Csiszár Jenő lőtte el a Kékszalag 2010 rajtját, a Class FM egy hajóról tudósított

A HazaiDivat.hu is meghívást kapott arra a hajóra, mely rádiótörténeti jelentőségű pillanatokra készült 2010. július 2-án, kora reggel.


Kkszalag 2010A HazaiDivat.hu is meghvst kapott arra a hajra, mely rditrtneti jelentősgű pillanatokra kszlt 2010. jlius 2-n, kora reggel. A jelenleg leghallgatottabb reggeli rdiműsor, a Class FM Morning Show-ja most nem a szoksos budapesti stdibl, hanem egy hajn ringatzva kldtt jelet az terbe. A 42. Kkszalag T-Mobile Nagydj hivatalos rdija ugyanis előbb a fredi mlrl, majd a Balaton kzepről tudstotta hallgatit Eurpa legnagyobb s legrgebbi vitorls versenyről. A rekordmennyisgű, tbb mint 600 haj pedig nem msnak, mint a Class FM tancsadjnak s műsorvezetőjnek, Csiszr Jenőnek a startlvsre rajtolt. Rkczi Ferenc s Vadon Jnos Csiszr Jenővel kiegszlve - Sebestyn Balzs megrdemelt szabadsgt tlttte pp - vezette a rendhagy Morning Show-t a Balatonon ringatz Jkai haj fedlzetről. 'Fj a szvem, hogy idn nem lehetek Litkey Farkas kilencszeres Kkszalag győztes csapatban, radsul mg dolgoznom is kell, mghozz ezzel a kt őrlttel.' – viccelődtt Jenő, aki ktszer nyert eddig Kkszalagot Litkeykkel.



Rkczi Feri maga sem hitte igazn, hogy kbelek nlkl, a Balaton kellős kzepről sikerl kzvetteni a műsort, a kivteles ads azonban ppolyan sznvonalon folyt, mintha a budapesti stdibl szlt volna, hla a technika vivmnyainak s az antennt kitartan tart technikusoknak...

Csiszr Jenő pedig taln azt nem hitte, hogy kpes lesz megverni ellenfelt a Fekete-fehr, Igen-nem jtkban, hisz egy-egy vlasza előtt bizony el-elgondolkodott. Na nem is csoda, a hallgat profin provoklta őt eldntenőd krdsekkel, az eredmny vgl mgis dntetlen lett, de az ilyenkor szoksos mdon a hallgat javra. Hogy Csiszr Jenő lvezte az j szerepet, azt mi sem bizontja jobban, mint nevetve tett kijelentse: 'Ha jra szletnk, reggeli műsorvezető lennk.'

Ferinek s Janinak egy kis időre nlklznik kellett jdonslt trsukat, mert Jenőrt motorcsnak rkezett a rajthoz felsorakozott vitorlsok sora mgtt ringatz Class FM hajhoz, hogy onnan a zsűrihajra reptse őt. A start perceken bell el is drdlt, Eurpa legpatinsabb tkerlő versenye elindult, kezdett vette az egytestű s katamarn vitorlsok balatoni csatja.

A Class FM haj a rajtot mr a vzről kzvettette, s annak eldurransa utn kvette is a mezőnyt, fldntli lmnyben rszestve a fedlzetnek emelett teraszn utaz prtucat szerecsst. Szerencsst, mert a mdia kpviselőin tl nhny jtknyertes rdihallgat is ott lehetett e nem htkznapi helysznen. De a Szent Jupt vilgjr hajsa, Fa Nndor trsa, Gl Jzsef is a Jkai hajrl figyelte a rajtot. Megtudtuk tőle, hogy a nyugodt vizen a katamarn stabilabb s gyorsabb is (ezt mi sem bizonytja jobban, mint a 42. Kkszalag ksőbbi vgeredmnye), de nagyhullm tengereken pp ez a tulajdonsga teszi merevv, s gy az egytestű jachtot, vitorlst ott alkalmasabb.

Kkszalag 2010A Balaton vizt tkrr fnyezte a htgra stő nap, a tbbtzmter hossz, karcs vitorlsok nmelyike, akrha delfin jtszott volna hajnk krl, nha prtz centire is megkzeltette a Jkai oldalt. Klnsen a katamarnok legnysge tűnt vakmerőnek ilyen kzelről: az optimumig kormnyzand hajjukat a vzfelsznnel prhuzamosba hozva testket feszltek neki talppal sportjrművk oldalnak. Ha ezt nem is, de egy vitorls kormnyzst, legyen az tavi vagy tengeri, egy ht alatt elsajtthatja, aki akarja - mondta el Gl Jzsef, aki maga is műkdtet hajsiskolt az Adrin. Na persze tz v tapasztalathoz pontosan tz v kell, ami egy ht alatt, ugye, nem szedhető fl, de a vizsga megszerezhető, haj mr heti flmillitl brelhető, ami 3-4 pr kztt megosztva mr nem is olyan csillagszati r, a biztonsg kedvrt pedig ignyelhető profi kormnyos is.

Kkszalag 2010Aztn a Morning Show napszakjnak elmltval visszafordult a Class FM haj, most ket vertnk a mezőnybe, mely ekkor mg haladni ltszott, mgis hossz tkerls lett az eredmny: az extrmen gyenge szl miatt a befut vgl jjelire sikeredett. Igaz, a maratoni hossz ellenre is kiszmthatatlan maradt a verseny vge, a tbbezer parti nző legnagyobb rmre, hiszen az utols egy rban teljesen talakult a sorrend. A NaturAqua s a Budapest Bank-Sagemcom ltal szponzorlt KataMadr, melyet a Csiszr Jenő emltette Litkey Farkas kormnyzott egyms kzt ltszottak eldnteni a versenyt. Csakhogy az utols nhny kilomterre felledt a szl, s a Roman Hagara olimpiai bajnok, valamint Wossala Gyrgy naviglta Extrem 40-es katamarn jbl feltűnt a lthatron... Aztn az addig győzelem-eslyes KataMadr szlmentes znba kerlt az utols nhnyszz mteren, s vgl a negyedik helyre esett vissza, mert az utols pillanatban mg a Kica is megelőzte őket. Az első ngy helyezett haj mind tbbtestű s mindssze nhny perc klnbsggel rtek clba. Az első egytestű haj a Kirly Zsolt vezette Raffica libera lett, akit kis lemaradssal Rauschenberger Mikls kvetett a szintn egytestű Principessaval.

Az lmezőny:

1. Naturaqua (Ventilo 28-as katamarn – Roland Gaebler) 16 ra 49 perc 29 msodperc
2. Audi Ramada Sailing Team (Extrem 40-es katamarn – Roman Hagara s Wossala Gyrgy) 16 ra 52 perc 16 msodperc
3. Kica (Extrem 40-es katamarn, Bartha Andrs) 16 ra 52 perc 56 msodperc
4. Budapest Bank-Sagem (41 lbas katamarn – Litkey Farkas) 16 ra 56 perc 28 msodperc
5. Raffica (Libera – Kirly Zsolt) 17 ra 07 perc 57 msodperc
6. Principessa (Libera - Rauschenberger Mikls) 17 ra 11 perc 38 msodperc

A mezőny 90%-a ekkor mg mindig a keszthelyi bja fel, teht keleti irnyba haladt a Balatonon, szinte szlcsendben, embertprbl sznyogfelhőben...


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2010-06-03






ALMAF