Sziget 2010

Sziget 2010 részletes programajánló MINDEN helyszínről (augusztus 9-16

SzigetA Sziget 2010 házigazdái május 13-án tárták a sajtó elé, mi mindenre számíthat az a párszázezer ember, aki augusztusban szigetlakóvá, de legalábbis szigetjáróvá avanzsál. Lesz minden a Hajógyári-szigeten. Mínusz egyedik napi Kispál búcsúkoncerttel, nulladik napi megakoncert sorozattal, benne a Reggae és Ska ünnepével, Cseh Tamás emlékkoncerttel és egy harmadik helyszínen pedig a magyar jazzélvonal és nemzetközi sztárok fúziójával. És természetesen a további öt napon kedvenc fesztiválunk megannyi programjával, 2010. augusztus 9-16. között. Részletes programajánló MINDEN Sziget helyszínről!


Szigetfone a Vodafone-tól a Sziget 2010-en (augusztus 9-16.)

Sziget 2009 Fotó: Már AndrásA Sziget fesztivál többszázezer fős, zene- és 'technológia rajongó’ (early adopter), kommunikációra éhes közössége elsőként próbálhatja ki a kifejezetten sziget-látogatóknak szánt Szigetfone-t, a hasznos helyszíni információkkal szolgáló ingyenes Sziget InfoSMS-t és a kártyás fizetést is. A minden heti- és napijegyes számára járó Szigetfone készülék és VitaMAX Sziget tarifa nemcsak egyedülállóan alacsony percdíjjal segíti a fesztivál belföldi és külföldi közönségének kommunikációját, hanem küllemében a trendi zenei stílusoknak megfelelően formálható is.


Utcaszínház a Sziget 2010-en (augusztus 11-16.)

Sziget 2009 Fotó: Meggyesi BálintA hajó a városod utcáin úszik. Titokzatos legénysége az ismeretlen vidék felfedezésére indul. Ahol a hajó megáll, a város feléled és átformálódik: kertek válnak át paradicsomi öböllé, egy tér csodálatos korallzátonnyá, és talán még egy kincses szigetté...' A Sziget idei utcaszínház- szenzációja, a Malabar társulat csodákat művel, s repíti a szigetlakókat a humor és az álmok világába 2010. augusztus 11-16. között, minden nap, este 10 órától. A dél- franciaországi utcaszínház és cirkusz-művészet nagykövetei, a Malabar társulat 1981-es alakulása óta a világ 43 országának 1153 városában tartott lenyűgöző előadásokat, s most végre itthon is szemtanúi lehetünk e csodának. A nemzetközi artistákból álló együttes egyrészt a Le Voyage des Aquarêves című előadással érkezik Budapestre. Minden este 22 órától egy 16 méteres holdfényszínű hajó sodródik a Sziget 2010-en. Titokzatos legénysége az ismeretlen vidékek felfedezésére indul. A misztikus atmoszférában úszó „vízi álmodozók” humorral és költőiességgel keltik életre a csodákat. Majd a hajó lehorgonyoz s a finálé gólyalábasokat, kaszkadőröket, akrobatákat, zsonglőröket, pirotechnikusokat szerepeltető, álomszerű képpel zárul. A végén a játéktér megtelik habbal és a közönség is részévé válik a záróképnek... A parádé minden este 10-kor indul. Finálé a Dombnál. A társulat még két meglepő megjelenéssel lepi meg a Sziget lakóit: a naprendszerünk legfontosabb égitestét megjelenítő NapŐrökkel és a butaságot és maradiságot bíráló, vándorló zenés vígjátékkal, az éneklő rizsporos márkízokkal, hol itt, hol ott, a Szigeten.


Sziget 2010 Party Aréna program (augusztus 11-16.)

Sziget 2009A Balaton Sound 2010 után még várja egy nagy megmérettetés a partyzókat: hatvanezernél is több lemez található annak a DJ-nek a gyűjteményében, aki 2010-ben útjára indítja az öt napon át dübörgő Party Aréna programjait az idei Szigeten. A hírek szerint a formabontó, stílusteremtő és előremutató elektronikus zenék előállításában mindig is élen járó DJ Shadow már régóta dolgozik új lemezén, így a Party Aréna közönsége nemcsak a downtempo elektronika legismertebb hangmintáira, hanem a több mint húsz éve alkotó elektronikus zenész legújabb sampler fantázáira is rápöröghet majd 2010. augusztus 11-én, este fél nyolctól.


Debreczeni Zita és az AXE angyalok (június 12.)

Debreczeni Zita és AXE angyalokDebreczeni Zita maga is angyallá változott, mert AXE angyalokat kísért el az agárdi Nádas Dance Club-ba, hogy együtt gondoskodjanak a hely huszonkilencedik születésnapja alkalmából rendezett, 2010. június 12-i buli fantasztikus hangulatáról. A szexi lányok mindent meg is tettek azért, hogy igazán felejthetetlen éjszaka legyen... A fergeteges hangulatú party volt az utolsó állomása az AXE angyalok 2010. tavaszi országjáró turnéjának: a csinos lányok többek között Siófokon, Szombathelyen, Miskolcon és több budapesti helyszínen varázsolták felejthetetlenné az éjszakákat. 'Nagyon örültem, hogy újra találkozhattam az angyalkákkal, akiknek a kiválasztásában én is részt vettem. Most is gyönyörűek voltak. A buli is szuper volt, az emberek pedig mind nagyon kedvesek' – árulta el Zita, aki külön az agárdi záróbuli kedvéért öltött AXE angyal-jelmezt. A szexi angyalokat a nyári buliidőszakban sem kell nélkülözni, hiszen felbukkannak majd a Sziget Fesztiválon és a Balaton Sound-on is, ahol még tovább forrósítják a hangulatot.


Sziget 2010 nulladik nap (augusztus 10.)

Cseh TamásKét felejthetetlennek ígérkező megakoncerttel jelentkezik a Sziget (2010. augusztus 11-16.) a már hagyományos „nulladik” napon, azaz 2010. augusztus 10-én. A Nagyszínpadon a jamaicai zenék fiesztája, a Reggae-Ska Ünnep – Bob Marley születésének 65. jubileumát ünnepelve - zajlik majd, a műfaj itthoni alapvetéseivel és nemzetközi sztárokkal. A Világzenei Nagyszínpadon pedig a hazai világ-, és rock zenei színtér legrangosabb képviselői Cseh Tamás emléke előtt tisztelegnek, felidézve a tavaly elhunyt dalnok életművének  legjelesebb állomásait. A Reggae-Ska Ünnep 14 órától a Cseh Tamás emlékkoncert 18 órától kezdődik majd. Mindkét koncert – csak úgy mint a mínusz egyedik napi (2010. augusztus 9.) Kispál búcsú – az ottalvós hetijegyeseknek ajándék, különben pedig félárú, azaz 6.000 forintos napijeggyel élvezhető.


Sziget 2010 Nagyszínpad program (augusztus 9-16.)

Sziget 2005Nemzetközi fesztiválporond aktuális sztárjai, korábbi évek Szigeteinek legnagyobb bulijait tartó közönségkedvencek és itthon kevésbé ismert, de a nemzetközi színtéren egyre népszerűbb produkciók jellemzik a Sziget 2010 Nagyszínpadának programját. A mínusz egyedik napon itt lesz a Kispál búcsú, a nulladikon pedig Reggae-Ska Örömünnepen vehetnek részt a szigetlakók. Kész a Sziget Nagyszínpadának programja, azaz hogy mire fogsz zúzni a budapesti Hajógyári-szigeten 2010. augusztus 9-16-ig.


A Sziget 2010 mínusz 1. napján búcsúzik a Kispál és a Borz

Sziget 2009 Fotó: Glódi BalázsNemcsak a Kispál és a Borz népes rajongótábora készül nagy erőkkel 2010. augusztus 9-ére, amikor a Sziget Nagyszínpadán egy egyedi megakoncert keretében elbúcsúzik közönségétől Lovasi András és zenekara, hanem a rangos esemény híres hazai írókat, költőket, zenészeket és újságírokat is megmozgatott, akik az egyik legkedveltebb magyar együttesről szóló gondolataikat az enkispalom.blog.hu weboldalon osztják meg az érdeklődőkkel. Látogassatok el az enkispalom.blog.hu-ra, ha kiváncsiak vagytok rá, mit gondolnak a magyar közélet népszerű figurái a Kispál és a Borzról.


Sziget 2010 – EU Trió Fókusz (augusztus 11-16.)

SzigetAz Európai Unió elnöksége alatt, 2010 és 2011-ben három ország adja egymásnak a stafétabotot. 2010. január 1. és június 30. között Spanyolország, 2010. július 1. és december 31. között Belgium, valamint 2011. január 1. és június 30. között Magyarország tölti be az EU soros elnökségi posztját. A Trió elnökség kapcsán a Sziget programszervezői meghívtak számos kiváló spanyol, belga és magyar előadót, hogy az Európában egyedülálló rendezvényen hangsúlyosan mutathassák be kortárs művészeti életüket. A Sziget 2010 EU Trió Fókusz programjában több közös produkciót hoznak létre, melyek a fesztiválon láthatóak és élhetőek át először.


Sziget 2010 backstage

Sziget 2009 Fotó: Glódi BalázsA Hajógyári-sziget 76 hektáros területén 15 nap alatt 6.000 ember (ez valamivel több, mint 545 focicsapatnyi ember) építette föl a Sziget fesztiválvárost, ahol naponta az 55 helyszínen 200-250 program illetve a Mínusz Egyedik napon a Kispál búcsúkoncert, a Nulladik Napon Reggae Ska örömünnep, Cseh Tamás emlékest és a II. Magyar Jazz Napja szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A felépülő sátrak összterülete mintegy 30.000 m2, legnagyobb közűlük a A38-Wan2 3.300 m2-es nagysátra (melybe a PeCsa nagyterme 3.5-szer férne bele), melyeknek tartozékait 12 kamion szállított a helyszínre. A Sziget 2010-en cca 400 zenekar és DJ lép fel 2010-ben, ebből 140 külföldi, ők 32 országból érkeztek.


Időben érkezz a Kispál búcsúra! (augusztus 9.)

Kedves Emberek! Kispál rajongók! Kispál búcsúztatók! Induljatok időben! 2010. augusztus 9-én, tehát ma 20:00-kor kezd - utoljára ebben a formában  - a zenekar, hisz’  11-kor véget kell érnie a majd’ 3 órás búcsúkoncertnek. A Kispált megelőzi - előzenekarként – az Esti Kornél, akik 19:00-kor kezdenek. Ma, a Sziget Mínusz Egyedik napján, a Kispál rajongók mellett azonban a Szigetre beköltöző vendégek is nagy számban érkeznek a Hajógyári-szigetre, így a bejutás ideje is várhatóan meghosszabbodik. Ezért a Sziget 2010 szervezői arra kérik a Kispálra érkezőket, hogy időben induljanak el, nehogy a várható nagy tömeg miatt lemaradjanak az utoljára hallható első számokról!


Vihar után tank és vasszűz zúz majd a Szigeten (augusztus 13. és 14.)

Sziget 2009Hatvanhatezren (66.000) töltötték a pénteket a Szigeten, ahol a tizenharmadika is szerencsés. Szombatra már csak a híre marad az éjszakai zuhénak, nyoma nem. Ma lesz az egyik leglátványosabb program: a Nagyszínpad előtt – délután 3-kor - többezer ember perdül majd egyszerre táncra.


Sziget 2010 összegzés (augusztus 11-16.)

Sziget 2009 Fotó: Már AndrásA sztárfellépők a világ legjobbjának tartott Glastonbury fesztiválhoz hasonlították a Szigetet, az itt lévő nagykövetek szerint nincs is jobb Európában, a nemzetközi újságírók le voltak nyűgözve a változatosságától és hangulatától, a magyar politikusok pedig az egyik legvonzóbb hungarikumnak tartják kedvenc fesztiválunkat. 382 ezren voltak, békében, boldogságban. “Átfutottam a programfüzetet, és láttam milyen arcok vannak itt a Szigeten. Varázslatos ez a közeg! Talán ez a világ legnagyobb fesztiválja, valahol még a Glastonburyt is felülmúlja” - mondta Sister Bliss, és neki igazán elhihetjük, hiszen a Faithless többször is járt már a Szigeten. Vele összhangban James Ford, a Simian Mobile Disco tagja így nyilatkozott: “Nagyon szeretnénk visszajönni máskor is, olyan ez a fesztivál, mint a Glastonbury. Nagy és rengeteg program van.”





ALMAF