A Topmodell valóságshow 8. részéről (november 20.)

Sűrű, sötét az éj, fekete-fehér képsorok villódznak a VIASAT3-on, valaki kappanhangon kántálja Kosztolányit „féltem nagyon”.


Topmodell valóságshowÉp testben ép lélek

Sűrű, sötét az éj, fekete-fehér képsorok villódznak a VIASAT3-on, valaki kappanhangon kántálja Kosztolányit „féltem nagyon”. Nemcsak jeles költőnk, én is beleborzongok viaszfehérre mázolt topmodell jelöltjeink látványába. A narancssárgára színezett, rusztikus fáklyafények – a lányok karóra tűzött lámpásaikkal épp csak belevilágítottak a komor éjszakába – nem nyugtattak meg, sőt. A magnófelvételről bejátszott kutyavonítás, a stilizált koponyafej, a kereszt, olcsó horror díszleteiként sorakoztak a háttérben. Éjszakai fotózás egy sírgödörben - topmodellhez illő feladat. Azt hittem, már megint én tévedtem el, no nem az ember útjának felén (ott is), a csatornák világában, vagy a Sírhant műveket hozták korábbra a kedves és mélyen tisztelt műsorszerkesztők. De nem. Tényleg fóbiás topmodelljeink kacérkodtak az alkalmi kísértetszereppel, túlhuhogva élőket, holtakat, mert ők semmitől se…, vagy hát azért, ha már mindenképp be kell vallani, kevés dologtól rettegnek. Pókoktól, szálldosó rovaroktól, de mi ne repüljünk ilyen messzire.



A fóti temetőből jó lesz először csak vissza a modellházba, kinek, hogy tetszik, mondjuk denevérszárnyakon… Landoljunk Végh József pszichológus magánklinikáján, csöppenjünk a lányoknak tartott csoportterápia leges legközepébe, füleljünk jól, figyeljünk éberen, hallgassuk ki az örökké aggodalmaskodó lelkek  panaszait!

Fruzsi pszichéje a kóbor kutyákra, Titáé a kígyók mellett, „eszméletlenül idegesítenek egyes emberek megnyilvánulásai” Valentinára neheztel. Hogy lehetséges az, hogy a bájos vörös hölgyemény örökké elvonul, nem borul ki soha, semmin, épp ellenkezőleg, álló nap azt sugározza, milyen erős? A kérdés nemcsak Titát, Sipos Zitát sem hagyta nyugodni, a kiszavazásnál Valentina viselkedését lelki terrornak minősítette, amivel szerinte a „mindenáron  győzni kívánó, ámbátor kedves” lányzó (Anna véleménye) sakkban tartja a többieket.

Szemüveges Réka részéről annyit fűzött a dologhoz, nem kedveli az álarcos embereket. Valentina, akit ugyancsak Anna szerint „senki sem szeret igazán, mert felnőttesebben gondolkodik”, le volt sújtva a vádak hallatán. Látszott rajta a teraszon is, milyen rosszul érintették a hallottak. Míg ő a friss levegőn vigasztalódott, Fruzsi, hogy kiszellőztesse az agyát, ismét elnyomott egy cigit, Judit a gyümölcsökre kapott rá.

Ha Valentina, hála a terápiának, egy kicsit meg is halt, Fruzsi épp ellenkezőleg, egy kicsit feltámadt. Persze erről már nem a „dilidoki” tehetett, Fruzsiból szülei felbukkanása váltott ki eufórikus örömöt. A szőke szépség most töltötte be a tizenkilencet, boldog, boldog… Rózsacsokor, csokitorta, pezsgő, sírós-mosolygós apuka, anyuka, kijárt neki minden, ami ilyenkor szokásos. A többi lány is megkönnyezte az összejövetelt, Fruzsi csak a rögtönzött ünnepség után, „örömsírás” ürügyén itatta az egereket, azért őt is meg lehet hatni valamivel, vallotta be.

A plasztikai sebészeten, ahová a lányok azért ugrottak (röpültek?) be, hogy immáron helyre tett lelkük után, testük  karbantartását is kézbe vehessék, ha…, aztán végképpen elfogytak a könnyek. Dr. Sashegyi Mihály nem akart rávenni senkit a manapság oly divatos szépészeti műtétekre, csak egy átlátszó, kocsonyás mellimplantátumot helyezett terülj-terülj asztalkája közepére, miért ne alapon. Lányaink, ha csak a játszadozás szintjén is, éltek a lehetősséggel. „És látja a cicim formáját meg mindent?” – faggatta a tűzről pattant, latin lover Tita a kíváncsi orvost, miközben piros felsője alá tuszkolta a műanyag szivacsokat. Ha „cici tájékon” valaki, ő aztán igazán nem szorul korrekcióra.

Mint megtudtuk, korábban Anna dédelgetett ilyen álmokat., tizenhat éves koráig álló nap a  mellnagyobbításról szőtt képzetek gyötörték. Már perselyt is szerzett garasoskodni a beavatkozásra, amikor is hirtelen szerelmes lett, barátja hatására, feltámadt önbizalmának köszönhetően, örökre búcsút intett a zselés labdacsoknak. Réka kerek, izmos popójára panaszkodott, az elől deszka, hátul léc Valentina elfogadta hibátlan testét, semmi pénzért nem feküdne kés alá – súgta meg nekünk, Judit és Angéla, kivételesen Fruzsi, ami testük hibáit illeti, ezúttal nem jutottak szóhoz.

Nem is a szavakon, a fotózáson volt a hangsúly. Se szalonnasütés, se paintball, se külföld – a lányok hiába ácsingóztak  ilyentén gyönyörökre, a nyitójelenetre kísértetiesen hajazó képsorok uralták el a monitort, Sipos Zita bőszen satírozta lilára, zöldre, narancsosra topmodelljeink szemhéját, járomcsontját. A hét lány a hét főbűnt hivatott megtestesíteni, ezért hát a nagy átalakulás. A sötét erdő, a bogarak, a fennebb már említett kutyavonítás és koponyacsont, mind a félelemkeltés eszközei, arra szolgáltak csupán, hogy a lányok legyőzve önmagukat, másfél méterrel a föld alatt, egy frissen kihantolt sírgödörben is elszántan pózoljanak.

Tombor Zoltán fotográfus utasításait követve Tita zöld szemhéjakkal, zöld fehérneműben az irigységet, a vörös árnyalatában úszó Réka a haragot, a tortát majszoló, narancssárga Anna, leküzdve minden undorát, a falánkságot testesítette meg. A lila szín képviseletében Judit, aki modorosan a sírból is visszabeszélt, többek között a hiúság bűnébe esett, a meg nem ijeszthető Fruzsi, ezúttal világoskékben, távkapcsolóstul a lustaság szimbólumává vált, a citromsárga Valentina bankókkal beterített tökéletes testével, magát a kapzsiságot formázta meg, az izgulós, „még mindig merev” Angélának pedig, sötétkék bugyiban, melltartóban, göndörített szőke fürtökkel a bujaságot kellett volna alakítania.  Mindenkire csupán 30 kocka jutott.

Tombor Zoltán bevallása szerint, két-három lánynak már az első tíz ellövése után sikerült kihoznia magából a maximumot, mások gyengébben teljesítettek.

A még versenyben lévő lányok: Kulcsár Angéla, Lattman Judit, Rónaszéki Anna, Tóth Fruzsina, Ambrus Titanilla, Nagy Réka. Közűlük három a közönség kegyeltjével együtt benne lesz abban a négy döntősben, akik közül egy topmodell lesz. Kövesd nyomon a leendő magyar szupermodell elő lépéseit a VIASAT3-on hétfőnként 22.15-től (?) vagy a vasárnapi ismétlésben 18.40-től. Ha pedigmindkettőről lemaradsz, keddenként a HazaiDivat.hu-n olvashatsz a hétfői adás minden apró részletéről.

További cikkek a témában:

Topmodell - magyar valóságshow indult a Viasat3-on (október 2.)

A Topmodell valóságshow 2. részéről (október 9.)

A Topmodell valóságshow 3. részéről (október 16.)

A Topmodell valóságshow 4. részéről (október 23.)

A Topmodell valóságshow 5. részéről (október 30.)

A Topmodell valóságshow 6. részéről (november 7.)

A Topmodell valóságshow 7. részéről (november 13.)

További fotók a témában:

A Topmodell valóságshow 1. adása - Viasat3, 2006-10-02

A Topmodell valóságshow 2. adása - Viasat3, 2006-10-09

A Topmodell valóságshow 3. adása - Viasat3, 2006-10-16

A Topmodell valóságshow 4. adása - Viasat3, 2006-10-23

A Topmodell valóságshow 5. adása - Viasat3, 2006-10-30

A Topmodell valóságshow 6. adása - Viasat3, 2006-11-07

A Topmodell valóságshow 7. adása - Viasat3, 2006-11-13


Írta: MZ , Dátum: 2006-11-22






ALMAF