Szín-TEREK címmel nyílt kiállítás a Nemzeti Színház melletti Zikkurat galériában

Alkotásaink egymásra hatva, egymást inspirálva születtek. A textil, az üveg és a fotográfia kapcsolatait kutattuk


Textil és üveg közös fotón

’Alkotásaink egymásra hatva, egymást inspirálva születtek. A textil, az üveg és a fotográfia kapcsolatait kutattuk’ - mondja a Zikkurat Galéria (1095 Budapest, Bajor Gizi park 1.) négy új kiállítója. A kiállítást, melyet 2006. november 7-én 18 órakor Halasi Rita design kritikus nyitott meg, december 20-ig látogathatják az érdeklődők. A Zikkurat Galéria - a Művészetek Palotája (MŰPA) és a Nemzeti Színház közötti babiloni templomra emlékeztető épület - nyitvatartása hétköznapokon: 13:00 - 18:30, hétvégeken: 11:00 - 18:30.És akkor lássunk néhány kedvcsináló idézetet a kiállítóktól:

Vavrinecz Krisztina, öltözéktervező iparművész

"A különbség köztem és embertársaim között nem az, hogy két teljesen különböző szellemi világban élünk, hanem, hogy közös eszmevilágunkból ő más intuíciókat fogad be, mint én." (Rudolf Steiner)

Vereczkey Szilvia, Ferenczy Noémi-díjas textilművész

’Egy ideig ülök és gondolkodom. Rakosgatom a tudatosan kiválasztott anyagaimat, vázlatokat készítek, vagy fejben tervezek. Egyszer-egyszer hosszú ideig, máskor csak pár pillanatig. A kigondolás időszaka hozzátartozik az alkotás folyamatához, melynek alig várom a végét, annak eredményét. Sürgetem az időt, hogy egy újabb textil kerüljön ki két kezem közül.’

Köblitz Birgit, Ferenczy Noémi-díjas üvegművész

’Mi is az, hogy "otthon"? Az otthon egy hely, ahová el tudunk bújni, mint egy fészekbe. Vagy a család, barátok, vagy egy anyag, talán az üveg? Szilárd, de törékeny, burkoló, de ugyanúgy nyitott? Mint egy otthon. Itthon? Otthon: érdekes
így magyarul. Mit jelent nekem, és mit másnak? Számít ez egyáltalán ebben az új Nagyvilágban? Választ keresek - az üvegben."

M. Fodor Éva, fotóművész

Üveget és textilt fotózva megfogott e két anyag. Egymással ellentétes karakterűnek tűnnek, mégis játékos és buja mindkettő. Üveg és textil: megfogott és elvarázsolt.

Forrás: Nemzeti Színház


Írta: Ilze , Dátum: 2006-12-13


ALMAF