Divatdíjak estéje

A divatszakma szavazatai alapján kiosztották a Fashion Awards Hungary 2005 díjait 7 kategóriában. Az év divattervezője Katti Zoób lett.


Kiosztották a Fashion Awards Hungary 2005 díjait (május 4.)Fashion Awards Hungary 2005 gála

A divatszakma szavazatai alapján kiosztották a Fashion Awards Hungary 2005 díjait 7 kategóriában. Az év divattervezője  Katti Zoób lett.

A ceremóniának a budapesti Uránia Filmszínház adott méltó helyet. A műsort az ex-modell és újra kismama Jaksity Kata és Németh Kristóf, a Barátok közt sztárja celebrálta. A hangulatot a Megasztárból ismert Bartók Eszter saját dalával, egy szál gitárral teremtette meg.

A díjazottak egy Fashion Awards szobrocskával, egy nagy üveg pezsgővel, illetve médiamegjelenési lehetőségekkel lettek gazdagabbak. Na és azzal a tudattal, hogy szakmabeli társaik őket tartják a legjobbaknak saját területükön.

Lássuk a Fashion Awards Hungary 2005 jelöltjeit és díjazottjait!     Varga Ágota Az Év Modellje kategória jelöltjei:
Varga Ágota,  Ebergényi Réka, Epres Panni   

Az Év Modellje 2005-ben:

Varga Ágota
Az Attractive Modellügynökség felfedezettje. Négy éve modellkedik, a hazai sikerek után mára már  nemzetközileg is elismerik. Munkáit lehetetlen lenne felsorolni, szerepelt többek között a Vogue és az Elle címlapján. Volt már a Versus és a M.A.C. arca, legbüszkébb talán a Sonie Rykie kampányra.    USE a Fashion Awards 2005 gálán   Az Év Fiatal Divattervezője kategória jelöltjei:
Aquanauta, Szilágyi Dóri, USE

Az Év Fiatal Divattervezője 2005-ben:
USE unused (Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András)

A USE nevű formáció 2002-ben alakult. Tagjai a Magyar Iparművészeti Egyetem ruhatervező szakán diplomáztak 2004-ben. Rövid fennállásuk óta számos nemzetközi és hazai sikert könyvelhetnek el maguknak. A saját kollekcióik mellett terveztek kosztümöket mozifilmeknek és TV-show-knak továbbá számos kortárs képzőművésszel kollaboráltak már együtt. Ruháikkal a klasszikus nő ideálját próbálják újra teremteni a kaotikus XXI. században.

Az Év Sminkese kategória jelöltjei:
Titkos Bernadett, Tombor Sarolta, Somogyvári Dóra

Az Év Sminkese 2005-ben:
Tombor Sarolta
Érettségi után kozmetikus iskolát végzett, majd rögtön munkába állt a Lancome nevű francia luxuscégnél. Már ekkor gyakran dolgozott divatbemutatókon, fotózásokon. Gyermeke születése óta kizárólag sminkelésből él, rendszeresen dolgozik a legnagyobb lemezkiadóknak, magazinoknak, reklámügynökségeknek és az egyik kereskedelmi televíziónak is, ugyanis: a Megasztár című tehetségkutató verseny egyik sminkmestere. Munkája során harmóniára törekszik, elmondása szerint szüntelenül próbálja megtalálni a szépség különböző formáit.     Szabó Ádám (fodrász) a Fashion Awards 2005 gálán  Az Év Fodrásza kategória jelöltjei:
Nagy Viktor, Tüzes Tamás (Snoopy), Szabó Ádám

Az Év Fodrásza 2005-ben:
Szabó Ádám

A mindössze 23 éves fiatalember egy igazi fodrász dinasztia sarja, nagyapja és édesapja is ezen a pályán tevékenykedett, így nem véletlen, hogy Ádám sorsa is így alakult. Már hetedikes korában ő vágta az osztálytársak, barátok haját. Mára oktató fodrász, a divatszakma egyik legkeresettebb szakembere, többször dolgozott nemzetközi hajkollekciókon is. Számos külföldi lapban jelentek meg munkái, például a British Hair vagy legutóbb a francia Estetica című magazinokban. A Tony and Guy csapat tagja. Idén megnyerte a szalon Image of the Year kategória díját.

    Tóth Ali & Virág Anikó (stylist) a Fashion Awards 2005 gálán Az Év Stylist-ja kategória jelöltjei:
Andó Ildikó, Pintér Judit, Méhész Balázs, Tóth Ali & Virág Anikó   Az Év Stylist-ja 2005-ben:
Tóth Ali & Virág Anikó
Az alkotópáros több mint hat éve dolgozik közösen stylistként. Az FHM magazinnál eltöltött közel öt év alatt arra törekedtek, hogy a férfidivatról kialakult sztereotípiákat megváltoztassák. Munkáikat emellett láthattuk tv-sorozatban, reklámfilmekben, divatbemutatókonn és számos hazai lapban. Munkáikban egyaránt foglalkoznak az aktuális trendekkel és a szezonoktól független, alternatív irányzatokkal. Stílusukra jellemző a szofisztikált eklektika.     Az Év Divatfotósa kategória jelöltjei:
Dobos Tamás, Papp Éva & Schneider Zoltán, Perlaki Márton

Az Év Divatfotósa 2005-ben:
Perlaki Márton

Mindössze 22 éves, talán a legifjabb a Magyar divatfotósok között. Az érettségi után kezdett komolyabban foglalkozni a fényképezéssel. Fotóriporternek tanult, de érdeklődése hamar a divatfotózás felé fordult, annak is inkább az experimentálisabb ága felé. Szereti az izgalmas, meghökkentő képi és technikai megoldásokat. Nyitott az új irányzatokra, látásmódokra, de gyakran tér vissza a nagy elődök klasszikus munkáihoz is.

Zoób Katti a Fashion Awards Hungary 2005 gálán   Az Év Divattervezője kategória jelöltjei:

Konsánszky Dóra , Zoób Katti, Király Tamás

Az Év Divattervezője 2005-ben:
Katti Zoób

Közel harminc éve a hazai divatélet egyik vezéregyénisége, és egyike azon kevés hazai tervezőknek, akiknek munkája külföldön is ismert és elismert. Tervezői stílusa harmonikusan ötvözi a világdivat elemeit a speciális magyar kreativitással. Tervező elve az, hogy a szépség és a harmónia mindenkiben megtalálható. Szakmai elhivatottsága és igényessége eljuttatta a világhírű Alta Moda anyagok felhasználásáig. Miközben a tervezőnő átvette a díjat, egy Király Tamás (szintén jelölt volt) rajongó bekiabálta ellenérzését. Zoób Katti így reagált: "Sajnálom, hogy ilyen méltatlan bekiabálások zavarják meg ezt az estét. A díjamat ezennel felajánlom Király Tamásnak." - és a szószékre téve a szobrocskát elhagyta a színpadot.

  Ha nem is minden zökkenőtől mentesen, azért ez a díjátadó is megvolt. És ha van díjátadó, akkor van szakmai elismertség is, ami pedig alapot ad a szakmának, és a jogos büszkeségnek a szakmai szívek mélyén.   Fotók a Fashion Awards Hungary 2005 díjátadó gáláról - Uránia Nemzeti Filmszínház, 2005-05-04

Forrás: Fashion Awards Hungary


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2005-05-05


ALMAF