Földi Kinga és Simon Zsolt József designerek Mollis című közös kiállítása nyílik (októbe

Mollis 2009Földi Kinga, textil designer és Simon Zsolt József porcelánművész Mollis (jelentése: puha, szelíd) című közös kiállításuk megnyitójára invitálja az érdeklődőket a Bahar


Mollis 2009Fldi Kinga, textil designer s Simon Zsolt Jzsef porcelnművsz Mollis (jelentse: puha, szeld) cmű kzs killtsuk megnyitjra invitlja az rdeklődőket a Baharat szalonba, 2009. oktber 7-re. A killtson, melyet Zalavri Jzsef, Ferenczy-djas formatervező művsz nyit meg, a ltogatk bepillants nyerhetnek a kt alkot kzti kreatv kapcsolatba. Kt klnbző anyaggal s technikval ksrletezve, egymst inspirlva alkottk meg az 'lő szobrokat' s a 'szoborszerű ruhkat'. Az esemny duplzs lesz, mivel a killtsnak otthont ad Baharat szalon maga is ekkorra időztette nneplyes megnyitjt. Fldi Kinga haute couture ruhit s Simon Zsolt Jzsef porceln szobrait a Design Ht 2009 ideje alatt, oktber 2-től 11-ig, htfő kivtelvel, naponta 12:00-18:00-ig tekinthetik meg az rdeklődők.



Fldi Kinga a pi technika adta lehetősgeket alkalmazva szoborszerű ruhk ltrehozsval ksrletezett: a burjnz anyaghalmazok a rokok ltzkek formavilgt idzik. A szoborszerű megfogalmazs mellett a rokok ltzkek hatsa az, ami visszabillenti ezeket a textilkupacokat az ltzkek krbe. A test formit kiemelő vonalak nem engedik elfelejteni, hogy ezek mgsem szabadon ll textilszobrok, hanem az emberi test formit kiegsztő, abbl kiindul kompozcik. A redőztt anyag, mint a vz hullmai erőteljes fny-rnyk hatsokkal rzkelteti a tmeget. Fldi Kinga ktszer nyerte el a Kozma Lajos Iparművszeti sztndjat (2008) ezekkel a ruhkkal, egyik ruhja pedig II. djat nyert a Specialtex Rokok ruha plyzatn (2005). Munki szerepeltek a Brsszeli Csipke Biennln (2004), Szombathelyen a 2. Textilművszeti Triennln (2006), a Craft & Design killtson (2008) valamint a Lakstrend s Design killtson (2009). A Fise galriabeli nll killtsa (2008) szintn az haute couture ltzkek kr plt.

Simon Zsolt Jzsef szobrai az utbbi kt vben egyedli magyar munkaknt szerepeltek a "World Ceramic Biennale Korea" nemzetkzi kermia verseny szobrszati kategrijnak dntőjben (2007, 2009). Az Indonziban "Movement" (2007), illetve a fővrosi Fszek Művszklubban "A vzszintes krl" (2007) cmmel fut nll killtsain is a megmozgatott tr szlte szobrszati forma volt a meghatroz. Simon Zsolt Jzsef gy vall szobrairl: 'Az anyag lgiess, mozgkonny emelsvel, vkony s finom rszletek hasznlatval prblok szpsget rejtő formkat alkotni. Jelen van bennk egyarnt a puhasg, s a trkenysgig knnytett kemny fehrsg. Nvekedsben, mozgsban vannak. A klsejket sztveti az erő, mg a belsejkben puhn hullmozva csendesl el a kigmblydő mozgs. Kint vihar, bell csend, s velk az anyagot formban tart erő.'

Időpont:
2009 oktber 7.,szerda 18:00 ra

Helyszn:
Baharat bemutatterem – Fise Galria (1054 Budapest, Klmn Imre utca 16.)

A killts megtekinthető 2009. oktber 2-11. kztt, a Design Ht 2009 ideje alatt - htfő kivtelvel - naponta 12:00-18:00-ig. A bemutatterem a ksőbbiekben előzetes időpont egyeztetssel lesz ltogathat.

Forrs: Fldi Kinga


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2009-10-02






ALMAF