Opera Couture: a Manier Nyárköszöntő Ünnepe (június 28.)

A Magyar Állami Operaház és a Manier Divatház szervezésében 2010. június 28-án Nyárköszöntő Ünnepet rendez a belvárosban, a budapesti Operaház tőszomszédságában


Manier Opera CoutureA Magyar Állami Operaház és a Manier Divatház szervezésében 2010. június 28-án Nyárköszöntő Ünnepet rendez a belvárosban, a budapesti Operaház tőszomszédságában, a Hajós utcában (1061 Budapest, Hajós utca 12.), mely erre az estére átváltozik igényes őszművészeti találkozóhellyé. Az Opera Couture rendezvény célja e városrész kreatív energiáinak és azok egymásra hatásának bemutatása nyáriasan könnyed, szórakoztató formában. A nagyvárosokban az Operaház saját falait átlépő, kulturális közeggé alakul, mintegy kiterjesztve kulturális auráját. Az Operaház a múltból a jövőbe tekintő, mindezt egyszerre megtestesítő szimbólum, Budapest kultúrájának image eleme. Az Operaház és a Manier Divatház összefogásának célja, hogy minél többen kedvet kapjanak az operához. A Manier Divatház tervezője, Németh Anikó csatlakozott a 'Szeretem az Operát' kampányhoz, minthogy művészetük, ars poeticájuk több ponton is párhuzamban áll: a tervező előszeretettel alkalmazza történelmi korok szabásvonalait, sziluettjeit, kézműves megoldásait, emellett elkötelezett híve az innovációnak, kísérletezésnek is és fontos számára a társművészetekkel való együttműködés, az összművészeti szemlélet.A Manier Prêt-à-porter Showroom 2010. márciusában nyitotta meg kapuit az Operaház tőszomszédságában, a Hajós utcában. Németh Anikó divattervező szalonjában a különleges enteriőr, az öltözékek szín-, és formavilágának összhangja teremti meg a MANIER világát. Az üzletben Németh Anikó által tervezett luxus prêt-à-porter, designer streetwear, alkalmi öltözékek és fűzők kaphatóak, melyek mellé különleges kézműves technológiával készült, egyedi kiegészítőket kínálnak.

A Manier nevében is jelzi - a francia "maniére" (mód), és az olasz "maniera" (kézzel készített) szavakra utalva -, hogy a hangsúlyt a hogyanra helyezi. Olyan megközelítési módot alakít ki, mely a francia és angol couture hagyományait és a kézzel készített, 'érintett' tárgyak személyességét tarja fontosnak, valamint a manierizmus mestereinek kompozíciós, színalkalmazási és térképzési módszerét, intellektuális megközelítési módját alkalmazza.

A Nyárköszöntő estet a Manier kortárstánc performance előadása nyitja, melyet a Fringe-díjas Hód Adrienne koreografál. Ezt követően, 18:30-tól tekintheti meg a közönség a Manier Divatház 2010 Nyári kollekciójának bemutatóját a Hajós utcában. Az idei nyári kollekciót a légies könnyedség, az organikus formák és a természetesség fémjelzi. Az anyagválasztásukban és kivitelezésükben kiemelkedő minőségű öltözékek dinamizmusát, az anyagok finom mozgását és transzparenciáját a táncosok mozdulatai még érzékelhetőbbé teszik. Az est zenei hangulatáról Tóth Evelin, Ágoston Béla és Mizsei Zoltán gondoskodnak. 19:30-tól a Hajós utcában elhelyezett óriáskivetítőn az Opera Nyárköszöntő Gála élő közvetítése látható.

A Hajós utcai rendezvény ingyenes, a szervezők - akik egy kis hűsítő nyári záportól sem ijednek meg, tehát a rendezvényt eső esetén is megtartják - minden érdeklődöt örömmel látnak.

Forrás: Manier


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2010-06-22


ALMAF