A 2. Győri Divatrandevú Döntője (szeptember 10.)

A randevú napján szemerkélt az eső, de a hangulat felhőtlen volt. Az amatőr divattervezők profi ruhákkal mutatkoztak be, miközben megmaradt a rendezvény családias hangulata.


2. Győri Divatrandevú - 2005Amatőr divattervező verseny profi kollekciókkal 

A randevú napján szemerkélt az eső, de a hangulat felhőtlen volt. Az amatőr divattervezők profi ruhákkal mutatkoztak be, miközben megmaradt a rendezvény családias hangulata. A verseny két díjazottja hamarosan portálunkon is bemutatkozik. A profizmus nem papír kérdése. A 2. Győri Divatrandevú (2005. szeptember 10.) főszervezője, Szuromi Eleonóra tehetséges versenyzőket, jószemű zsűrit és igényes kiállítókat gyűjtött egy csokorba. Persze ’neki könnyű’, hiszen a Ripsz-Ropsz Rövidáru üzlet tulajaként jól ismeri a győri divatélet szereplőit. Aki Győrben divattervezéssel foglalkozik, az mind hozzá fordul, ha valamilyen ruhakiegészítőre, csattra, gyöngyre, vagy boára van szüksége. A II. Győri Divatrandevún 13 ruha versengett egymással, melyek közül majd’ mindet tervezőjük mutatott be. A fantázianeveket viselő darabok közt felvonult a ’Tavaszi Szellő’, az ’Őszi Napsütés’ és a ’Színjáték’ is. Valamennyi versenydarab kiváló stílusérzékről árulkodott, és legtöbbjük tervezője trendérzékenyen alkotta meg saját kreációját.T. Csapó Dorottya <a href='/divatbemutato.html' title='divatbemutató'>divatbemutató</a> - 2005A szakmai zsűri feladata volt, hogy kiválassza az első három helyezettet, de szavazhatott a közönség is a saját kedvencére, illetve különdíjak is gazdára találtak. Az egyik különdíjat a HazaiDivat.hu, az esemény médiatámogatója ajánlotta fel: két tehetséges tervező és kollekcióik bemutatkozási lehetőséget kaptak portálunkon.

Amíg a zsűri dolgozott, a közönség szórakozott. Csonka Tünde, a Győri Nemzeti Színház musical-dalokkal tette könnyeddé a hangulatot, ezt pedig tovább fokozta a Fatime hastánciskola növendékeinek látványos hastáncbemutatója. A Divatrandevú nem maradhatott divatbemutató nélkül: T.Csapó Dorottya divattervező múlt századi ruhák mai változatát készítette el Imrik Zsuzsa iparművész korhű ruhába öltöztetett babái alapján.

A programok szünetében a Bartók Béla Művelődési Ház galériáján várták látogatóikat a kiállítók, köztük Major Laura, aki hernyóselyem és gyapjú ötvözésével készített stóláit, valamit nemez fejfedőit mutatta be. De itt volt egy ifjú divattervező palánta, Kenyeres Karolina is, aki a kiállítási lehetőséget egy középiskolai verseny különdíjaként nyerte.

2. Győri Divatrandevú dobogósruhájaA díjazottak:

I. helyezett: Murgui Mónika, aki elnyerte a fődíjat, azaz 50.000 Ft-ot és bemutatkozási lehetőség a HazaiDivat.hu portálon.
II. helyezett: Veöreös Tünde, aki tárgyjutalomban részesült.
III. helyezett: Nagy Krisztina, aki tárgyjutalmat kapott.

Közönségdíjas: Murgui Mónika, egy újabb tárgyjutalom birtokosa, valamint – Közönségdíjasként is - lehetőséget kapott bemutatkozni a HazaiDivat.hu portálon.

Különdíjasok: Kutas Emőke, aki tárgyjutalomban részesült és Pozsgai Krisztina, aki modelljével együtt Major Laura iparművésztől tárgynyereményt kapott.

A második randi is jól sikerült. Ez jó ok a harmadikra...

2. Győri Divatrandevú Döntő - Bartók Béla Megyei Művelődési Központ, 2005-09-10

További cikkek a témában:

Randi? Hol és mikor?

Készülődés a második randira

Mához egy hónapra találkozzunk Győrben!

Még 11 nap!

Randizz Győrben!


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2005-09-11


ALMAF