A Jean Paul Gaultier Levis ikonokat interpretált a Párizsi Divathéten

Jean-Paul Gaultier együttműködött a Levi's-szel a francia divatház 2010 TavaszNyári férfikollekciójánál.


Jean-Paul Gaultier s Levi'S 2009Jean-Paul Gaultier egyttműkdtt a Levi's-szel a francia divathz 2010 Tavasz/Nyri frfikollekcijnl. A francia divattervező - aki egybknt gyakran lthat Levi's farmerben - a mrka jellegzetes farmerstlusait interpretlta legjabb kollekcijba. A kzjegyvel elltott farmereket a Prizsi Divatht 2009 Ősz/Tl-en lehetett előszr ltni. 'A Levi’s az amerikai lom, egy mtosz, szmomra ez az eredeti farmer. lmny volt az501-esből elkszteni a sajt verzimat' - mondta Jean-Paul Gaultier. Ngy Levi's 501 farmert s klasszikus farmerdzsekit alaktott t a Jean Paul Gaultier, megjelentve rajtuk a divathzra jellemző tmkat, a tengerszcskokat s a ktseket. A merev farmeranyagbl kszlt kamionos Levi's dzseki elejt vgsok s tengerszcskok dszitik, melyek az egyik 501-es farmer felhajtott szrn is szerepelnek. A nadrgok oldals varrsn kvl pedig egy textilszegly fut vgig a kamionos dszeki merev farmeranyagbl. A Levi's interpretcik a tervező kollekcijnak elegns, frfias darabjaival vegytve vonultak fel a prizsi kifutn.'Jean-Paul Gaultier a divat trtnetnek egyik legtisztbb s legragyogbb tervezőtehetsge. Termszetesen nagy rmnkre szolglt, hogy hozzjrulhattunk legutbbi kollekcijhoz' - mondta el You Nguyen, a Levi's Europe senior alelnke s kreatv igazgatja.

Jean-Paul Gaultier

Ő a divat fenegyereke, aki plyafutsa sorn szmtalanszor botrnkoztatta meg nemcsak a francikat, hanem az egsz vilgot. Pierre Cardin mellett tanult, majd 1976-ban debtlt lete első utcai ruha kollekcijval. A Levi’s irnti szeretete az utcai viselet s a popkultra irnti szemlyes vonzalmbl fakad, ami sok kollekcijnak vlt inspircijul.

Legismertebb ruhadarabja a Madonnnak tervezett, mra mr kultikuss vlt kpos melltartrsszel felszerelt fűző, de az ő tervei alapjn kszltek az tdik elem cmű filmben lthat jelmezek is. Nla megszűnik a frfi s a női ruhk kztti les hatrvonal, gond nlkl ad frfiakra eredetileg női szabs ruhkat s fordtva.

A Jean Paul Gaultier divathz haute couture s prt--porter ruhk mellett kiegsztőket s egy igen sikeres parfmkollekcit is forgalmaz.

Forrs: Levi's


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2009-09-23


ALMAF