Ticci divatbemutató a budapesti Gödörben (február 25.)

Vasárnap este időutazásra csábította a rockabilly szerelmeseit a Gödör Klub.


Rock&roll forever!

Vasrnap este időutazsra csbtotta a rockabilly szerelmeseit a Gdr Klub. A Ticci szalon bemutatjn nem csak zeltőt kaphattunk az '50-es vek rock&roll Amerikjnak letrzsből, de goston Stefnia divattervező kisszris kreciit csodlva meg is mrtzhatott a korszak gynyreiben. Ha csupn rajong alattvalknt is, de egy bő flrra mindenki a bannos szendvicset majszol Elvis kirlyok, forrn szerető Monroe kirlynők trsasgban tudhatta magt.



Ereszd el a hajamat!

A divatbemutat nyitnyaknt a kifutt a parkett rdgei leptk el. Hrom, hfehr selyemkntsbe bugyollt lenyz rzta a kznsgnek httal. Egy, kt, h - nhny ismerősen jl csengő taktus utn 180 fokos fordulatot vettek, majd megszabadulvn pongyoliktl, immron fehr, rojtokkal, csillmokkal ktett selyemruciban folytattk tovbb a lb-, urambocs' patadobls tncot.

Ugyancsak az ereszd el a hajam hangulatrl gondoskodtak a piros-fehr hajszlcskos, oldalt felvgott naciban, parnyi selyemblzban tombolk rongylb kedveseikkel, ahogy a szintn piros, fehrben sz, mr-mr klasszikusnak szmt, Marilyn Monroe fazon ruht viselő rockladyk farmeros ksrőikkel egyetemben.

Jlfslt copfok, tuprozott bb – fik, lnyok srja, csak amgy Elvisesen, be volt dobva. Hiba a hajmeresztő lgben forgats, a hlgyek mindig kifogstalan toalettel, makultlan mosoly kzepette rtek fldet. Azok a szikrz cseresznyeajkak mg az ssztnc sorn sem hervadtak le!

Hogy a jkedv ragads, az ellen senkinek sem lehetett ellenvetse. A frenetikus rockabilly tncshow-t a kznsg soraiban kitrő taps, egyre erősbdő lbdobogs dvzlte.

Ha a rock&roll kirlya nő volna…

...bizonyra csakis goston Stefnia ruhakltemnyeit volna hajland stni ritmusoktl felhevlt testre hzni. A divattervező hlgy krecii egytől-egyig llegzetellltan nőiesek, legyen sz akr ruhkrl, melyek tbbsggel tallhatk az tletes kollekciban, akr bricsesz nadrgokrl. Az utbbiakhoz, pompzzanak akr fekete, akr piros sznben, telitallat a prducmints, masnival dsztett muszlinblz, avagy a cseresznye motvumokkal ktett, fehr ujjatlan felső.

A kesztyű - csipke vagy nem csipke, hossz, avagy rvid lls, fekete vagy piros-, a tűsark s a csillog balerinacipő, kinek-kinek kedve vlogatja, a műanyagv s a legtbbszr hallfejekkel gazdagtott flnfggő gy is, gy is elengedhetetlen kellke goston Stefnia ltzkeinek.

A rzsaszn kereszttel megbolondtott pepita ruha, a derekra fűztt rzsaszn vvel nemcsak az tvenes vek szerelmeseinek ajnlhat btran, de azoknak is, akik letkben egyszer valami mst, valami igazn extrmet szeretnnek viselni.

Termszetesen visszafogottabb darabokat is tallunk a krecik kztt, de ezttal a visszafogottsgot sem a sz szoros jelentsben kell rtelmezzk. Ugyan ki tenne ilyet, a csupn egyetlen fodorbl ll rzsaszn mini lttn, amit mindssze mellig rő, stt szőrmekeppel trstott tervezője? Az tletes egyttest viselő modell, a kifut vgn mg egy szp szl cigire sem tallott rgyjtani, a maga fstnyelvn jelezvn, Kardy ide vagy oda, ő aztn szipka nlkl is, csalhatatlanul, zig-vrig rockdvnak szmt.

Fazonigazts

A rvid ujj s ujjatlan ruhk ltalban trd fltt vgződnek, sok kztk a kill fazon, tllel alblelt, de a kollekciban szp szmmal akadnak a test vonalt kvető darabok is.

A terepsznűt piros masnik „szeldtik” a rock&roll stlushoz, ahogy a bőrhats, piros gallrost a vgig cipzras megolds teszi egyediv. A kken piros "bkefecskk" rpkdnek isten tudja, hov. A virgmotvumokkal szrt, fldig rő muszlinruha ellenben teriv varzsolja viselőjt, a modell htn fityegő lgy masni lebegve bomlik szt a csinos lenyz lpteire.

Nem vitatjuk, cszi van minden egyes alkotsban. A gitrmints, piros, fekete egyberszesben csakgy, mint a kksznben sz, ujjas felsővel kombinlt, magas derek, kk sortban. Hogy a piros masnikkal, szeglyekkel vadtott, mersz ruhcskt, avagy a barna, fehr krmotvumokkal hintett, hossz, fekete selymet, mr ne is emltsk!

Neccharisnyval, vagy anlkl, minden bolondos darab tagadhatatlanul rockkirlynőv avatja viselőjt. Csak btran, csak merszen! – a ruhkhoz mellkelt hasznlati utasts, ha volna, sem irnyozhatna elő tbbet vagy kevesebbet…

(Azoknak, akiknek a fentiek ismeretben felcsigztuk volna rdeklődst goston Stefnia krecii irnt, ajnlom, ltogassanak el maguk is az V. kerletben lvő Hajs utcai Ticci Szalonba. Ha egybbel nem is, egy felejthetetlen kalanddal biztosan felr majd a „rock&rollba szabott” ruhamustra!)

Kpek a Ticci bemutatrl - Gdr Klub, 2007-02-25


Írta: MZ , Dátum: 2007-03-08






ALMAF