RE-FORM ökodesign pályázati felhívás 2010

A Retextil Alapítvány második alkalommal, hagyományteremtő céllal ökodesign pályázatot hirdet


A Retextil Alapítvány második alkalommal, hagyományteremtő céllal ökodesign pályázatot hirdet a tavalyi sikeres „RERUHA – Gondold újra a ruhatáradat!” című öko pályázati felhívás folytatásaként, RE-FORM címmel, a Perspektíva Összművészeti Egyesülettel együttműködve. A versenyre reciklikált anyagokból készült alkotásokkal lehet pályázni öltözék, ékszer és egyéb öltözék kiegészítő, lakberendezési tárgyak (pl. kisbútor, egyéb használati tárgy) kategóriákban. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el kategóriánként, majd a legjobb pályaművek díjazásban részesülnek. A nyertes pályaművek divatbemutatón és kiállításon lesznek bemutatva az Európa Kulturális Fővárosa 2010 Program keretében.A RE-FORM versenyt a RERUHA projekt iránti nagy érdeklődésre való tekintettel bővített, a mindennapok tárgykultúráját átölelő kategóriákban hirdetjük meg, hogy további területeken is népszerűsítsük a kreatív újrahasznosítást.

Cím: RE-FORM
Kiíró: Retextil Alapítvány, Perspektíva Összművészeti Egyesület
Határidő: 2010. április 30.
Tárgymutató: művészet, környezetvédelem, design, iparművészet, divat, recycling, formatervezés, újrahasznosítás, ruhatervezés
Pályázhat: korhatár nélkül, magánszemélyek és csoportok
A pályázók köre: magánszemélyek, csoportok, amatőrök és profik
 
A pályázat formai és tartalmi követelményei a pályázati útmutatóban a Retextil Alapítvány weblapján (www.retextil.com) érhetőek el.

Forrás: Retextil Alapítvány


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2010-03-09


ALMAF