Sziget 2009 - MOME sátorral, 'csináld magad' táskagyárral és biciklis divatbemutatóval

Sziget 2009 MOME divatbemutatóÚj, megújult és a már megszokott programhelyszínek változatos kavalkádjával várja - immár tizenhetedik alkalommal - látogatóit a Sziget.


Sziget 2009 MOME divatbemutatóÚj, megújult és a már megszokott programhelyszínek változatos kavalkádjával várja - immár tizenhetedik alkalommal - látogatóit a Sziget. A meanstream 5 nap - mely 2009. augusztus 12-17. között zajlik majd - előtt lesz megint mínusz egyedik nap speciális színpadra állított Tankcsapda koncerttel, ahogy nulladik nap is egy 10 órás koncertfolyammal az antirasszizmus jegyében. Jönnek nemzetközi sztárok, fellép a hazai élvonal, de szenzációs utcaszínház, sőt, társasjáték és póker sátor is vár majd rád. De ami portálunk Olvasóit leginkább érinti: jelen lesz a Szigeten a divat is. A MOME sátort állít az Octopus Összművészeti Helyszínen, a MakettLabor ugyanitt workshop keretében, előre szabott táskaalkatrészekkel várja a saját divat-használati tárgyaikat elkészíteni vágyókat, az Octopus Artshop pedig rendhagyó biciklis divatbemutatók során kínálja majd a fiatal magyar iparművészek munkáit.OCTOPUS ÖSSZMŰVÉSZETI HELYSZÍN – IRODALOM, KOMOLYZENE, SZÍNHÁZ, TÁNC, KÉPZŐMŰVÉSZET, TAROT LABIRINTUS

A Medence Csoport szervezésében immár hetedik éve működik a Sziget fesztivál irodalmi, képzőművészeti és komolyzenei programjainak otthona, mely idén kiegészül színházi és tánc előadásokkal is. A tehetséges művészeti főiskolások és fiatal művészeti csoportok mellett a hazai művészet csúcsintézményei is bemutatkoznak az Octopuson.

Az Octopus udvarán és a MOME sátorban a MOME Moholy-Nagy Művészeti Egyetem „Huszonévesek - a rendszerváltás és én. A rendszerváltás és ők" címmel vetítésekkel, térben elhelyezkedő műalkotásokkal, interaktív játékkal várja szigetelőit.

A Kreatívitás és Innováció Európai Éve 2009 program keretében a MakettLabor kitelepül a Szigetre. Workshopjuk célja a közönség bevonása az alkotó folyamatba, a „Gondolkozz, mielőtt vásárolsz” szemlélet népszerűsítése. A reklámfelületeket negyedik éve feldolgozó műhelyükben előre szabott táskaalkatrészekkel várják a saját tárgyaikat elkészíteni vágyókat. A változatos nyersanyagokból mindenki maga komponálhatja meg táskáját, szatyrát, zsákját, esőkabátját, pénztárcáját, kispárnáját, palacktartóját.

Az Octopus Artshop rendhagyó biciklis divatbemutatót tart majd a Szigeten. Az érdeklődők megismerhetik és megvásárolhatják a fiatal magyar iparművészek munkáit. A szervezők innovatív, játékos, egyedi táskákat, pólókat, ékszereket és egyéb tárgyakat ígérnek - minden mennyiségben.

KEDVEZMÉNYEK A SZIGETEN

A magyar egyetemistáknak és főiskolásoknak nyújthat jelentős kedvezményt a Sziget hetijegyes akciója, de félárú napijeggyel is el lehet már vegyülni az éjszakai szigetes programkavalkádban.

Féláron a Szigetre!

Jelentős kedvezménnyel juthatnak Sziget jegyhez a felsőoktatásban tanuló diákok idén. Az akció keretében a tanulók olyan csoportos (ottalvós illetve hazamenős) bérleteket vásárolhatnak, melynél a kedvezmény a csoport létszámától függ. A maximum 50%-os árcsökkenést 46 fős csoporttal lehet elérni. A kedvezmény részleteit a www.sziget.meex.hu oldalon ismerhetik meg az érdeklődők. A szervezők szándéka szerint ezzel újra erősödhet a Sziget „diáksziget” jellege, annak dacára, hogy a jegyárakat kénytelenek emelni.

A pesti éjszaka legnagyobb bulija

Figyelembe véve az átalakuló szokásokat, hogy tudniillik a fiatalok késő este, akár 11 után indulnak el szórakozni, a napijegyek terén is kedvezményt vezetnek be idén a Sziget szervezői. Ennek értelmében este 11 után féláron jöhetnek be a látogatók és élvezhetik a Sziget adta – hajnalig tartó - buliforgatagot.

Üdülési csekkel Szigetre

A kedvezmények sorát szaporítja az is, hogy különböző csekkekkel és utalványokkal (Üdülési Csekk, Sodexo Pass, Accor Servicesis, Cadhoc művelődési csekk) lehet Sziget jegyeket vásárolni. Ez a lehetőség azonban nem kombinálható a többi kedvezménnyel.

Forrás: Sziget


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2009-05-12


ALMAF