A Topmodell valóságshow 9. részéről (november 27.)

Mindeki kap egy bőröndöt és egy kézitáskát, holnap külföldre megyünk! - süvíti Nagy Réka, és valóban: csinos gurulóládák érkeznek a modell lakásba.


Topmodell valóságshow 9. adásMagyar Topmodell jelöltek nemzetközi vizeken

’Mindeki kap egy bőröndöt és egy kézitáskát, holnap külföldre megyünk!’ - süvíti Nagy Réka, és valóban: csinos gurulóládák érkeznek a modell lakásba. ’Indulás: 5.30!!!’ - olvasható a kijelzőn, a kérdés csak az, mi az úticél. A lányokat a furgon másnap reggel Ferihegy 2-re viszi, ahonnan Frankfurtban landolnak. Kulcsár Angélának, aki még sosem ült repülőn, már ez is élmény, de a végső állomás nem Európában van.



’Amikor meghallottam, hogy ők ketten (Fruzsina és Valentina - a szerk.), én már akkor elkezdtem sírni.’ - vallotta  a kékszemű Anna, akit a legutóbbi kiszavazásról interjúvoltak. Tita is nehezen dolgozta fel a nagy esélyesnek tartott Valentina bukását, bevallása szerint ő az első, akinek érzi a hiányát. Judit érzelmei már vegyesek: ő az első 3 közé sorolta a vörös lányt, és mint ilyet, nagy riválisnak tartotta, tehát bár meglelődött, azért örült a távoztán. A ’páros’ bentmaradt tagja, Fruzsi, elpanaszolta, hogy mennyire rossz kint állni, és hogy ő maga meg volt győződve arról, kettejük közül ő fog menni.

De az élet a magát (jogosan?) egyetlen esélyesként számontartó Valentina nélkül is megy tovább. ’Mikor megérkeztünk Frankfurtba’ - összegez Anna - ’nekem bevillant, hogy ez egy nagy repülőtér, nemzetközi csatlakozásokkal, és talán... De aztán mondta a stáb, hogy maradunk.’ Mondjuk úgy, hogy a német város egy fontos útkereszteződése lett a hat magyar Topmodell jelölt életének: az egyik legnagyobb német ügynökség - a német reklámipar köztudottan kedveli a magyar modelleket, sokat járnak castingolni hazai ügynökségekhez - az East-West Models vezetője, Carlos Steil és egy New York-i fotós, Jeff Marano nézte meg őket, és adott szakvéleményt róluk: ki mit érne a nemzetközi divatpiacon.

Nagy Réka Carlos Steil, modellügynök elmondta, hogy a különböző régiókban más-más modelltípus a nyerő: ’Londonban a kicsit őrültebb, férfiasabb arcú lányokat keresik, Németországban inkábba "a lány a szomszédból, kedves mosollyal" a nyerő. Réka pont ilyen, neki elképesztően kedves kisugárzása van, és tetszik, ahogy eladja magát. Ha a magyar lányoknak csak fele ennyi kisugáruása volna, már az is elég lenne.’ De Steil a németek által kedvelt aranyos lány kategóriába sorolta Titát is. ’Aztán ott van Anna, a hihetetlenül kék szemével, őt is nagyon jól el lehetne adni a reklámpiacon. De azt látom, hogy mindegyik lánynak keményen kellene dolgoznia az alakján.’

Jeff Marano, fotós három lányt emelt ki a csapatból. ’Aki nekem a legjobban tetszett, az Réka. Nagyon magabiztos, és hihetetlenül erős kisugárzása van. Nekem az is tetszik, hogy izmos, már csak azért is, mert legutóbb férfiakat fotóztam, akiknek nagyon kidolgozott testük volt.’ Hm. Érdekes párhuzam. De mindenesetre Réka, akiről a szakértők szájából az is elhangzott, hogy sem a magassága, sem az alkata nem megfelelő a modellpályához, osztatlan sikert aratott. ’A másik lány, aki tetszett nekem’ - folytatta Marano - ’az a svédnek látszó szőke lány az erős járomcsontjaival.’ Angélára gondolt. ’Azt mondták, hogy az alakom tökéletes lenne ehhez a szakmához’ - büszkélkedett Angéla -, ’és hogy az arcom nagyon karakteres, amit már mások is mondtak, csak nem így hangzott, hanem úgy, hogy túl erős az állam, de szerintük (érts: a németek) ez jó.’ Harmadikként pedig a brazil bőrszínű Titát emelte ki Marano, aki maga színesbőrű.

Juditról - aki nagyon izgult, lévén, hogy még sosem volt válogatáson (téved, hiszen a Topmodell műsorba is castingolták) - nem kaptunk nyilvános szakvéleményt, Fruzsiról is csak annyit, hogy az alakja jó lenne, de nagyon alacsony. Anna zavartan nevetgélve mesélte az infókat, amik eljutottak hozzá magáról: ’csak annyit mondtak, hogy én vagyok a legöregebb, de az nem látszik, és hogy olyan vagyok, mint egy anya.’

A modellügynökkel és a divatfotóssal együtt elköltött ebéd után a casting egy német divattervező (a kiléte titok maradt) szalonjában folytatódott, ahol három lányra választották ruhát, hogy kifutón-vonulósan bemutatassák azt a kamera előtt. A kiválasztottak: Anna, sötétszürke estélyiben, Angéla, aranyszínű nadrágos együttesben és Judit egy sötétbarna ruhában, amit nagynehezen találtak rá, mert ’még mindig gondok vannak a csipőmmel’ - vallotta be. De talán nem csak azzal: Frankfurt utcáit róva, a Topmodell-jelöltek Prada, Armani, Versace kirakatát bámulták. ’Volt egy 1.500 dolláros táska, ami nekem nem tetszett, de lehet, hogy csak rossz az izlésem.’ - mosolygott a kamerába a tőle megszokott zavarral.

Az este titokzatosan közeledett, mert a lányokkal senki sem közölte, hazamennek-e, vagy esetleg újabbat ugranak a térképen. Másnap a frankfurti repülőtéren azt a feladatot kapták, hogy a felszálló repülők listájáról válasszák ki, mi lesz szerintük az úticél. Párizs volt az abszolút favorit, bár elhangzott London is. A legkishitűbb Judit volt, aki szerint a cél Budapest. Amikor könnyítésként megtudhatták, hogy ne európai várost keressenek, akkor Angéla Koppenhágára adta le tippjét, de rögtön hangot adott bizonytalanságának is, miszerint az említett város túl van-e Európa határain. Réka és Tita Pekingre és Tokióra voksolt. De a helyes égtáj nem Kelet, hanem Dél volt, melyre egyedül Anna érzett rá: ’Amikor kinyitottam a szemem, ez volt az első, amire ránéztem, ezért találtam ki.’ - szerénykedett. A lányok Dél-Afrikába, Johannesburgba készültek.

Angéla Fruzsi már attól meghatódott, hogy ’ilyen távol még sosem volt otthonról’, de Angéla és Anna is örömködött. A sokórányi utazás azonban a legtöbbjüket megviselte, különösen Réka és Angéla volt nyűgős, pedig nemzetközi modellként bizony benne van a pakliban, hogy sokat és sokfelé és néha kevés alvással kell utazni, majd pedig szépen és tele kisugárzással teljesíteni a modellmunkán...

Érdekes módon a hidegre senki sem számított, nyilván Afrika, az Afrika alapon hétágrasütő napra készültek a lányok. Pedig lévén a nyáron forgatott adás magyarországi színhelye a Föld északi féltekén van, kis földrajzi ismerettel könnyű lett volna felkészülni a déli félteke hűvösére. Ehelyett utólágos szemrehányásokat kaptak a szerkesztők, miszerint ’nem mondtátok, hogy itt ilyen hideg van’. Angéle pedig duzzogó kiselőadást tartott arról, hogy csak egy órát aludt, és hogy a műsor gazdáit nyilván nem érdekli, hogy ő majd megint 40 fokos lázzal fog feküdni... Az eset szép példája annyak, hogy a modell nem csak szép, de önálló is, és nemcsak eladja, de használja is a fejét.

A johannesburgi szállodában - amely Anna ismeretei szerint egy természetvédelmi területen fekszik - három lányt választott a tulajdonos egy reklámfilm elkészítéséhez. Fruzsi, az egyik kiválasztott meg is jegyezte, hogy ’szerintem ez is sokat elárul’. A másik két szereplő Angéla és Anna voltak.

Munka után a hat Topmodell jelölt nyitott dzsipes szafarira indult a (valóban) Kruger Nemzeti Parkban. Réka napszemüvege mögé bújva, egykedvűen vette tudomásul az elefántok, zsiráfok, orrszervúk közelségét. Titából pedig kitört az állatvédő egy gázlómadár és egy béka táplálkozási láncon alapuló kapcsolatát szemlélve. A két lány egyébként a többiek szerint nagyon összemelgedett, mitöbb Fruzsi szerint Tita jófej, de Rékával együtt elviselhetetlenek.

A nemzeti park szépségeiből Mozambik nyomorába utaztak át a lányok. Maputoban megismerhették Marinella Bononcini, fiatal divattervezőnőt. Aki nem tudná hova tenni, azt az infót kaptuk a szerkesztőktől, hogy országában ő Gaultier. Talán a szegénység testközelisége okozta, hogy a Topmodell jelöltek a szokásosnál is válogatósabbnak bizonyultak. Judit fintorogva húzgálta magán a katalógusfotózáshoz kapott zöld ruhát: ’olyan, mint egy konyhai kötény’. Fruzsi szégyenlősen takargatta magát a felfűzött anyagdarabokból álló, leginkább banánszoknyára emlékeztető ’koktélruhában’. Réka szerint terítő az, amit ráhúztak, de messziről jól mutat majd a ragasztott papír nyakékkel, mert jó színes. Anna igyekezett a ruha pozitívumait kiemelni ’olyan, mint egy népviselet’, Angélának tetszett a ruhája, Tita pedig kifejezetten odavolt a sarujáért: ’holnap veszek is egyet’ - mondta nevetve.

A leendő modellek hajóval jutottak el az Indiai-óceán partján fekvő Manbicába (déli szélesség: 25 fok, keleti hosszúság: 32 fok), hogy a számunkra névtelen maradt fekete fotós és asszisztenciája elkészítse róluk Marinella Bononcini, divattervezőnő öltözékeinek katalógusfotóit. Öltözőül a Tisza-túrákról talán sokaknak ismerős susnyás szolgált, de a téma a divatfotókról ismert klasszikus volt: fiatal nő nevetve szalad a tengerparton, a habokból Vénusz tör elő stb. Utóbbi alakításakor majd minden versenyzőről kiderült a szomorú, bikinis valóság. Sok még a babaháj.

Réka és Tita a tengerben Réka és Tita, az újdonsült barátnők a romantikus ’gyönyörű volt’ jelzővel illeték saját megmártózásukat a tengerben. A dolog szépséghibája, hogy ezt a divattervezőnő ruháiban tették. Persze csak térdig, de akkor is. Éles helyzetben egy ennél kisebb felelőtlenségért is hazazavarnák őket fizetés nélkül, és pityeregve leshetnék az újabb felkérést.

A vacsorát már Johannesburgban költötték el a diétára szoruló lányok, akiket békés falatozásuk közben ért az üzenet: menjenek be a szálloda konferenciatermébe. A kivetítőn a kiszavazásra összegyűlt zsűrit látták, szokásos asztaluk mögött, Vámosi Viki innen szólt hozzájuk: ’Ebben a részben nem esik ki senki’. Így aztán Angéla is megnyugodhatott, aki azon ijedezett, hogy ’videón keresztül fognak kidobni valakit’. De a jövő még így is sötét folt maradt: ’most éjjel 2 óra van, 6-kor kelünk, de nem tudjuk, hogy utazunk-e tovább, vagy hazamegyünk’ - nézett Réka bánatosan a kamerába.

A még versenyben lévő lányok: Kulcsár Angéla, Lattman Judit, Rónaszéki Anna, Tóth Fruzsina, Ambrus Titanilla, Nagy Réka. Közűlük három a közönség kegyeltjével együtt benne lesz abban a négy döntősben, akik közül egy topmodell lesz. Kövesd nyomon a leendő magyar szupermodell elő lépéseit a Viasat3-on hétfőnként 22.15-től (?) vagy a vasárnapi ismétlésben 18.40-től. Ha pedigmindkettőről lemaradsz, keddenként a HazaiDivat.hu-n olvashatsz a hétfői adás minden apró részletéről.

Fotók a Topmodell valóságshow 9. adásáról - Viasat3, 2006-11-27

További cikkek a témában:

Topmodell - magyar valóságshow indult a Viasat3-on (október 2.)

A Topmodell valóságshow 2. részéről (október 9.)

A Topmodell valóságshow 3. részéről (október 16.)

A Topmodell valóságshow 4. részéről (október 23.)

A Topmodell valóságshow 5. részéről (október 30.)

A Topmodell valóságshow 6. részéről (november 7.)

A Topmodell valóságshow 7. részéről (november 13.)

A Topmodell valóságshow 8. részéről (november 20.)

További fotók a témában:

A Topmodell valóságshow 1. adása - Viasat3, 2006-10-02

A Topmodell valóságshow 2. adása - Viasat3, 2006-10-09

A Topmodell valóságshow 3. adása - Viasat3, 2006-10-16

A Topmodell valóságshow 4. adása - Viasat3, 2006-10-23

A Topmodell valóságshow 5. adása - Viasat3, 2006-10-30

A Topmodell valóságshow 6. adása - Viasat3, 2006-11-07

A Topmodell valóságshow 7. adása - Viasat3, 2006-11-13


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2006-12-01






ALMAF