2010 TavaszNyár

Fashion Extasy III. divatbemutató lesz a Holdudvarban (augusztus 27.)

Bodza 2009 - Fashion Extasy II.Utolsó állomásához érkezett a Fashion Extasy divatbemutató sorozat, mely a nyár folyamán három alkalommal adott bemutatkozási lehetőséget fiatal magyar divattervezőknek, ékszertervezőknek. A Fashion Extasy III.-on, 2009. augusztus 27-én extrém stílusú ruhaköltemények vonulnak majd a margitszigeti Holdudvarban. A trendkövetők a 21:00től 22:00ig tartó, nyilvános divatbemutatón tekinthetik meg Kiss Márk férfi zakókból női viseletekké alakított 2010 Tavasz/Nyári kollekcióját; a Le Corset specialitását, a fűzőket; Simon Kriszta gumiruháit Nata ékszerekkel; Tóth-Kern Enikő, haramadéves MOME hallgató cyberpunk és dark-electro ruháit; Engi Xénia Petronella (E.X.P.) Arachnophobia című, pókmegszerettető ruhakollekcióját; Balogh Bernadett ékszereit; valamint a Pussy Deluxe és Vive Maria erotikát nem nélkülöző fehérneműit.


Opera Couture: a Manier Nyárköszöntő Ünnepe (június 28.)

Manier Opera CoutureA Magyar Állami Operaház és a Manier Divatház szervezésében 2010. június 28-án Nyárköszöntő Ünnepet rendez a belvárosban, a budapesti Operaház tőszomszédságában, a Hajós utcában (1061 Budapest, Hajós utca 12.), mely erre az estére átváltozik igényes őszművészeti találkozóhellyé. Az Opera Couture rendezvény célja e városrész kreatív energiáinak és azok egymásra hatásának bemutatása nyáriasan könnyed, szórakoztató formában. A nagyvárosokban az Operaház saját falait átlépő, kulturális közeggé alakul, mintegy kiterjesztve kulturális auráját. Az Operaház a múltból a jövőbe tekintő, mindezt egyszerre megtestesítő szimbólum, Budapest kultúrájának image eleme. Az Operaház és a Manier Divatház összefogásának célja, hogy minél többen kedvet kapjanak az operához. A Manier Divatház tervezője, Németh Anikó csatlakozott a 'Szeretem az Operát' kampányhoz, minthogy művészetük, ars poeticájuk több ponton is párhuzamban áll: a tervező előszeretettel alkalmazza történelmi korok szabásvonalait, sziluettjeit, kézműves megoldásait, emellett elkötelezett híve az innovációnak, kísérletezésnek is és fontos számára a társművészetekkel való együttműködés, az összművészeti szemlélet.


2010 TavaszNyári divat

Arena Plaza 2010A 2010 Tavasz/Nyár a military, tehát a katonai viseletet idéző stílus jegyében telik. Alternatívaként ott a natúr divat, a testszínű, törtefehér vagy púderrózsaszín, egyszerű vonalvezetésű ruhák vagy a nagyon fodros, nagyon virágos, full-romantikus, már menetszélre is engedelmesen libbenő ruhácskák. Ha pedig kéket választasz - égszínt, tengert vagy királyt - nem tévedhetsz, ez most a kék szezon. A '80-as évek megaválltömései helyett jött, a shakespeare-i kort idéző, csúcsos vállkiemelés kitart, de félvállról is veheted a divatot: az asszimetrikus vállmegoldás is maradt. A szezon újdonságaként a lovaglónadrág és a sort került terítékre, llletve az anorák alkalomra is, hétköznapra is. A virágminta - mely most informatikia segítséggel stilizált - mellett a párducpöttyök, az etno-díszítések és a múlt szezonról ittmaradt, csíkos kelmék is menők. A cipők most robosztusak: magas talpú és sarkú, a bokára fölkúszó darabok, a kiegészítők továbbra is feltűnőek és nagyok. A frizurák hullámosak, világosak (szőkék vagy vörösek, esetleg vöröses-szőkék) és rakoncátlan tincseket lobogtatnak vagy decensen hátrasimítva követik a fej vonalát, a smink rószaszín, hangsúlyos ajkakkal.


Krizsán 2010 TavaszNyári hajkollekció (2010. február)

Krizsán 2010A KRI-SAN HAIRFUN 2010 Tavasz/Nyári hajkollekcióját 2010. februárjában mutatták be a KRI-SAN TEAM fodrászai: Krizsán Győző, Kovács Tibor, Herczeg Ferenc, és Timár Edit a Hotel Presidentben. A két felvonásban - trendi és extrém - bemutatott hajkollekció a '70-es, '80-as éveket idézi, de az extrém színvilág maivá teszi. A nem természetes hajszínek (piros, kék, zöld) pasztellváltozatai mellett helyet kapott a kollekcióban az örök klasszikus, a szőke is, de de satírozott változatban. A volumenes formák dominálnak, akár hullámos, akár egyenes a frizuraviselet és persze a fru-fru, amely fontos kelléke az arc kihangsúlyozásának. A négy fodrász a KRI-SAN HAIRFUN Szalon legújabb szolgáltatását, a hajhosszabbítást is demonstrálta a bemmutatón.


A Jean Paul Gaultier Levis ikonokat interpretált a Párizsi Divathéten

Jean-Paul Gaultier és Levi'S 2009Jean-Paul Gaultier együttműködött a Levi's-szel a francia divatház 2010 Tavasz/Nyári férfikollekciójánál. A francia divattervező - aki egyébként gyakran látható Levi's farmerben - a márka jellegzetes farmerstílusait interpretálta legújabb kollekciójába. A kézjegyével ellátott farmereket a Párizsi Divathét 2009 Ősz/Tél-en lehetett először látni. 'A Levi’s az amerikai álom, egy mítosz, számomra ez az eredeti farmer. Élmény volt az 501-esből elkészíteni a saját verziómat' - mondta Jean-Paul Gaultier. Négy Levi's 501 farmert és klasszikus farmerdzsekit alakított át a Jean Paul Gaultier, megjelenítve rajtuk a divatházra jellemző témákat, a tengerészcsíkokat és a kötéseket. A merev farmeranyagból készült kamionos Levi's dzseki elejét vágások és tengerészcsíkok díszitik, melyek az egyik 501-es farmer felhajtott szárán is szerepelnek. A nadrágok oldalsó varrásán kívül pedig egy textilszegély fut végig a kamionos dszeki merev farmeranyagából. A Levi's interpretációk a tervező kollekciójának elegáns, férfias darabjaival vegyítve vonultak fel a párizsi kifutón.


KREA SHOW&PARTY - évzáró divatbemutató és party 2010 (június 18.)

KREA 2010A 2010-es tanév végét a KREA iskola nyilvános divatbemutatóval és party-val ünnepli. A divatbemutatón a 2010-ben diplomázó hallgatók kollekciói mellett a tavaly végzettek új öltözékei és az elsős-másodikosok ruhaobjektjei is láthatók lesznek. A KREA iskola hallgatói 2009-ben az egyik legelegánsabb budapesti helyszínen, a Szépművészeti Múzeumban mutathatták meg kreativitásukat a nagyközönség előtt. A látványos bemutató hatalmas sikert aratott, még a szakmabeliek figyelmét is felkeltette. Idén az iskola könnyedebb hangulatú rendezvényen szeretné prezentálni a legtehetségesebb diákokat: 2010. június 18-án 19:30-tól a Nyugatinál, az Eiffel téren újonnan megnyílt U26 clubshopban a fiatal tervezők munkáit egészen közelről vizsgálhatják meg a divatra éhes látogatók.


Budapest Fashion Week 2010 TavaszNyár lesz (április 26-28.)

Budapest Fashion Week 2010 Tavasz/NyárMagyarország sokéves múlttal büszkélkedő Budapest Fashion Weeke e szezonban is megmutatja! Magyar divattervezők legfrissebb,  2010 Tavasz/Nyári kollekcióit a GRIP Model Management modelljei vonultatják fel majd Budapest divathetén. A háromnapos divatesemény nyilvános, tehát bármely trendkövető kielégtíheti divatszomját. A divatbemutatók minden nap 19:00-kor kezdődnek, kapunyitás 18:30-kor. A trendkövető érdeklődők jegyeket a bejáratnál válthatnak. A Budapest Fashion Week 2010 Tavasz/Nyár 2010. április 26-27-28-án zajlik majd a budapesti West-Balkánban (Skála Metró - Budapest, VI. kerület, Nyugati tér 1-2.).


Karsai Zita és a Sugarbird Covergirls a Schwarzkopf OSiS Party-ján

Karsai ZitaKarsai Zita kilenc hónap után kizárólag annak a különleges trend- és hajbemutatónak a kedvéért érkezett haza Dubaiból, amelyet 2010. május 29-én, szombaton rendeztek a budapesti Café del Rio-ban és amelynek középpontjában a Schwarzkopf Professional legtrendibb hajformázó márkája, az OSiS állt. Zizi nem csak táncolt ezen az estén, hanem bemutatta legújabb, J. Csonka Hedviggel közösen tervezett Sugarbird kollekcióját is, amelynek izgalmas darabjait a vagány és kreatív hajformázó család, a tánc szabadsága és a nyári party-k hangulata ihlette. Dukai Regina, Zimány Linda és Horváth Éva is színpadra állt a Sugarbird 2010 Nyári szezonjának legizgalmasabb strand- és fürdőruháiban. A Csillag születik című műsorból ismert Bad Boyz pedig egy különleges táncshow-val lepte meg a közönséget, melynek koreográfiája erre az alkalomra állt össze. A látványos tánc- és trend show további négy helyszínen látható még a nyáron, az OSiS Party keretein belül, ahol Karsai Zita és a Bad Boyz is fellépnek majd.


Tóth Bori divatbemutató a X. Univer Business Golf Championship-on

Tóth Bori 20102010. június 5-én a bükfürdői Birdland Golf és Country Club volt a házigazdája a szezon egyik legplatinásabb és legszínvonalasabb társasági eseményének, a Univer Business Golf Championship-nek, amely immáron tizedik alkalommal került megrendezésre. A színvonalas és olykor már extravagáns programok között szerepelt egy Tóth Bori divatbemutató is, amely az esti gálavacsora színvonalát emelte.


Sugarbird a WestEndben, divattervező Megasztárok

Sugarbird Covergilrs 2010. június 24-én Sugarbird üzlet nyílt a WestEnd City Center bevásárlóközpontban. Az ez alkalomból rendezett bemutatón természetesen a Covergirls, azaz Bódi Sylvi, Zimány Linda és Horváth Éva is színpadra lépett, egyedül Dukai Regina hiányzott a csapatból, aki jelenleg jól megérdemelt pihenését tölti. Ott voltak viszont a megasztárosok, akik a budapesti bevásárlóközpont közepén felállított kifutón mutatták be saját tervezésű pólóikat: Hien, Király Viktor, Caramel, Bencsik Tamara és Tóth Vera saját megasztáros kollekciót készített J. Csonka Hedvig, a Sugarbird vezető divattervezője segítségével. De nem csak az énekesek okoztak meglepetést a nagyszabású divatshow-n. A  TV2 Jóban Rosszban sorozatának három csinos színésznője: Madár Veronika, Szorcsik H. Viktória és Vágvölgyi Lilán bikiniben vonultak a nagyközönség elé. 


TOTHBORI Florissima Kollekció kedvezményes nyári vásár (július 22.)

TOTHBORI Florissima2010. július 22-től, csütörtöktől, megkezdődik a TOTHBORI "Florissima" 2010 Tavasz/Nyár Kollekció kedvezményes nyári vására. 40%-os kedvezmény a Business Look kollekció minden darabjára, 40%-os kedvezmény a Couture nyári koktélruhákra, estélyi és menyasszonyi ruhákra, 20%-os kedvezmény a nyári kiegészítőkre, övekre, táskákra és cipőkre.


NUBU Special by NIVEA Soft tánc- és divatbemutató (július 29.)

NUBU Special by NIVEA Soft 2010A Balaton fővárosa, Siófok legnépszerűbb homokos partján, a Coke Clubban 2010. július 29-én mutatta be a NUBU 2010 Tavasz/Nyári kollekcióját, amelynek egyik fantáziadús darabját a megújult NIVEA Soft inspirálta. A NUBU Special by NIVEA Soft nem egyszerű divatbemutató volt, hiszen a kifinomult nagyvárosi stílusáról és formabontó egyediségéről híres magyar divatmárka kollekciójának felvonultatását egy lendületes kortárstánc bemutató előzte meg. Az előadásra a táncosok egyedi, külön erre az alkalomra készült ruháiban a NIVEA Soft termékcsalád könnyed, üde stílusa és színei köszöntek vissza.  A csütörtök este nagy meglepetése, először a Coke Club színpadán látható limitált szériás, variálható ruhadarab volt, melyet a NUBU kifejezetten a NIVEÁ-nak készített.


Szezon


Abodi Dóra divatbemutató és egész napos divatfotózás volt New York-ba

Dora Abodi 210 TavaszAbodi Dóra, a budapesti MODART Francia Művészeti és Divatakadémia frissen végzett hallgatója, 2009. szeptember 16-án New Yorkban, a National Bohemian Hall dísztermében mutatta be 2010 Tavaszi kollekcióját, a NOLCHA Fashion Week keretében. A divatbemutató sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a bemutatót követőn Dwight Eubanks és Spry Lee Scott, a hírességek stylistjai privát backstage látogatást kértek, és ismét megtekintették a kollekciót. Ezután pedig Spry egy egész napos fotózást szervezett New Yorkban, amelynek során Jon Moe, híres divat- és reklámfotós (többek között Steve Tyler, P. Diddy és Aaron Eckhart fotósa), valamint Spry és stábja egy különös hangulatú fotósorozatot készített a kollekcióról, amelyhez az alkalomhoz festett hátteret, füstgépet, különleges ékszereket is használtak. A modell az IMG Models új felfedezettje, a 14 éves új-zélandi Chloe Graham volt, aki profizmusa és szépsége révén kivívta a tökéletes modell címét.


F&F 2010 TavaszNyár divatbemutató lesz (október 29.)

ZsédaAz F&F 2010 Tavasz/Nyári kollekciójának bemutatóját 2009. október 29-én tartja 20.00 órai kezdettel a budapesti Vasúttörténeti Parkban. A kollekciót először Magyarországon mutatják be, így a trendkövető érdeklődők elsők között tekinthetik meg az F&F legfrissebb kínálatát, valamint egyúttal az újonnan bemutatkozó F&F Blue kollekciót is. A szervezők gigantikus, itthon még sosem látott méretű kifutót és lenyűgöző látványt ígérnek, sőt azt is, hogy nemzetközi modellek teszik majd még különlegesebbé a népszerű társasági eseménynek ígérkező divatbemutatót. Az F&F brit ruhamárka elérhető áron kínál elegáns hétköznapi és alkalmi ruhákat, fehérneműt nőknek és férfiaknak egyaránt. Termékei kizárólag a TESCO hipermarketekben kaphatók. Zséda a Rogue című lemezének turnéja alatt az F&F ruháit viselte a színpadon.


Navona by Pastell 2010 Tavasz szalonbemutató (március 10.)

Navona by Pastell 2010 Tavasz„Lelkesedés a szépség iránt – hogy tökéleteset alkossunk”- ez Megla Rózsa ruhatervező krédója, amelyet immár tizenöt éve példáznak gyönyörű ruhái. A Navona by Pastell 2010. március 10-én nem csak idei tavaszi kollekcióját mutatta be, hanem új, belvárosi szalonját is. Az egyénre szabott eleganciát nemcsak hirdető, de azt a hétköznapi gyakorlatban meg is valósító Navona by Pastell márka szalonja üde színfolt a plázák, méregdrága szalonok és kínai üzletek mai budapesti kavalkádjában. A business, az alkalmi-esküvői és a casual viseletek valamint a cégeknek kínált formaruhák egyaránt megtalálhatók a termékpalettán. Mindegyik darabra jellemző a fiatalos elegancia, a női vonalakat előnyösen hangsúlyozó, egyszerű, letisztult vonalvezetés és díszítés. A korábban Pastell Studio, ma már Navona by Pastell márkát a divattervező által megkövetelt minőség és professzionizmus jellemzi, a ruhák az elegáns, nőies, modern vonalvezetést, izgalmas alapanyag választás mellett is kényelmes viseletet fémjelzik, és ami nem utolsó szempont: megfizethető árakon. A szalonbemutatót Tiszttartó Johanna rendezte.


Arena Plaza Divathét 2010 Tavasz (március 26-27-28.)

Arena Plaza 2010 TavaszMegérkezett végre a tavasz, a megújulás évszaka! Az új szezon pedig az Arena Plaza immár hagyományosnak mondható, stílusteremtő divatbemutatóit is magával hozza. A nemzetközi divatdiktátorok a mesék világából merítettek ihletet, amikor finom pasztellszíneket, élénk kiegészítőket és meghökkentő darabokat álmodtak meg tavaszra, hogy ennek szellemében stílusok, anyagok és minták izgalmas kombinációi varázsoljanak el idén mindenkit a kifutókról. A tavasz első hónapjának utolsó hétvégéjén (2010. március 26-27-28.) a hazai közönség is ízelítőt kaphat a nemzetközi divatújdonságokból: az Arena Plaza Wonderland című divatshow-ja nevéhez hűen egy varázslatos mesevilágba kalauzolja a látogatókat, melyben az igazi tavasz uralkodik izgalmas színeivel, feltűnő virágos és pöttyös mintákkal és romantikus összeállításokkal. Mint az a látványos show alatt kiderül, a divat szerelmesei idén bátran hordhatnak lovagló- vagy forrónadrágot, extrém térdzoknikat, blézert lezseren felgyűrt kabátujjal, nyitott orrú csizmákat vagy rojtokkal díszített cipellőket.


Esküvői ruha divat 2010 á la Navona by Pastell

Navona by Pastell 2010Átállítottuk óráinkat, elővettük a tavaszi kiskabátot, élvezzük a napsütést, a tavaszt. A kora nyári esküvők szervezése is kezd a finisbe érni, meghívók kiküldve, helyszín, zenekar, álomruha lefoglalva. Ám ha bérelt helyett mégis saját menyasszonyi ruhát szeretnénk és a násznépet is szeretnénk valmilyen koncepció mentén egységesen felöltöztetni, hogy a lehető legjobban mutassunk majd együtt a közös fotókon, akkor még mindig nem késő felkeresni egy szalont. Ruhát, de milyet? A barokkos, királynői stílus nem trendi ma már se a menyasszonyi, se a koszorúslány ruhák esetében. Az abroncsos báliruhának leáldozott - azon túl, hogy lehetetlen volt benne tömegben közlekedni, külön segédet kellett keríteni, ha az ara a mosdóba készült. Ehelyett ma a menyasszonyi ruháknál szinte láthatatlan merevítéseket alkalmaznak a divattervezők vagy éppen semmit, hiszen a lenge, a test vonalát követő, szolidabb modellek vannak ma divatban, amelyek nem is igényelnek komolyabb merevítést. E könnyed hatás ellenére még a legegyszerűbb ruha mögött is sokórányi tervezés van, hiszen szinte mérnöki pontosság és átgondolás kell ahhoz, hogy a ruha ott emeljen ki, vagy épp ott takarjon, ahol szükséges. A szalonban igyekszünk megtalálni a legelőnyösebb fazont, hogy a méretrevarrás után tökéletes legyen a ruha és a megjelenés is – avat be a műhelytitkokba Megla Rózsa, a Navona by Pastell divattervezője, aki nem csupán a leendő menyasszonyoknak, de az örömanyáknak és a koszorúslányoknak is kínál trendi megoldást a nagy napra.


Paris Hilton Budapesten - Coin áruházmegnyitó sajtótájékozató

Paris Hilton Budapesten 2009Paris Hilton könnyed személyisége és bája elvarázsolta az olasz Coin áruház megnyitójára érkezett 1000 vendéget. Paris a divatbemutatót megelőző este, 2009. szeptember 2-án érkezett Budapestre. Sajnos fáradtan, így nem tudott elmenni a TG Italiano étterembe, amit előzőleg azért választott, mert nagy kedvence az olasz konyha. Paris a délelőtti sajtótájékoztatón a maga által tervezett ruhában jelent meg, izelítőt adva ezáltal saját, 2010 Tavaszi kollekciójából. Készségesen válaszolt az újságírók kérdéseire, majd délután a szállodájában dolgozott, de hogy mit, az egyelőre titok.





ALMAF