király Tamás remek modelljeiről, akiket a mesterek maguk hoztak.)

Ami tetszett: a fénytechnika, a zene és a kifutó egészen profi volt. Élvezhető alapot adott a produkcióknak.

Ami teszett: az új, frekventáltabb helyszínnek, meg talán a negyedszerrének köszönhetően az izgalmas bemutatókat ötszáz körüli ember nézte végig. Hogy a kivillanó cicik, vagy az öltözködéskultúra iránti igény miatt, az kétséges, de akkor is. A divatnak az a dolga, hogy terjedjen, azt pedig csak akkor bír, ha sokakhoz eljut, hoygan, mit, mivel.

Remélem, hogy jövőre kényelmesebb nézőtérrel, és még több nagy névvel örvendeztetnek meg a Szervezők. Egyébként meg hajrá! :)

Ui.: A pasim 3 pólót is bezsebelt, mert mindenkinél magasabbra lökte a kecskét. Büszke vagyok rá :)


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2006-09-06






ALMAF