USE unused 2007 TavaszNyár szalonbemutató lesz (máricus 22.)

A Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András triásza által alkotott tervezőcsoport 2007. március 22-én immáron másodízben tart szalonbemutatót saját showroomjában.


USE unusedSzocialista köpenyruháktól a japán horrorig

 

A Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András triásza által alkotott tervezőcsoport 2007. március 22-én immáron másodízben tart szalonbemutatót saját showroomjában. A budapesti IX. kerület Soroksári útján lévő Henger Malomban az új USE unused kollekció bemutatásán túl a különböző képzőművészeti ágak képviselőinek találkozására is sor kerül majd – ígérik a fiatalok. Párizs és Tokió már a lábaik előtt hever, itt az ideje, hogy a hazai közönség is meg-, elismerje munkásságukat. A most bemutatásra kerülő 2007  Tavasz/Nyári kollekció a párizsi Fashion Weeken már bizonyított, nemcsak a franciákat, a szőrösszívű japánokat is elbájolta. Olyannyira, hogy idén januárban, a Tokióban megrendezésre kerülő International Fashion Fairen a fiatal márkát a legjobb tíz közé választották!



Hogy a nagyobbrészt horrorfilmek inspirálta kollekcióban mi módon kapcsolódik össze a japán szigor a hetvenes évek szocialista konfekciódivatjával? – a megértés kulcsával a minimalizmusra és puritanizmusra törekvő  fiatalok szolgálnak. „Nagyon egyszerű, nagyon tiszta dolgot szerettünk volna létrehozni” – mondják, így aztán nem csodálkozhatunk, ha a köpenyruhák és békebeli balon kabátok kavalkádjában magas talpú, lakkszandálokra leszünk figyelmesek.

 

A ruhadarabokat a diszharmónia határán táncoló harmónia, az aszexualitásig fojtott erotika, visszafogott sziluettek és mesteri pontossággal kidolgozott felületek jellemzik. A USE-tól már megszokhatott fekete költemények dacára a 2007 tavasz/nyári kollekció darabjai jobbára az ártatlanság fehérjében pompáznak, ahogy a melegebb évszak beköszöntével az épp csak bimbóba boruló virágok mályvája is megjelent a tervezőcsoport színpalettáján. De Godena-Juhász Attiláék a szamurájkard pengéjén megcsillanó ezüstről sem feledkeztek meg, amely az aktuális szezon abszolút trendszíne.

     

Pamut és lakk, múlt és jelen, jövő kontrasztjának jegyében a USE nemcsak időutazásra, egy sosem volt tájra kalauzolja a divat szerelmeseit. Korhatárt jelző tábla ugyan nincs a showroom ajtaján, a horror szó hallatán viszont nem kizárt, borzongani is fogunk. Ha mástól nem, a fiatalok tehetségét látván lúdbőrzik majd a hátunk!


Írta: MZ , Dátum: 2007-03-21






ALMAF