2010

Design Hét Budapest 2010: Design - élj vele! Egy újabb sikertörténet

OperaA Design Terminál Nonprofit Kft., a Magyar Szabadalmi Hivatal támogatásával és a Magyar Formatervezési Tanács védnökségével idén hetedik alkalommal rendezte meg a Design Hét Budapest című eseménysorozatot. A város egészét behálózó, valóban fesztivál hangulattal csábító program október 1-10. között várta mind a szakma képviselőit, mind a nagyközönséget.

A 2010. évi rendezvény a design társadalmi és gazdasági hasznosságára, valamint problémamegoldásban játszott szerepére fókuszált, szlogenje a Design - élj vele! mondat volt. Az ebben az évben is közel 60.000 látogatót vonzó 10 napos programsor 190 együttműködő partnerrel valósult meg és a múlt évihez képest majd 40%-kal több, összesen közel 120 kiállítást, előadást, bemutatót és workshopot kínált több mint 100 helyszínen.


Fashion for food a divatszakma összefogása a gyermekéhezés ellen

FASHION FOR FOOD A MINDEN GYEREK LAKJON JÓL! (www.mindengyereklakjonjol.hu) kezdeményezés célja, hogy társadalmi összefogással biztosítsa a leginkább veszélyeztetett helyeken az éhes, alultáplált gyermekek számára a megfelelő ennivalót az iskolai étkeztetés keretében. 2010. január 15. és június 15. között az alapítvány összesen 500 száz százalékos étkezési támogatásra szoruló kisgyereknek biztosított heti rendszerességgel fehérje és vitamindús élelmiszer kiegészítést, havi 3000 Forint értékben. Ennek fedezetét a felhívás mögé felsorakozott társadalmi összefogás biztosította. 2011. január közepétől az akció újra indul, amihez az alapítványnak még a tavalyinál is szélesebb társadalmi támogatásra van szüksége. Az alapítvány a hozzá érkező teljes összeget a gyerekek étkeztetésére költi, működését ugyanis az alapító cégek (CBA, Commitment) biztosítják. Az alapítvány a 33 leghátrányosabb kistérség iskoláiban étkezési támogatásra szoruló, összesen 36 000 gyerek számára továbbra is havi 3000 Forint értékű egészséges élelmiszert szeretne biztosítani.


Plasztikázott Hölgyek Szépségversenye 2010.11.12.

Plasztikázott Hölgyek SzépségversenyeNovember 12.-én pénteken a Symbolban este 22:00 órától megnézheted a Ms. Plastic Queen verseny döntőjét, ahol kiválasztásra kerül a 20 döntős hölgy. 23:00 órától pedig ha maradsz, együtt is bulizhatsz velük!

A zenét Richardson a RiseFM hivatalos Warm UP DJ-je szolgáltatja!

Ha úgy érzed hogy a szilikon nem elég, és nem ijedsz meg a bombázó nők tömegében, akkor most pénteke a Symbolban a helyed!

További info és exklúzív képek a RiseFM hivatalos Facebook oldalán!
(www.facebook.com/risefmofficial)

Belépés:
hölgyeknek 1000Ft.
uraknak 2000Ft.


KREA Kortárs Művészeti Iskola bemutatja: STYLISTOLOGY

KREA diplomaA KREA Kortárs Művészeti Iskola STYLISTOLOGY című fotókiállításán a másod- és harmadéves stylist szakos hallgatók 2009/2010-es tanév folyamán készült munkái lesznek bemutatva a Fotóhónap keretében.

A KREA iskola divatstylistnak készülő diákjai a tavalyi év során változatos témájú feladatokat kaptak, mint például őselem, természeti kép vagy népviselet témákban kreatív styling megtervezése, majd a teljes, profi fotózás megszervezése. A kiválóan sikerült fotósorozatok egy részével néhányan már találkozhattak egy korábbi iskolai rendezvény során, de most kibővített válogatás látható az Ötkert nevű népszerű belvárosi szórakozóhelyen november 19-től két héten keresztül. A hallgatók a divatanyagok elkészítése során Kreás fotósokkal, sminkesekkel, divattervezőkkel dolgoztak együtt, de külsős kreatív alkotói segítséget is igénybe vettek. A kiállítást Schön Edina, divattervező, a KREA Kortárs Művészeti Iskola divat és stylist szakvezetője nyitja meg. Az ünnepélyes vernisszázst követően a kellemes hangulatról az Ötkert DJ-i: Superman és Garfield gondoskoskodnak.


Design-keddek, aukció-csütörtök, kiállításmegnyitó-szombat - és de

panyizsuzsi ékszerek

1. Mostantól (mától) karácsonyig minden héten kedden egy-egy életkép és írás a design jegyében.

  • panyizsuzsi ékszerek
  • Tóth Virág ruhái
  • LAONI bőr kiegészítői
  • a KÉK LÓ fashion pub-ban fotózva

a téma itt található: http://panyizsuzsi.hu/kategoria/karafiath-kedd/ és a facebook-on. érdemes lesz követni, jó tippek az outfithez, meg ajándékozáshoz... meg majd elég jól fogok kinézni... a reggel csak a start, valahonnan indulni kell.


TOTHBORI voucher 2010. November 22-e és December 4-e között

Tóth Bori

Egyedi darabok megrendelése esetén 30%-os kedvezményt kínálunk, ahol Tóth Borival személyes konzultációra is lehetőség nyílik. Természetesen Bori a pret-à-porter kollekciókból szemezgető ügyfeleinknek is szívesen segít a tökéletes választásban. Kérjük hozza magával ezt a vouchert a TOTHBORI szalonba. Időpont egyeztetés céljából kérjük hívja a +36 1 354 1588-as telefonszámot.

Az egyedi ruhákra kínált engedmény nem vonható össze más kedvezményekkel.

Szalon: Budapest, 1065 Hajós utca 25.
(az Operaháztól néhány lépésnyire)
www.tothbori.com


A Design Hét után is látogatható programok

Design Hét BudapestA Design Hét Budapest idei programjában eddig sohasem látott mennyiségű rendezvény várta a design rajongóit. A tárlatok, divatbemutatók, előadások, workshopok sokaságát szinte lehetetlen volt a fesztivál tíz napja alatt végiglátogatni, ezért összegyűjtöttük azokat kiállításokat, amelyek a fesztivál végét, azaz október 10-ét követő napokban, hetekben, sőt akár hónapokban is tárt kapukkal várják az érdeklődőket. A még nyitva tartó kiállítások mellett érdemes újra és újra ellátogatni a Design Hét Budapest weboldalára is, ahol a programokon készült számos fotó mellett minivideókat is meg lehet tekinteni: http://designhet.hu/videok


GLAMOUR Women of the Year 2011

GLAMOUR Women of the Year 2011A GLAMOUR magazin Anglia és Amerika után hazánkban is hagyományt teremtett, hiszen nem telhet el március úgy, hogy ne tudjuk meg, hogy a legtehetségesebb és legsikeresebb hölgyek közül ki állhat be a Women of the Year címmel büszkélkedhető kedvencek sorába. 2011-ben ráadásul a legszerencsésebb szavazók is bejuthatnak az exkluzív gálára.

Ahogy az elmúlt két évben, idén is egy fergeteges, több tucatnyi sztárt felvonultató partin tudhatjuk meg, ki az év divattervezője, modellje, színésznője, énekesnője, műsorvezetője, kié a legszebb hajkorona és ki az a férfi, aki sármjával elvarázsolta a szavazókat.


A Sziget Szervezőiroda gasztro-fesztivállal bővíti hazai portfolióját

Budai Gourmet 20112011-ben már a Sziget Kulturális Szervezőiroda rendezésében várja látogatóit a hazai gasztro-kulturális élet egyik kiemelkedő eseménye, a Budai Gourmet.

Miután az elmúlt években, mind a Sziget Szervezőiroda egyéb rendezvényein, mind a hazai rendezvénypiacon jelentős fejlődés és érdeklődés volt tapasztalható a gasztronómiai kínálat terén, a Sziget Kft. vezetői úgy döntöttek, hogy átveszik a nekik felkínált Budai Gourmet szervezését. A komoly hagyományokra visszatekintő eseményt - a korábbi értékeit megtartva - a meglévő gasztronómiai rendezvénypalettától jelentősen eltérő koncepció szerint kívánják a jövőben megszervezni.


Agyeldobós MTV Szilveszter a Szikrában 2010 December 31.

Fellépők: Neo, Hangmás, EZ Basic, Carbovaris, Tesco Disco, Death Disco, Adam

Szilveszter a Szikrában 2010Az idei szilveszter kapcsán igazán nem panaszkodhat senki, aki az eurokompatibilis, független zenei színtér felé húz lélekben - ugyanis az MTV Hungary és a Time Out segítségével a szcéna legnagyobbjai dugták össze a fejüket egy közös buli érdekében, aminek eredményeképp szabályos mini-fesztiválnak ad otthont az újév örömére Budapest legmenőbb új komplexuma, a Szikra.


Werk Stílus Film és Kommunikációs Akadémia Hírek

December 16-án a Werk Film Akadémia filmje a Duna TV-ben!

A Zárt ajtók című film 2009-ben készült a Werk Film Akadémián. A rendkívül feszes és az emberi viszonylatokat felkavaró őszinteséggel taglaló filmet december 16-án 22.20-kor mutatja be a Duna TV.
http://www.werkakademia.hu/werk-hirek


TOTHBORI bemutatja a 20102011-es őszi-téli couture és prét à porter ko

TOTHBORI bemutatja a 2010/2011-es őszi-téli couture és prét à porter kollekciójátEgyedülálló bemutatónak lehettek szemtanúi a Millenáris Teátrumba látogatók 2010. szeptember 29-én, szerda este. Bár a meghívón az állt, hogy a TOTHBORI bemutatja a 2010/2011-es őszi-téli couture és prét à porter kollekcióját, azonban a vendégek nem sejthették, amit a tervezőnő az előtte tartott sajtótájékoztatón már ismertetett a megjelent újságírókkal. Hogy ez most más lesz, valami új, lendületes és fiatalos, mindazonáltal ez is ő, Tóth Bori. Aki tisztában van a márkára jellemző stílusjegyekkel, mint a visszafogott színhasználat, a klasszikus szabásvonalak és a business look szabályrendszerének fokozott szem előtt tartása, annak igencsak új és meglepő élményben lehetett része ezen az estén.


Manier 2010. ősztél bemutató Let's Misbehave!

Manier 2010. ősztél bemutató LetA Manierra jellemző varázslatos világ tárult elénk Németh Anikó 2010. ősz/tél kollekciójának bemutatóján. Cole Porter Let's Misbehave vagyis Légy engedetlen címet viselő, 1927-ben megjelent klasszikusának hangulatát idézte meg a Manier Divatház az azonos nevet viselő 2010-es őszi/téli kollekciójával az Iparmővészeti Múzeumban. A XX. század eleji modern nő érezvén a szüfrazsett-mozgalom szelét, fittyet hány a konvenciókra, megkurtítja a haját, a régmúlt hosszú szoknyáit, leveti fűzőjét, elég bátor ahhoz, hogy nadrágot viseljen és cigarettázzon, repül, autót vezet, jazz klubokba jár, részt kér az életből és a döntésekből.


TOTHBORI valamint a flair és H.O.M.E. magazinok együttműködése

Örömmel szeretnénk tájékoztatni arról, hogy a TOTHBORI valamint a flair és H.O.M.E. prémiummagazinok kiadója között különleges együttműködés jött létre, hogy eddigi akcióink mellett még egy ajándékkal kedveskedhessünk Önnek. A TOTHBORI vásárlók így akciós áron fizethetnek elő az egyik legnívósabb magyar design magazinra, illetve az első itthon is megjelenő olasz nemzetközi divatmagazinra.

Kombinált előfizetés+ ingyenes ajándék!

Fizessen elő a H.O.M.E. és a flair magazinokra (20-20 lapszám)!
Két nagyszerű magazin, két éves előfizetés és két ajándékutalvány!

Megrendelését küldje a home.budapest@aheadmedia.com e-mail címre. A megrendelésre írja rá, hogy Toth Bori.


Design Hét Budapest 2010: Design – élj vele!

Egy újabb sikertörténet
Design Hét Budapest 2010: Design – élj vele! Budapest, 2010. november 30. … A Design Terminál Nonprofit Kft., a Magyar Szabadalmi Hivatal támogatásával és a Magyar Formatervezési Tanács védnökségével idén hetedik alkalommal rendezte meg a Design Hét Budapest című eseménysorozatot. A város egészét behálózó, valóban fesztivál hangulattal csábító program október 1-10. között várta mind a szakma képviselőit, mind a nagyközönséget.


Karácsonyi Design Vásár Szentendrén

Karácsonyi Design Vásár SzentendrénForró punccsal és kis ünnepi süteményekkel szeretnénk hangulatossá tenni a karácsonyi ajándékvásárlást, melyhez egyedi tervezésű apró kiegészitőket válogattunk magyar tervezőktől.

2010 DECEMBER 18, 19 Mindkét nap délelőtt 10 órától este 6 óráig.


Összefog a Tisza cipő, a Senior és a Méta

Tisza cipőBudapest, 2010. december 15. – A nyolcvanas évek ikonikus szabadidőruha-márkái, a Senior és Méta novemberi indulásuk után egy hónappal máris összefogtak a stílus „nagy öregjével”. 2010. december 7-én együttműködésről állapodott meg a Senior és Méta szabadidőruhák gyártója, a SeMe Original Kft. és a Tisza Cipőket előállító Clash Kft. Első lépésként a Tisza budapesti üzleteinek polcaira kerülnek a Senior és Méta szabadidőruháiból egyes fazonok. „Örömmel üdvözöltük a hasonló életérzést sugárzó és értékeket képviselő magyar szabadidőruhák újraélesztését. Azt gondoltuk, hogy márkáink erősítik és kiegészítik egymást”- nyilatkozta Vidák László, a Clash Kft. tulajdonosa.


Innovatív optikus rendezvény exluzív rendezvényhelyszínen

Innovatív optikus rendezvény exluzív rendezvényhelyszínenKözösségi látásmód, egy innovatív üzleti modell, és több tíz OptiClub tag – a 2010. december 4–én megszervezett OptiClub zártkörű rendezvény vendégei hagyományteremtő optikus együttműködés kezdetének lehettek szemtanúi.

Az impozáns Alexandra Párizsi Nagyáruház Lotz termében debütált az OptiClub féléves gyakorisággal tervezett szakmai találkozója, amely Magyarországon úttörő szerepet vállal az optikák összefogására, lehetőséget nyújtva a tagok kedvezményes beszerzésének elősegítésétől a személyes információ- és tapasztalatcseréig. Gerber István és Szász Nikoletta alapító-ügyvezetők kerekasztal beszélgetés keretében osztották meg a társulás célkitűzéseit a meghívott vendégekkel és a leendő OptiClub tagokkal.


Nyaklánckészités Sarkadi Fannival, az Ooh my deer kollekció designerév

Nyaklánckészités Sarkadi Fannival, az Ooh my deer kollekció designerévAdventi készülődésre invitálunk kétbalkezeseket és kreativokat egyaránt! A tervező anyag-nyakláncai szolgálnak alapul, amelyeket varrással, festéssel, applikálással tehetünk egyedivé, igy az esztétikus eredmény elkerülhetetlen.

Természetesen a tervező szívesen ad személyreszabott ötleteket, miként válhat a darab igazi ajándékká.

Részvételi dij: 3500 ft, amely 1 db nyaklánc díszítését teszi lehetővé. Varráshoz és díszítéshez szükséges alapanyagok a helyszínen rendelkezésre állnak.

2010 DECEMBER 4, 5 mindkét nap délután 2 órától este 6 óráig


Design Fórumok a Graphifesten I. 2010

Az idén negyedik alkalommal megrendezett Graphifest keretében, magyar és nemzetközi szakemberek bevonásával kerül sor a grafikus szakma néhány kiemelten fontos, aktuális kérdését körüljáró Design Fórumokra.

Az első, ezen a héten pénteken, 17.00 órai kezdettel, a Design Terminál Erzsébet téri épületében, neves nemzetközi szakemberek részvételével megvalósuló Fórum témája: Hogyan tovább? - Paradigmaváltás és új horizontok a tervezőgrafikában.


Design Fórumok a Graphifesten II. 2010

Az idén negyedik alkalommal megrendezett Graphifest keretében, magyar és nemzetközi szakemberek bevonásával kerül sor a grafikus szakma néhány kiemelten fontos, aktuális kérdését körüljáró Design Fórumokra.

A második, november 15-én, hétfőn, 18.00 órai kezdettel, a Design Terminál Erzsébet téri épületében rendezett Fórum során a meghívott vendégek a tervezőgrafikusi munka gyakorlatának szakmai és közérdekű szabályozásával kapcsolatos kérdéseket vitatják meg.


Németh Anikó - MANIER jelmezei a Művészetek Palotájában

Németh Anikó - MANIER jelmezei a Művészetek Palotájában2010. november 6-án mutatták be a Művészetek Palotájának, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremében Donizetti: Szerelmi bájital L'elisir d'amore) című vígoperáját Káel Csaba rendezésében, melynek jelmezterveit Németh Anikó, a Manier designere tervezte.

A Manier Szalonban a luxus prêt-à-porter, designer streetwear és az egyedi, személyre szabottan tervezett méretes öltözékek mellett Németh Anikó jelmezeket is tervez, többek között Marozsán Erika gálaruháját az Oscar díjkiosztóra, Gaál Erzsébet világhírű hárfaművész és Motoko Mito japán hegedűművésznő fellépőruháit, valamint Eszenyi Enikő, Ornella Muti és Isabella Rosselini jelmezeit.


Puma Creativ Factory Budapest

Puma Creativ Factory BudapestBudapest, Magyarország (2010. november 25.) – Kovács Ákos, Papp Gergely, Sándor Szandra – Nanushka, Vágó Réka, Herczeg Zoltán, Király Viktor, Bazsó Gábor - Karotta, Fehér Balázs, Caramel, illetve Rainer Zsófia designer lett a PUMA magyarországi nagykövete, akik elsőként kaptak lehetőséget arra, hogy a PUMA Creative Factory segítségével ízlésük szerint megtervezzék saját cipőiket. A nagykövetek különleges és egyedi cipőit a PUMA egy sajtótájékoztató keretében mutatta be Budapesten.


MANIER Majdhafagy karácsonyiparty 2010

MANIER Majdhafagy karácsonyiparty 2010A MANIER Divatház december 9-én tartotta divatbemutatóval egybekötött zártkörő karácsonyi partyját. Az esten a különleges programokon túl kedvezménnyel vásárolhattak a vendégek erre az alkalomra készült télikabátokból és alkalmi ruhákból, illetve az ünnep alkalmából vásárlási utalvánnyal ajándékozta meg a Divatház törzsvásárlóit.


A KREA Kortárs Művészeti Iskola bemutatja: BETŰKÉPEK

A KREA Kortárs Művészeti Iskola bemutatja: BETŰKÉPEK2010. december 11-től a KREA Kortárs Művészeti Iskola tervezőgrafika, tervezőoperátor, webdesign szakos hallgatóinak tipográfia kiállítása megtekinthető a Szimpla Kert emeleti szintjén.

A KREA iskola első évfolyamos hallgatóinak a Szimpla Kertben megrendezett kiállítás az első bemutatkozási lehetősége a nagyközönség előtt. A tanév elején megkapott iskolai tervezési feladatuk szerint tipográfiai eszközök - jelek, betűk, szavak, vonalak, díszek - segítségével látványos vizuális felületeket kellett létrehozniuk. A diákok egyéni kreativitását, készségét mutatja, hogy a betűk, szavak jelentése helyett, hogyan élnek azok kompozíciós kifejezőerejével.


Te is lehetsz Pezsgőlány a Freixenet pezsgőkülönlegességeinek arca

Te is lehetsz Pezsgőlány a Freixenet pezsgőkülönlegességeinek arcaA világszínvonalú pezsgőkülönlegesség, a Freixenet tovább keresi a magyar szépségeket, akik közül a szerencsést, amellett, hogy az exkluzív márka arca lesz, elindítja és segíti a nemzetközi kifutókra vezető úton


TOTHBORI a Griffben

TOTHBORIA TOTHBORI márka örömmel tájékoztatja a trendkövetőket, hogy kollekciói már nemcsak a Hajós utcai szalonukban vásárolhatók meg, hanem egyes darabokat már a budapesti MOM Park üzletközpontban lévő Griff Gentlemen's szalonban is megtalálhatók. Fontos lépés ez számukra, hiszen mindig is kiemelt figyelemmel kísérték vásárlóik, törzsvevőik kényelmét, így a Budán lakóknak talán könnyebbség a központi helyen lévő áruház elérése.


Sose halunk meg musical országjáró turné (szeptember 4. - október 9.)

Sose halunk meg'Nagy utazás! Azt mondtad, hogy ez az élet.' - akad valaki Magyarországon, aki ne ismerné ezt a dalt? Egy nemzedék moziélményének musicalváltozata indult nagy utazásra ezen az őszön, Koltai Róbert rendezésében. Gyuszi bácsi és Imike történetének zenés változatát szenzációs szereplőgárda játsza az országos túrnén: Koltai Róbert főszereplése mellett Hernádi Judit, Lukáts Andor, Esztergályos Cecília, Vándor Éva, Egri Márta és még sokan mások lépnek színpadra, Imi szerepében a negyedéves színművészetis, Tasnádi Bence tűnik fel. A koreográfia a Megasztárban közismertté vált Seres Attila munkája. A Sose halunk meg c. musicalt Budapest után Veszprémben, Pécsen, Szombathelyen, Szegeden, Sopronban, Győrben, Kaposváron, Miskolcon és Dabason. A turné 2010. szeptember 4-én - stílszerűen - a budapesti Kincsem Parkból rajtolt, és október 10-én ér célba. 'Elindulunk, elindulunk. Az éjbe megy a vonatunk. Egy utazás az életünk. Azt mondtad, hát megint megyünk... Nagy utazás az életünk.'


2010 TavaszNyári divat

Arena Plaza 2010A 2010 Tavasz/Nyár a military, tehát a katonai viseletet idéző stílus jegyében telik. Alternatívaként ott a natúr divat, a testszínű, törtefehér vagy púderrózsaszín, egyszerű vonalvezetésű ruhák vagy a nagyon fodros, nagyon virágos, full-romantikus, már menetszélre is engedelmesen libbenő ruhácskák. Ha pedig kéket választasz - égszínt, tengert vagy királyt - nem tévedhetsz, ez most a kék szezon. A '80-as évek megaválltömései helyett jött, a shakespeare-i kort idéző, csúcsos vállkiemelés kitart, de félvállról is veheted a divatot: az asszimetrikus vállmegoldás is maradt. A szezon újdonságaként a lovaglónadrág és a sort került terítékre, llletve az anorák alkalomra is, hétköznapra is. A virágminta - mely most informatikia segítséggel stilizált - mellett a párducpöttyök, az etno-díszítések és a múlt szezonról ittmaradt, csíkos kelmék is menők. A cipők most robosztusak: magas talpú és sarkú, a bokára fölkúszó darabok, a kiegészítők továbbra is feltűnőek és nagyok. A frizurák hullámosak, világosak (szőkék vagy vörösek, esetleg vöröses-szőkék) és rakoncátlan tincseket lobogtatnak vagy decensen hátrasimítva követik a fej vonalát, a smink rószaszín, hangsúlyos ajkakkal.


Szigetfone a Vodafone-tól a Sziget 2010-en (augusztus 9-16.)

Sziget 2009 Fotó: Már AndrásA Sziget fesztivál többszázezer fős, zene- és 'technológia rajongó’ (early adopter), kommunikációra éhes közössége elsőként próbálhatja ki a kifejezetten sziget-látogatóknak szánt Szigetfone-t, a hasznos helyszíni információkkal szolgáló ingyenes Sziget InfoSMS-t és a kártyás fizetést is. A minden heti- és napijegyes számára járó Szigetfone készülék és VitaMAX Sziget tarifa nemcsak egyedülállóan alacsony percdíjjal segíti a fesztivál belföldi és külföldi közönségének kommunikációját, hanem küllemében a trendi zenei stílusoknak megfelelően formálható is.


Utcaszínház a Sziget 2010-en (augusztus 11-16.)

Sziget 2009 Fotó: Meggyesi BálintA hajó a városod utcáin úszik. Titokzatos legénysége az ismeretlen vidék felfedezésére indul. Ahol a hajó megáll, a város feléled és átformálódik: kertek válnak át paradicsomi öböllé, egy tér csodálatos korallzátonnyá, és talán még egy kincses szigetté...' A Sziget idei utcaszínház- szenzációja, a Malabar társulat csodákat művel, s repíti a szigetlakókat a humor és az álmok világába 2010. augusztus 11-16. között, minden nap, este 10 órától. A dél- franciaországi utcaszínház és cirkusz-művészet nagykövetei, a Malabar társulat 1981-es alakulása óta a világ 43 országának 1153 városában tartott lenyűgöző előadásokat, s most végre itthon is szemtanúi lehetünk e csodának. A nemzetközi artistákból álló együttes egyrészt a Le Voyage des Aquarêves című előadással érkezik Budapestre. Minden este 22 órától egy 16 méteres holdfényszínű hajó sodródik a Sziget 2010-en. Titokzatos legénysége az ismeretlen vidékek felfedezésére indul. A misztikus atmoszférában úszó „vízi álmodozók” humorral és költőiességgel keltik életre a csodákat. Majd a hajó lehorgonyoz s a finálé gólyalábasokat, kaszkadőröket, akrobatákat, zsonglőröket, pirotechnikusokat szerepeltető, álomszerű képpel zárul. A végén a játéktér megtelik habbal és a közönség is részévé válik a záróképnek... A parádé minden este 10-kor indul. Finálé a Dombnál. A társulat még két meglepő megjelenéssel lepi meg a Sziget lakóit: a naprendszerünk legfontosabb égitestét megjelenítő NapŐrökkel és a butaságot és maradiságot bíráló, vándorló zenés vígjátékkal, az éneklő rizsporos márkízokkal, hol itt, hol ott, a Szigeten.


Sziget 2010 Party Aréna program (augusztus 11-16.)

Sziget 2009A Balaton Sound 2010 után még várja egy nagy megmérettetés a partyzókat: hatvanezernél is több lemez található annak a DJ-nek a gyűjteményében, aki 2010-ben útjára indítja az öt napon át dübörgő Party Aréna programjait az idei Szigeten. A hírek szerint a formabontó, stílusteremtő és előremutató elektronikus zenék előállításában mindig is élen járó DJ Shadow már régóta dolgozik új lemezén, így a Party Aréna közönsége nemcsak a downtempo elektronika legismertebb hangmintáira, hanem a több mint húsz éve alkotó elektronikus zenész legújabb sampler fantázáira is rápöröghet majd 2010. augusztus 11-én, este fél nyolctól.


Levis kontra AIDS Segély Alapítvány (augusztus 10.)

Levi's Budapest Andrássy út 2008A HazaiDivat.hu Szerkesztőségébe a mai napon, 2010. augusztus 10-én egy e-mail érkezett az AIDS Segély Alapítványtól. A levélben arról tájékoztatnak, hogy a mai napig nem érkezett meg hozzájuk az a felajánlás, melyet a Levi's(R) tett 2008. október 30-án a budapesti Andrássy út exkluzív Levi's(R) üzletben tartott jótékonysági árverésén - melyről a HazaiDivat.hu is tudósított - , melyen Dukai Regina 150.000 forintért licitált egy Levi's(R) 501(R)-es Gold Edition farmerért, s mely összeget a cég, az eseményen történt bejelentése szerint az AIDS Segély Alapítványnak szánta. A lassan két éves késlekedés alatt nem született megoldás, ezért az Alapítvány - levele szerint - peres eljárást kezdeményez az ügyben. Amennyiben a Levi's(R) vagy az Alapítvány alább közölt e-mailjében szintén megemlített rendezvényszervező, a Próbafülke Produkció Kft. is meg kíván szólalni az ügyben, természetesen nekik, mint a másik félnek is felületet biztosít portálunk. Alább az AIDS Segély Alapítvány teljes levele:


Levis kontra AIDS Segély Alapítvány (augusztus 10.) 2.

Dukai Regina és Debreczeni Zita a Levi's jótékonysági árverésénA Levi's-t képviselő Próbafülke Produkció portálunk megkeresésére pontosan 30 percen belül reagált egy banki bizonylat átküldésével, mely igazolja, hogy az átutalás a megkeresésünk napján, azaz 2010. augusztus 10-én megtörtént. Az ügy tehát rendben lezárult, az AIDS Segély Alapítvány hozzájutott a 2010. október 30-án a Levi's által neki felajánlott 150.000 Ft-hoz. E hír előzménye, hogy a HazaiDivat.hu Szerkesztőségébe ugyanezen a napon, tehát 2010. augusztus 10-én délután egy e-mail érkezett az AIDS Segély Alapítványtól, sérlemezve benne, hogy az elmúlt csaknem 22 hónap alatt nem érkezett meg hozzájuk a fenti felajánlás, melyet a Levi's a budapesti Andrássy úton nyílt exkluzív üzletében tartott jótékonysági árverésén tett, Dukai Reginának egy Levi's(R) 501(R)-es Gold Edition farmerért adott licitjét ajánlva föl az AIDS Segély Alapítványnak. Portálunk a másik felet, tehát a Levi's-t és hazai képviselőjét, az üzletnyitó-árverés szervezőjét, a Próbafülke Produkciót is meg kívánta szólaltatni az ügyben, erre a megkeresésünkre érkezett a fent nevezett banki bizonylat. Portálunk ezúton fejezi ki örömét, hogy a probléma ilyen rövid időn belül megoldódott, legalábbis ami a nyilvános tárgyalásának kezdetétől számított időt illeti.


Kötés-workshop a Salon de Bohéme-ben (augusztus 28-29.)

Salon de BohémeA Szentendrén újonnan nyílt Salon de Bohéme üzletben, melyben a kortárs divat iránti elkötelezettség némi rusztikus, vidéki bájjal elegyül 'Designerek a pamlagon' címmel, a Szentendre éjjel-nappal 2010 rendezvény keretében kötés-workshop lesz 2010. augusztus 28-29-én, kezdőknek és haladóknak, divattervezők közreműködésével. Kézi kötésben gyakorlott asszonyok és ruhatervező szakemberek vezetésével a résztvevők nem csak a kötés technikáját ismerhetik meg, hanem annak esztétikai sokrétűségét is. A kortárs divat elkötelezett híveiként olyan ruhaformák létrehozásában segédkeznek a szervezők, amelyek a mai életérzésekre reflektálnak.


A PUMA Usain Bolt olimpikon által tervezett kollekciója (július 29.)

Puma Usain Bolt 2010A Puma Magyarországon is kínálja már a Bolt Collection-t, azt az atlétikai kollekciót, mely úgy készült, hogy a legkeményebb edzést is túlélje, de ugyanakkor kövesse az utcai divatot is. A 2010-es felsőruházati, cipő- és kiegészítő kollekció tervezője nem más, mint Usain Bolt, jamaicai rövidtávfutó, a 100 és a 200 méteres síkfutás pekingi olimpiai bajnoka és világcsúcstartója. A szinesbőrű élsportoló sikerképlete igen egyszerű: legyél Te a leggyorsabb ember a Földön, közben nézz ki jól, és táncolj, ha végeztél! A Bolt Collection Usain Bolt kedvenc színeit, stílusát és sziluettjeit vonultatja fel, nem is csoda, hogy ennek a kollekciónak darabjait viseli ő is, amikor edz vagy bulizni indul.

A kollekció sarokköve a Bolt-címer, melynek szimbólumai közel állnak Bolt szívéhez: az oroszlánfejek ikonikus jelképek a jamaikai kultúrában, a villám Usain több, mint találó becenevét jelöli, míg a 'To Di World' (= A Világnak) a futó világhírű pózának neve. A címer egy futópályára van helyezve – vagy ahogy Bolt szokta hívni: az irodára – a napsütötte szín pedig Bolt szülőhazáját, Jamaicát jelenti.


Meghalt Lovász Sándor László, a HazaiDivat.hu fotóriportere

Lovász Sándor László és a modellek41 éves korában, budapesti otthonában elhunyt Lovász Sándor László, a HazaiDivat.hu portál hivatalos fotósa és immáron örökös tagja, az egész hazai divatvilág 'Lovászsanyija'. A modellek a kifutó végén neki pózoltak, a portfóliók az ő divatbemutató fotóival voltak (és vannak) tele. Sokunkat - köztük engem is - ő fedezett föl, és vitt magával divattervezőkhöz, bemutatókra, afféle 'mindenki apukájaként'. Az utolsó modellfotózására már nem tudott elmenni. Talán így képzelte el ő is... Vagy inkább egy divatbemutatón, a fémláda-pulpituson, melyre filctollal a HazaiDivat.hu feliratot pingálta? Egy biztos: túl sok volt már a kórházban töltött idő... És az is biztos: négy évtized túl kevés. Arra viszont éppen elég, hogy egy egész iparág, a magyar divatipar gyászolja. Mostmár minden divatbemutatóról hiányozni fog valaki. Modellek gyűrűjében búcsúztatjuk, mert így érezte magát a legjobban.


KREA SHOW&PARTY - évzáró divatbemutató és party 2010 (június 18.)

KREA 2010A 2010-es tanév végét a KREA iskola nyilvános divatbemutatóval és party-val ünnepli. A divatbemutatón a 2010-ben diplomázó hallgatók kollekciói mellett a tavaly végzettek új öltözékei és az elsős-másodikosok ruhaobjektjei is láthatók lesznek. A KREA iskola hallgatói 2009-ben az egyik legelegánsabb budapesti helyszínen, a Szépművészeti Múzeumban mutathatták meg kreativitásukat a nagyközönség előtt. A látványos bemutató hatalmas sikert aratott, még a szakmabeliek figyelmét is felkeltette. Idén az iskola könnyedebb hangulatú rendezvényen szeretné prezentálni a legtehetségesebb diákokat: 2010. június 18-án 19:30-tól a Nyugatinál, az Eiffel téren újonnan megnyílt U26 clubshopban a fiatal tervezők munkáit egészen közelről vizsgálhatják meg a divatra éhes látogatók.


Tóth Bori divatbemutató a X. Univer Business Golf Championship-on

Tóth Bori 20102010. június 5-én a bükfürdői Birdland Golf és Country Club volt a házigazdája a szezon egyik legplatinásabb és legszínvonalasabb társasági eseményének, a Univer Business Golf Championship-nek, amely immáron tizedik alkalommal került megrendezésre. A színvonalas és olykor már extravagáns programok között szerepelt egy Tóth Bori divatbemutató is, amely az esti gálavacsora színvonalát emelte.


Orlando Collection -30%, -40% (július 15 - augusztus 20.)

Orlando Collection 2010


Werk ösztöndíj stylist tanoncoknak (július 26.)

Werk AkadémiaHa van egy régóta dédelgetett és komoly terved, és elszántad magad, hogy megvalósítod, tandíjmentesen tanulhatsz a Werk Akadémián, a 2010/11-es tanévben. A Werk Akadémia nonprofit Kft. ösztöndíjat hirdet egy-egy film illetve stylist szakos tanuló számára. Az ösztöndíjat a felvételizők a 2010. július 26-án kezdődő felvételikre magukkal hozott és bemutatott, vagy a felvételit megelőzően a Werk Akadémiához eljuttatott pályamunkával nyerhetik el. A pályamunkának egy olyan tervet kell részletesen leírnia, amelyet a pályázó a 2010/11-es tanév során kíván megvalósítani. Az ösztöndíjak odaítéléséről a Werk Akadémia oktatóiból álló bizottság dönt. Az ösztöndíjat elnyert tanulók (egy filmes és egy stylist) tandíjmentesen kezdhetik meg tanulmányaikat.


TOTHBORI Florissima Kollekció kedvezményes nyári vásár (július 22.)

TOTHBORI Florissima2010. július 22-től, csütörtöktől, megkezdődik a TOTHBORI "Florissima" 2010 Tavasz/Nyár Kollekció kedvezményes nyári vására. 40%-os kedvezmény a Business Look kollekció minden darabjára, 40%-os kedvezmény a Couture nyári koktélruhákra, estélyi és menyasszonyi ruhákra, 20%-os kedvezmény a nyári kiegészítőkre, övekre, táskákra és cipőkre.


A Bugatti Budapesten (szeptember 9.)

Bugatti 20102010 nyarán egy új, nemzetközi divatmárka jelenik meg a magyar divatpalettán. A német Bugatti brand - magyar forgalmazói háttérrel - a budai Rózsakert Bevásárlóközpontban nyitja meg első önálló üzletét 2010. augusztus végén, mintegy 100 nm-en. A hivatalos megnyitóra 2010. szeptember 9-én kerül sor, ahol egy fashion show keretén belül mutatkozik be a Bugatti 2010/11 Ősz/Téli kollekció a sajtó, és a nagyközönség számára is. A márka szervesen illeszkedik a Rózsakert Bevásárlóközpont fashion portfóliójába, ahol a Calvin Klein és a Gant márkák mellé sorakozik fel. A Bugatti, mely a férfiak számára nyújt minőségi alternatívát az öltözködésben, kínálatában a teljes ruhatár szerepel, a fehérneműktől az öltönyökig és kabátokig, a cipőktől a bőröndökig és mindez felső- és középkategóriás árfekvésben.


1 éves a KARE (2010)

KARE 2010


A Sziget 2010 mínusz 1. napján búcsúzik a Kispál és a Borz

Sziget 2009 Fotó: Glódi BalázsNemcsak a Kispál és a Borz népes rajongótábora készül nagy erőkkel 2010. augusztus 9-ére, amikor a Sziget Nagyszínpadán egy egyedi megakoncert keretében elbúcsúzik közönségétől Lovasi András és zenekara, hanem a rangos esemény híres hazai írókat, költőket, zenészeket és újságírokat is megmozgatott, akik az egyik legkedveltebb magyar együttesről szóló gondolataikat az enkispalom.blog.hu weboldalon osztják meg az érdeklődőkkel. Látogassatok el az enkispalom.blog.hu-ra, ha kiváncsiak vagytok rá, mit gondolnak a magyar közélet népszerű figurái a Kispál és a Borzról.


COSMOPOLITAN Bikini Rekordkísérlet lesz Siófokon (augusztus 7.)

COSMO Bikini Rekordkísérlet 2010A siófoki Coke Club strandon 2010. augusztus 7-én nagyszabású bikinifotózás lesz, melynek során ha 2353-nál több bikinis lánynak sikerül kirakni a „COSMO” szót egy fotó erejéig, akkor megdől a tavalyi Guinness-rekord, amit a szerb COSMO olvasók állítottak fel. A Bikini Rekordkísérlet világszerte az egyik legnépszerűbb hagyomány a magazin háza táján. A rekordkísérleten túl számos izgalmas program várja a COSMO-lányokat, lesz táncoktatás sztárokkal, aqua dance, zumbabemutató, mosoly- és lábszépségverseny is. A 2010. augusztus 7-én 10 órakor kezdődő bulira 10 órakor 3000 lány számára biztosít ingyenes belépést a COSMOPOLITAN: azoknak akik bekerültek a magazin portálján az első 1500 regisztrált közé, és további 1500 lány részére a helyszínen.


Sziget 2010 – EU Trió Fókusz (augusztus 11-16.)

SzigetAz Európai Unió elnöksége alatt, 2010 és 2011-ben három ország adja egymásnak a stafétabotot. 2010. január 1. és június 30. között Spanyolország, 2010. július 1. és december 31. között Belgium, valamint 2011. január 1. és június 30. között Magyarország tölti be az EU soros elnökségi posztját. A Trió elnökség kapcsán a Sziget programszervezői meghívtak számos kiváló spanyol, belga és magyar előadót, hogy az Európában egyedülálló rendezvényen hangsúlyosan mutathassák be kortárs művészeti életüket. A Sziget 2010 EU Trió Fókusz programjában több közös produkciót hoznak létre, melyek a fesztiválon láthatóak és élhetőek át először.


Toboroz a Werk Akadémia (2010)

Réz AndrásLégy, aki lennél! - szólít fel a Werk Film, Stílus és Irás Akadémia, mely Budapest Belvárosában képzi a leendő filmes, stylist, art coach, író, enteriőrstylist és gasztronómus palántákat, nemre és korra való tekintet nélkül. Ha kacérkodsz a filmezés, az írás, a divat, az enteriőr alakításának, alkotásának a gondolatával, ha szívesen vennéd kezedbe a világot, s azon belül is azt a területet, ami nagyon érdekel, ha még nem érzed magad a helyeden, ha még nem azt csinálod, amit szeretnél, ha szívsen fognál valami újba, valami másba, ha légüres teret érzel magad körül, ha csapat nélkül nem megy az alkotás, akkor a Werkben a helyed - állítja a Werk. Próbáld ki, igazat beszél-e! A Werk Akadémián olyan szakemberekkel találkozhatsz, akik tudásukkal, munkájukkal, valós teljesítményükkel váltak ismertté, elismertté. Grecsó Krisztián, Hadas Kriszta, Herendi Gábor, Janisch Attila, Lakatos Márk, Lang Szonja, Lovas Cili, Lovasi András, Réz András, Szécsi Noémi, Szipál Márton, Török Ferenc, Szalai András, Vágó Réka és társaik friss, vagány stílust és szemléletet hoztak a magyar oktatás világába. Most jelentkezhetsz!


NUBU Special by NIVEA Soft tánc- és divatbemutató (július 29.)

NUBU Special by NIVEA Soft 2010A Balaton fővárosa, Siófok legnépszerűbb homokos partján, a Coke Clubban 2010. július 29-én mutatta be a NUBU 2010 Tavasz/Nyári kollekcióját, amelynek egyik fantáziadús darabját a megújult NIVEA Soft inspirálta. A NUBU Special by NIVEA Soft nem egyszerű divatbemutató volt, hiszen a kifinomult nagyvárosi stílusáról és formabontó egyediségéről híres magyar divatmárka kollekciójának felvonultatását egy lendületes kortárstánc bemutató előzte meg. Az előadásra a táncosok egyedi, külön erre az alkalomra készült ruháiban a NIVEA Soft termékcsalád könnyed, üde stílusa és színei köszöntek vissza.  A csütörtök este nagy meglepetése, először a Coke Club színpadán látható limitált szériás, variálható ruhadarab volt, melyet a NUBU kifejezetten a NIVEÁ-nak készített.


Augusztus 20-án ünnepelj az Európa Hajón! (augusztus 20.)

Európa Hajó Fotó: Európa HajóÁllamalapításunk ünnepén, 2010. augusztus 20-án kivételes módon a nagyközönség számára is megnyitja kapuit az Európa Hajó, a Duna egyik legimpozánsabb rendezvényhajója. A felejthetetlen élményt a Panoráma teraszról élvezhető tűzijátékon túl az is garantálja, hogy a hajó Michelin csillagos séfje igazi gasztronómiai különlegességekkel készül az alkalomra. De lesz koktélbár, élőzene, sőt, sétahajózás is, melyen Budapest fényei aranyozzák be majd a résztvevők estéjét.





ALMAF