Király Tamás Fashion Show a Sziget 2005 Trend Szigetén

Király Tamás lesújtó véleménnyel van mai korunk társadalmáról. Ezt mivel mással, divatbemutatóval mutatta be a Sziget 2005ön.


Király Tamás <a href='/divatbemutato.html' title='divatbemutató'>divatbemutató</a> 2005A Trend Sziget királya meztelen

Király Tamás lesújtó véleménnyel van mai korunk társadalmáról. Szerinte a mindennapokat durván átitatja a szexus, és bárkiből lehet sztár, ha elég kevés hozzá a tehetsége. Divat-show-ja ennek állít görbe tükröt. A Sziget 2005 szombat (augusztus 13.) éjjel még bőven tele volt programokkal, mégis sokszázan tombolták végig, vagy bámulták leesett állal a Király Tamás Fashion Show-t. A produkciónak minden bizonnyal híre ment, mivel a megelőző péntek éjjel is Király Tamással zárt a Trend Sziget. Király Tamás nem az utcára tervez. Az ő show-i nem a ruháról, hanem a testről szólnak, és sajátos esztétikumuk – ha akarjuk – szociális mélységeket takar. A modellek alig viselnek valamit, vagy ha mégis, hát papírból vagy drótból. Látomások ők, de a rémisztgetős fajtából.



A Sziget Fesztiválon zajlott bemutatón a sort egy fehér gyöngyökbe öltözött naíva nyitotta, kecses bizonytalansággal bóklászva a színpadon. Aztán megérkeztek a vampok, bántóan szexuális fűzőikben vadul vonagolva.

Király Tamás divatbemutató - 2005Az est egyik sztárja a tüllruhában érkező takarítónő külsejű, kissé elhízott asszony volt, aki a kifutó végére érve borzalmas kornyikálásba kezdett. Az őrjöngő tapsvihar nem maradt el... Később több hasonlóan kevés muzikalitással megáldott modell is dalra fakadt a színpadon.

Közben pedig szorgalmasan vonultak a magyar népi motívumokat idéző, majd’ mindent láttatni engedő kombinék, az óriása műmellek, műfenekek és műpéniszek - fehérben, feketében, burgundi vörösben és királykékben.

A hatás nem maradt el. De a hangos siker inkább szólt a modellek meztelenségének és erotikumának, semmint az érzékeny társadalomkritikának.

Képek a Király Tamás divat-show-ról - Sziget Fesztivál, 2005

További cikkek a témában:

Punk vámpírnők és bodros hajú pop-babák

Még egy hét az ’Egy Hét Együttlét’-ig

Visszaszámlálás 14-től

Trendkövetők, szigeteljetek!

Trend Sziget 2004

Sziget Fesztivál anno és most

 További fotók a témában:

Szabados Iréne épített haj show - Sziget Fesztivál - 2005 nyár

Szabados Iréne vágott haj show - Sziget Fesztivál - 2005 nyár

Mavrák Erik alternatív haj-show - Sziget Fesztivál - 2005 nyár

Jaffa - Sziget Fesztivál - 2005 nyár

Miju divatbemutató - Sziget Fesztivál - 2004 nyár

Mandu divatbemutató - Sziget Fesztivál - 2004 nyár

 Frenetic divatbemutató - Sziget Fesztivál - 2004 nyár

Chance Divatiskola divatbemutató - Sziget Fesztivál - 2004 nyár


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2005-08-15






ALMAF