A Topmodell valóságshow 3. részéről (október 16.)

Egyre beljebb és beljebb merészkedünk a modellvilág bozótosába, a házban beindult az egymás háta mögötti pletyka...


Topmodell valóságshow 3. adásTelefonos segítség topmodell jelölteknek

Egyre beljebb és beljebb merészkedünk a modellvilág bozótosába, a házban beindult az egymás háta mögötti pletyka, a suskus, a színfalakon túli, mindjobban erősödő, magán kibeszélő-show. ’Gusztustalanabbnál gusztustalanabb dolgok történnek majd.’ - jósolta a legutóbb kiszavazott lány, Fentős Annamária, aki a maga 24 esztendejével, mondhatni idáig is túlkorosnak érezhette magát a Topmodell mezőnyében. Nos, a bentmaradottak számára még korántsem értek véget a leendő modelléletüket modellező megpróbáltatások... Már alapból is egy faramuci helyzet, a lányok a kamerába beszélnek, valójában egyes-egyedül nekünk, kifelé címzik azt, amit hallunk. Hogy miért? Bizalmunkba kívánnak férkőzni, szeretnék megnyerni maguknak legalább azt az egy biztos szavazatot, ami, ha netán menetközben kihullanának egyik-másik rostán - ahogy az most a vidámságáról híres, ’reklámarcú’ Annamarival megesett -, még visszajuttathatja õket a döntőbe.



Nem csalás, nem ámítás, a kiesőkre minden adás után mobiltelefonon lehet voksolni, csak egy emeltdíjas sms és X.Y. már indulhat is, ha szerencséje van egyenest Párizsba, a szakértő zsűri papolhatott, ’ebben a lányban túlteng a belső bizonytalanság’, velünk szemben Herczeg Zoltánéknak is veszett ügye van. Egy null.

Ha így áll a helyzet, mire az a sok kínszenvedés, a kiképző terepen végzett gyakorlatok után most a hajnali úszóverseny, legközelebb, ki tudja, mi minden még? Mondjuk, hogy az ember magának szeretne bizonyítani? Azért vállalja a félmeztelen fotózkodást, még ha testét a méltán elismert, akrobata Rippel fivérek is kenőcsölik csillámló aranyporral, hogy választ kaphasson leggyötrõbb kérdésére? Neveztesen arra, vajon képes lesz-e átlépni majd azokat a bizonyos belső, erkölcsi gátakat, amit Vámosi Viki is fennen emlegetett az értékelés során, ha egyszer tényleg a világot jelentő kifutókra lép?

A végeredmény önmagáért beszélt. A lányok lenyelve minden prüdériájukat, műanyag pisztolyt, kardot, ki ilyen, ki meg amolyan fegyvert ragadva változtak elszánt amazonokká, hogy megharcoljanak kegyeinkért. Nagy Rékának remekül sikerült az átalakulás, a vállára omló, szőke hajzuhatag és az aranyfesték harmóniája, amolyan Charlie angyalai feelinget teremtett köré, de alighanem győztesként indulhatott volna mindjárt egy 007-es Bond-lány választáson is. Brémer Miklós fotográfus szerint, Réka egy dolgot, nézni azt biztosan tud. Persze a kékszemű Rónaszéki Annának sem kellett szégyenkeznie (nézni azt ő is tud), őt Edwin, a meghívott, feltételezhetõen koreai származású fényképészzseni, titulálta ’The million dollar Face’-nek. A legelszántabb mindőjük közül, talán mégis az az Ambrus Titanilla volt, akit a zsűriben csak tüzes kancaként emlegetnek. A szabadszájú Titanilla tényleg odatette magát a képre, minden szégyenkezés nélkül pózolt, büszkén dús idomaira. De elismerést érdemelnek mindahányan, nem akadt egy lány sem, aki visszamondja a szereplést, pedig az amerikai változatban erre is akadt példa. Talán tanultak az esetből, tudták, hogy a nem-vállalás egyenértékű az azonnali távozással. S valljuk be őszintén, azt az egyet, távozni - főleg időnek előtte - senki sem szeretne.

Herczeg Zoltán Távozni a modellfiúk se szerettek volna. A négy, jóképű srácot alig lehetett kitessékelni, kituszkolni a modellházból, annyira jól érezték magukat a rögtönzött buliban. A pezsgő folyt, a társalgás akadozott, Titanilla a showroomban kifejtette: ’Lehetetlen, hogy egy csávóval lefeküdjek!’. Pedig a félmeztelenkedés után, mire másra, ha nem erre ment ki a játék? Igen, megint csak az amerikai ’nagytestvér’, az Amerika Következõ Topmodellje ötlött eszembe, Shandy, a műsor esetlen, de csodaszép, mesterségesszőke Julia Roberts-e. Barátja volt otthon, imádta, de a bezártságot, egyedüllét-érzést leküzdendő, mégis besétált a csapdába, engedte, hogy a jacuzziban végül mégiscsak megtörténjék a megtörténhetetlen. Lehet, hogy megtörtént volna nálunk is, ha várnak még egy keveset. Ha nem a harmadik, hanem teszem azt az ötödik, vagy a hatodik rész folyamán kapnak szabadkezet a teremtés koronái. ’A műsor 12 éven felüliek számára csak nagykorúak felügyelete mellett’ - kezdem kapizsgálni, miért. Persze valahogy el kell adni ezt a topmodellesdit is. Annak pláne, akinek ez az egész hajcihő a lányok körül Vámosi Vikistül, Herczeg Zoltánostul, stul, stül, mindenestül még mindig kevés lenne...

És akkor az indián ruhás, Nipon fejdíszes Joshról (na ő is egy kőkemény figura a maga se nem nő, se nem férfi nemében), aki a járás mellett bizonyos divatszakmabeli kifejezések jelentésére okítja az elszánt modelljelölteket (úgymint: a pret á porte a viselésre kész ruhakollekció, az haute coture pedig a magas minőségű ruhaszobrászat), még nem is beszéltünk. Bár telefonos szavazatot nem fogadhat, szeretni attól még őt is lehet.

A még versenyben lévő lányok: Kulcsár Angéla, Lattman Judit, Rónaszéki Anna, Tóth Fruzsina, Elekes Kata, Iszak Eszter, Ambrus Titanilla, Gombár Anita, Nagy Réka, Matykó Xénia, Papp Valentina. Közűlük egy topmodell lesz, kövesd nyomon az elő lépéseit a Viasat3-on hétfőnként 21.15-től vagy a vasárnapi ismétlésben 18.40-től. Ha pedig mindkettőről lemaradsz, keddenként a HazaiDivat.hu portálon olvashatsz a hétfői adás minden apró részletéről.

Fotók a Topmodell valóságshow 3. adásáról - Viasat3, 2006-10-16

További cikkek a témában:

Topmodell - magyar valóságshow indult a Viasat3-on (október 2.)

A Topmodell valóságshow 2. részéről (október 9.)

További fotók a témában:

A Topmodell valóságshow 1. adása - Viasat3, 2006-10-02

A Topmodell valóságshow 2. adása - Viasat3, 2006-10-09


Írta: MZ , Dátum: 2006-10-17






ALMAF