Magyar esküvő francia módra - a Francia Gazdasági Év Magyarországon keretében

Szakmai találkozónak és divatbemutatónak ad otthont az ötcsillagos Sofitel Budapest szálloda 2007. szeptember 23-án este.


Helyszíne: Sofitel Budapest szálloda

Magyar esküvő francia módraA programról részletesen:
Szakmai találkozónak és divatbemutatónak ad otthont az ötcsillagos Sofitel Budapest szálloda 2007. szeptember 23-án este. A Francia Gazdasági Év Magyarországon programsorozat keretében szervezett rendezvény első ízben hoz igazi francia esküvői hangulatot hazánkba. A szakmai napra hét francia cég érkezik Budapestre: az Ana Verone, a Gribha International, a Lambert Créations, a The Group és a Tomy Mariage, melyek menyasszonyi, alkalmi és estélyi ruhák gyártói; az ékszertervező Alain Roure és a textilgyártó Européenne de Textile–EDT.



Az esti divatbemutatón hat francia tervező, valamint Makány Márta és Stumpf Imre mutatja be aktuális kollekcióját csodálatos ruhakölteményeket egy VIP fogadás keretében. Az esküvői, alkalmi és estélyi ruhákat, valamint a hozzájuk tartozó kiegészítőket testre-, azaz kollekcióra szabott francia luxusparfümök teszik még izgalmasabbá. Az esemény különlegessége ugyanis, hogy Zólyomi Zsolt, az egyetlen magyar parfümőr, vagyis „orr” a cégek ruháihoz illő francia niche parfümöket javasolt, melyeket a vendégek az egyes tervezők kreációinak bemutatója alatt érezhetnek és élvezhetnek. A divatbemutató díszvendége Tóth Renáta, azaz Miss World Hungary 2006, aki ezen az estén többek között egy olyan menyasszonyi ruhát is visel, melyet Stumpf Imre kifejezetten erre az alkalomra tervezett számára.

Azok közül, akik a rendezvénysorozat honlapján (www.francia-ev.com) feliratkoznak a hírlevélre, néhányan meghívást kapnak az esti divatbemutatóra és az azt követő VIP fogadásra.

Főszervező: Francia Nagykövetség Budapesti Kereskedelmi Kirendeltség
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 13-15.
Tel.: +36 1 3 27 02 40
Web: www. francia-ev.com

Fotók a Magyar esküvő francia módra c. rendezvényen bemutató divatházak, -tervezők kollekcióiból - 2007-09-23

Forrás: Magyar esküvő francia módra

Az alábbiakban bemutatkoznak a résztvevő francia és magyar divat- és parfümcégek

Ana Verone (exkluzív egyedi esküvői és alkalmi ruhák tervezése)

A divattervező

Ana Verone páratlan és biztos ízléssel keveri a különféle anyagokat és színeket. Kifinomult eleganciájú ruhakölteményei érzékiséggel párosult letisztultságot árasztanak. E titokzatos, erőt és finomságot harmonikusan ötvöző divattervező kreációi új nőt varázsolnak viselőjükből.

Ana Verone a Párizsi Iparművészeti Főiskolán szerzett diplomát, s azóta modern tündérmesékbe illő ruháival sikeresen belopta magát a női szívekbe. Több divatcégnél is tapasztalatott szerzett, majd szabadúszóként számos haute couture kollekciót is tervezett, többek között a l’Oréal Internationalnak az Haute Coiffure bemutatókra. Modelljei híven tükrözik antikonformista lelkületét és a nők iránti tiszteletét. Sikerein felbuzdulva kezdte el forgalmazni saját neve alatt ruháit, melyeket a show business számos csillaga, többek között a neves izraeli énekesnő, Ishtar is szívesen ölt magára.

A bemutatott modellek

Ana Verone új, Angyali szimfónia nevű kollekciója a jellegzetes párizsi divat mással össze nem téveszhető, elegáns jegyeit viseli magán. A színpompás, selymes anyagok színorgiájában a szövetek összekeverednek, el-és átfedik, áthatják egymást, redőzödnek, hol rakottak, hol hímzettek – és együttesen újabb anyagokat hoznak világra.

Egymással jól variálható darabok, fesztelen, könnyed ízű részletekkel. Legyen bár viselőjük örömanya, koszorúslány vagy éppen egyszerű vendég, a divattervező egyaránt elragadóvá varázsolja alkalmi ruháival a násznép hölgykoszorúját. Így menyasszony és környezete tökéletes harmóniában ünnepelheti a nagy napot. Ana Verone párizsi show-roomjában mesébe illő könyezetben fogadja klienseit, akiket e színáradat és a romantikus szövetek királylánnyá változtatnak.

Lambert Créations (exkluzív és egyedi esküvői és alkalmi ruhák tervezése és forgalmazása)

A vállalat

Az esküvői ruhák gyártásával foglalkozó céget több mint harminc éve alapították az észak-nyugat-franciaországi Rennes-ben. A bretagne-e-i vállalat azon kevesek közé tartozik, amelyek még elmondhatják magukról: termékeik csak és kizárárólag Franciaországban készülnek. Minden ruhát méret után, egyedi megrendelésre készítenek.

A Lambert Créations lendületes, karakteres márka, divattervezőjük, Alfredo Vaez modern, letisztult vonalú ruhái mindig rendkívül sikkesek.

Ma a márka Franciaország-szerte megtalálható a szalonokban, de forgalmazzák Európa más országaiban (Svájc, Németország, Nagy-Britannia, Írország, Belgium), Japánban és az Egyesült Államokban is.

A bemutatott modellek

A cég 2008-as kollekciójának mintegy 40 új modelljéhez selymeket, organzát, taftot és leginkább elefántcsontszínű csipkét használt, alkalmanként némi tollal és színes virágszirmokkal fűszerezve. A ruhák dúsan redőzöttek, a felsőrészek aszimmetrikusak, a téli arákat bolerók, felöltők, kabátkák melegítik.

Ebène: Redőzött, pezsgőszínű, gyapjú virágokkal megszórt selyemruha, mely keppel, esetleg selyem- és gyapjúboleróval is viselhető.
Lagon: Kispántos, empire szabású ruha rakott organzából, hozzávaló rakott nyakdísszel
Champagne: Igen sikkes ruha szív alakú dekoltázzsal és csipke nyakdísszel.
Majorelle: Aszimmetrikus, míder felsőrész, szoknya vadselyemszerű doupionból és redőzött organzából, tüll keppel vagy fátyollal.
Sépia: Míder felsőrész és szoknya selyemből növényi rostokból készült szövetből.
Opaline: Csokoládészínű, glamour taftruha (elefántcsontszínben és bővebb változatban is létezik).
Estampe: Téli menyegzőhöz ajánlott elefántcsontszínű szoknya és felsőrész (több színben is létezik), mely esküvő után is viselhető.

Tomy Mariage (esküvői és alkalmi ruhák gyártása és forgalmazása)

A vállalat

A 14 éve működő Tomy Mariage egy rendkívül hatékony és kiterjedt nemzetközi terjesztési hálózatot hozott létre az elmúlt időszakban. A cég ruhái megtalálhatók Ausztria, Belgium, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Kuvait, Libanon, Luxemburg, Málta, Moldávia, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Spanyolország, Szlovákia, Törökország, Ukrajna és az afrikai kontinens esküvőiruha szalonjaiban, összesen három földrész több mint 800 üzletében.

Forgalmazott termékek

A Tomy Mariage cég öt márkát tudhat magáénak : a Tomy Mariage-t, a Tomy Perle-t, a Sarah Weddinget, a Tomy Cocktailt és a Tomy Kidset.
A leendő menyasszonyok 150 modellből válogathatnak, melyeket
- a romantikus, glamour, valamint letisztult, kifinomult szabásvonal,
- az elefántcsontszíntől az élénk színeket át a fehérig terjedő széles színválaszték
- változatos és új alapanyagok : taft, fémszálas, organza, tüll, hímzett tüll, csipke használata
- és nem utolsósorban rendkívül kedvező ár-érték arány jellemez.

Gribha International (esküvői és alkalmi ruhák gyártása és forgalmazása)

A vállalat

A Gribha International 2004 óta létezik és évről évre újabb, eredeti és minőségi kollekcióval igyekszik a vevők kedvébe járni. A cég több kategóriában is kínál estélyi ruhákat, hogy minden nő megtalálhassa álmai ruháját. Választékukban találhatunk « hercegnő » ruhákat, gyönggyel hímzett ruhákat, egyszerű, hosszú fekete ruhákat és még számos más stílusú ruhát is. Ugyancsak létezik egy kollekció rövid és könnyed ruhákból.

A bemutatott modellek

ELYSEE, LUDMILLA, LUDIVINE, ATHENA, SHIRLEY, DIVINA, SPRING, ARA, YELLOWSTONE, ETINCELLE, VENEZIA, BIRMANIA, CAROLINA, LIVIA, ORELIA, ORIENT, REDLIGHT, ROMY , ORPHEE, FELINE

The Group – Bridarlin – ISG La Mariée (esküvői ruhák és kiegészítők gyártása és forgalmazása)

A vállalat

A The Group közel húszéves múlttal rendelkezik az esküvői termékek piacán. Kezdetben kiskereskedelemmel foglalkoztak, ám tevékenységi körük az évek során folyamatosan bővült. Ma 8 márkát képviselnek, ebből 6 általuk gyártott francia márka: Miss Kelly, Miss Paris, Collector, Divina Sposa, Just for you, Couture by Sarahtheo. Emellett két amerikai márkát is kizárólagos joggal forgalmaznak Franciországban. A The Group által gyártott és forgalmazott modellek közt mindenki megtalálhatja az ízlésének és pénztárcájának megfelelő darabot, a felsőkategóriás, haute couture ruháktól kezdve az elérhető árú, klasszikusabb költeményekig.

2007-ben a cég megkezdte az „Acces’story” fantázianevű kiegészítők illetve az Ilona Rose cipőkollekció gyártását és forgalmazását, mellyel céljuk, hogy minél harmonikusabb, tökéletesebb megjelenést biztosítsanak a menyasszonyoknak. A termékpalettán a hagyományos kiegészítők mellett cipőket, táskákat is találunk.

A bemutatott modellek

A budapesti bemutatón a cég átfogó ízelítőt nyújt választékából.
Miss Kelly: a cég legelső márkája, klasszikus szabásvonalú, fehér, uszályos, gyönggyel hímzett, enyhén flitteres hercegnőruhákkal, melyet minden évben igazítanak az aktuális trendekhez: az idén jellemző a gyöngyös, míder felsőrész és a tüllszoknya.
Miss Paris: az egyetlen kollekció, mely színes – bordó, kék, zöld – taftruhákat kínál menyasszonyoknak és a meghívottaknak egyaránt.
Collector: nagyméretű, klasszikus szabásvonalú, gyöngyözött, uszályos ruhák.
Divina Sposa: Izgalmas csipkeköltemények bátor mennyasszonyoknak.
Just For You: Egyszerű, letisztult vonalú fehér ruhák elérhető áron – 2007-es újdonság.
Couture by Sarathéo: Anyagokkal és szabásvonallal eredeti módon játszó, egyedi stílusú haut couture kollekció.

Alain Roure (arany- és gyémántékszer-tervezés, -gyártás és -forgalmazás)

A vállalat

A francia ékszertervező, Alain Roure 1964-ben alapította meg cégét Lyonban. Az általa tervezett különleges és egyedi kollekciók sikerének köszönhetően a művész hamar ismertté vált. Tehetségét számos alkalommal magas elismeréssel jutalmazták, így többek között a híres Nemzetközi Gyémánt Kitüntetés (Diamonds International Award) tulajdonosa is, melyet személyesen Gina Lollobrigidától vehetett át.

A későbbiekben testvérei, Christian, illetve Dominique érkezésével a cég nemzetközi szinten is komoly ismertségre tett szert, mindazonáltal mindvégig megőrizte a családi hagyományokat.

Alain Roure valamennyi franciaországi és nemzetközi kiállításon képviselteti magát. Az ő nevéhez fűződik a híres 'Sshh…I love you' gyűrű is.

1996-ban átvette a híres MULNET-PARIS ékszerműhelyt, mely amellett, hogy szakértelmével jelentősen hozzájárul a cég eredményeihez, lehetővé teszi a mester számára, hogy különleges, utánozhatalan és folyamatosan megújuló értékes kreációkkal lepje meg a hölgyeket.

A művész ars poeticája híven tükrözi tehetségét, illetve a szakmája iránt érzett szenvedélyt, melynek birtokában folyamatos megújulásra törekszik: 'Your emotion only makes my jewels alive.'

Forgalmazott termékek

Berlingot kollekció
1840-ben egy provence-i cukrásznak az az ötlete támadt, hogy kandírozott gyümölcsszirupbül színes és illatos cukorkákat készítsen – ugyanis ezzel akart kedveskedni unokájának. Alain Roure is e finom cukorkákat majszoló unokái láttán álmodta meg e kollekciót.
Mon Cœur kollekció
A Mon Cœur, azaz Szívem kollekciót egy régi francia dal ihlette, melyet a tervező nagymamája énekelt.
Mirages kollekció
Mirage- azaz Délibáb : az ígéreteket e gyűrű pecsételi meg, s a délibáb valóssággá válik.
Fény kollekció
Minden év december 8-án Lyon városa fényben ragyog:a lakók lampionokat, lámpásokat tesznek ki az ablakokba, s az utcák is zsúfolásig telnek a kiáramló, a díszkivilágítást ünneplő tömeggel. E hagyomány 1852-re vezethető vissza és azóta minden évben több százezer látogatót vonz a francia nagyvárosba. Alain Roure e kollekcióval szülővárosa, s egyben az ékszerek tervezésének és gyártásának helyszíne, Lyon előtt hódol.

EDT – EUROPEENNE DE TISSAGE (textilgyártás és forgalmazás)

A vállalat

Az Europenne de Tissage nevű francia céget 1979-ben alapították a francia textilipar évszázadokra visszatekintő múltú fellegvárában, Lyonban. Fő profilja a közép-és felsőkategóriás méteráru, elsősorban a nőiruha-anyagok készítése. A cég a világ mintegy 20 országában van jelen, több, mint 150 állandó ügyféllel.

Az EDT személyre szabott szolgáltatásokat is biztosít ügyfelei számára. Így többek közt egyszínű, illetve Jacquard-szövetek esetén lehetőség van egyedi színelképzelések megvalósítására. A minimális rendelési mennyiség a selyem esetében 35 m, a többi anyagra 50 m. A termékek egy részére rendkívül gyors, maximum 3 hetes szállítási határidők vonatkoznak.

Forgalmazott termékek

Kínálatukban 3 típusú szövet található:
természetes szálakból készült egyszínű anyagok, főleg selyemből, illetve műszálas alapanyagokból; kötött anyagok gyapjúból, illetve gyapjúkeverék anyagból; mesterséges és műszálas alapanyagú Jacquard-szövet.

Makány Márta (esküvői ruhák, női és férfi alkalmi ruhák, cipők tervezése)

A tervezőről

'Gyerekkoromban szabadidõmet mindig rajzolással és festéssel töltöttem, ez volt a legnagyobb örömöm és egyben játékom is.

Tanáraim, szüleim eredetileg festõnek szántak. A mai napig nagyon szeretem a színeket, melyeket a munkám során nap, mint nap használok. Olyan ember vagyok, akinek szüksége van arra hogy folyamatosan újabb és újabb emberekkel találkozzon, az így szerzett tapasztalatokkal, kapcsolatokkal gazdagodjon.'

Szakmai háttér

1995 | Nara szalon alapítása
'A Nara név mitológiai eredetű. Így hívják – többek között – az indonéz „Férfiasság Istenét”. Azért választottam ezt a nevet, mert eredetileg férfiruha szalonként nyitottunk meg. Idõvel, a hazai keresletnek megfelelõen repertoárunk kibõvült a személyre szabott női alkalmi ruhákkal.'
1994 | Carun Carvi szalon vezetõ divattervezõje
1993-1998 | Magyar Iparművészeti Egyetem mesterképzője, ruhaipari formatervező szak
Diplomamunka: egy-egy személyre szabott férfiruha kollekció
1989-1993 | Magyar Iparművészeti Egyetem, ruhaipari formatervező- és nyomott anyag szak
Diplomamunka: férfi és női alkalmi ruhakollekció.
Különlegessége, hogy a férfiruha kollekció akkor első alkalommal – Makány Márta kezdeményezésére - lett vizsgaanyag.
1989 | Janus Pannonius Tudományegyetem, rajz- és mûvelõdésszervezõ szak
1988 | Érettségi a Képzõ- és Iparmûvészeti Szakközépiskola textil szakán

Stumf Imre Couture

A Stumf Imre Couture az egyik legfiatalabb hazai divatszalon: 2006. novemberében alakult. A szalon a magyarországi kínálatban nehezen fellelhető, elsősorban munkában viselhető kosztümök (szoknya és nadrág), illetve délutáni, esti és hétvégi viseletre szánt complet-ek, kiskabátok készítését tűzte ki célul üzletasszonyok, illetve minden nő számára, akik számára a jólöltözöttség alapvető igény.

Stumpf Imre modelljeinek különlegessége abban rejlik, hogy bár kollekciójának minden egyes darabja elegáns, kifinomult, egyben minden alkalomra hordhatók is.

Stumpf Imre missziója újra meghonosítani az igényes és elegáns öltözködést nemcsak a bálokon és esküvőkön, hanem a hétköznapokban is. Viselőjük nem az extravaganciáról, hanem a nőies eleganciáról ismerszik meg.

A ruhák elsősorban természetes anyagokból készülnek, nagy részben kézi munkával, felhasználva és újra értelmezve a magyar viseleteknek a jelen kor számára is értéket jelentő elemeit. Jelenleg kizárólag egyedileg, méretre készülnek a szalonban ruhák, de hamarosan korlátozott darabszámban, különböző mértekben készruhák is megvásárolhatók lesznek az őszi-téli kollekcióból.

Az őszi-téli kollekció a nemzetközi divatirányzatok figyelembe vételével – elsősorban a szín és formavilág tekintetében-, de a hazai tradicionális díszítőmotívumok érvényre juttatásával készült.

A Magyar esküvő francia módra rendezvény alkalmából a hazai divatszakma eme ígéretes tehetsége egy menyasszonyi ruhát is tervezett, melyre Tóth Renáta, Miss World Hungary 2006 ihlette.

Zólyomi Zsolt - PARFUMS ZSOLT ZÓLYOMI

Zólyomi Zsolt az egyetlen magyar 'orr', avagy parfümőr. 2005-ben Versailles-ban, a Napkirály fényűző városában lévő világhírű francia luxuskozmetikai iskolában végezte el a parfümkészítők mesterkurzusát.

Jelenleg nemzetközi megbízásoknak megfelelve készíti parfümkreációit. A luxusparfümkészítés "haute couture" szolgáltatásaként egyedi felkérésre személyre szabott, kifejezetten a megrendelő bőréhez komponált parfümöket, valamint emlékezetes ünnepi, például esküvői vagy exkluzív vállalati parfümöket alkot, komplett rendezvényeket illatosít, valamint különleges parfümbemutatókat tart.

Art Des Sens - Kultparfümök

Az Art Des Sens Magyarországon az egyetlen cég, mely kifejezetten a 'niche' kategóriába tartozó, valódi luxuskategóriás parfümöket forgalmaz. Annak tehát, aki megelégelte a számos óriásparfüméria meglehetősen egysíkú, sablonos választékát, és valami exkluzívabbra, minőségibbre és főként kreatívabbra vágyik, nem szükséges többé Párizsba vagy Brüsszelbe utaznia érte: szemezgethet az Art Des Sens különleges kínálatából - és talán új szerelemre lel…

A cég által kínált francia parfümök

L’Artisan Parfumeur
A legendás illatszerész, Jean Laporte 1976-ban alapította a L’Artisan parfümházat Párizsban. A hagyományos francia parfümkészítés értékeit és elveit követő luxusmárka egyedi, kivételes parfümjeinek mára igazi kultusza van – a L’Artisan név fogalom. Kreatív, nem ritkán iránymutató termékei merőben különböznek az illatszerboltok polcain tömegével sorakozó kommersz illattengertől. Parfümjeik elkészítésénél kizárólag a legnemesebb esszenciákat és alapanyagokat használják fel ahhoz, hogy olyan illatokkal kápráztassanak el, melyek valódi érzelmeket lobbantanak lángra, vagy életünk varázslatos pillanatait idézik fel bennünk – legyen az egy ábrándos nyári séta a fügeligetben, vagy játékos lepkevadászat a virágba borult narancs- és citromfák alatt.

The Different Company
Valódi luxusmárka a parfümök világában. Modern, tökéletességig csiszolt illatok a legnemesebb összetevőkből – fényévekre mindattól, amit eddig tapasztalhattunk. A hamar presztízsmárkává vált cég parfümkészítője az egyik legnagyobb kortárs orr, Jean-Claude Ellena. Az ő szavaival: „Nincs kompromisszum! Minden egyes parfüm készítéséhez a legritkább és így értékesebb alapanyagokat használjuk fel teljesen újszerű módon. Ez az alkotó számára azt jelenti, hogy visszatérhet ahhoz a korlátlan szabadsághoz, amit a parfümvilág néhány egyedi esettől eltekintve a hetvenes évek óta nem látott!” És akkor még az üveget nem is említettük, mely a leghíresebb parfümüveg-készítő, Thierry de Baschmakoff műve: letisztult elegancia a XXI. században.

Comptoir Sud Pacifique
Parfümök az édenkertből: a trópusi szellőben komótosan mozgó pálmalevelek, ragyogó kék ég, óriási lagúnák, festői homokos tengerpart... Tahiti, Bora-bora és a többi sziget buján zöld vulkanikus csúcsai, az óceán végeláthatatlan kéksége és nem utolsósorban az aranysárga vanília-orchideák ihlették a Comptoir Sud Pacifique mennyei parfümjeit.
A meglehetősen ritka, ezért a parfümkészítés világában csak elvétve használt természetes alapanyagokból álló illatkompozíciók tetszetős és módfelett praktikus fémpalackokban kaptak helyet, hogy így minél jobban védve legyenek a fénytől és a hőmérsékletváltozástól (ily módon bárhová elkísérhetnek bennünket utazásaink során).

A parfümök világában mára e márkanév a napsütés, az egzotikum és a távoli trópusi tájak szinonimája. Minden bizonnyal ennek, és a francia parfümgyártás fellegvárában, Grasse-ban készült termékek elsőrangú minőségének köszönheti kivételes népszerűségét a fiatalos sztárok körében: Cameron Diaz, Claudia Schiffer mellett hűséges rajongói között találjuk Nicole Kidmant, Isabelle Adjanit és Juliette Binoche-t is.

Forrás: Magyar esküvő francia módra


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2007-09-23






ALMAF