A Design Hét Budapest 2010 jelentkezési határideje: 2010. április 30.

A Deisgn Hét 2010. október 1-10. között kerül megrendezésre, Design - élj vele! címmel.


Design Hét 2010A Deisgn Hét 2010. október 1-10. között kerül megrendezésre, "Design - élj vele!" címmel. Résztvevőnek jelentkezni legkésőbb 2010. április 30-ig lehet a programsorozat kurátoránál, Halasi Ritánál (rita.halasi [a] designterminal.hu). További információval és konzultációs lehetőséggel a szrvezők a +36 20/9143810-es mobilszámon állnak rendelkezésre.A Design Ht trtnete

A budapesti Design Ht rendezvnysorozat 2004-ben indult a Design Terminal Kht. (jelenleg Design Terminl Nonprofit Kft.) kezdemnyezsre, a Magyar Formatervezsi Tancs vdnksgvel. A Design Ht specilis tematikj fesztivl, amely a kortrs design, mint kulcsfontossg kreatv iparg hazai s nemzetkzi eredmnyeire, tendenciira fkuszl. A design szt a lehető legszlesebb krben rtelmezzk, mivel korunk vilgt komplex designszolgltatsok jellemzik. A design ma mr nemcsak az ipari termelsben van jelen, de letnk valamennyi pillanatban interakciba kerlnk vele az ptett krnyezet, a hasznlati trgyak, a szolgltatsok vagy ppen a kommunikci terletn.

A Design Hetek alapvető clja a design rtkeinek, gazdasgi s trsadalmi szerepnek tudatostsa, a design irnti bizalom nvelse, valamint a design szereplői (tervező-gyrt-fogyaszt) kztti kommunikci erőstse.

A nagykznsgnek s a szakmnak egyarnt szl egyhetes programsorozat 2004-es debtlsakor 20 helysznen 28 esemny zajlott. 2005-ben mr kzel ktszer annyi rendezvnyre kerlt sor, sőt, a csatlakoz intzmnyek szma is majdnem meghromszorozdott. A Design Ht első 2 vben a Budapesti Őszi Fesztivl kiemelt rendezvnyeknt kerlt meghirdetsre, 2006-tl azonban a szles krű sikerek lehetőv tettk, hogy nll designfesztivlknt jelentkezzen minden v oktberben. 2008-ra a Design Ht tznapos esemnysorr nőtte ki magt, professzionlis bel- s klfldi kommunikcijnak ksznhetően pozcija megerősdtt az eurpai nagyrendezvnyek sorban. Az első 5 vben a ltogatk szma meghromszorozdott (19ezerről 60ezerre nőtt), s ugyanilyen mrtkben emelkedett az egyttműkdő partnerek szma is. A nagykznsg mra majd' ngyszer tbb rendezvnyből vlaszthat, s a mdiavisszhang kzel tszr erősebb lett. A Design Ht Budapest mra orszgos jelentősgű esemnny vlt.

Vdnk
Magyar Formatervezsi Tancs

Szervező
Design Terminl Nonprofit Kft.

Tmogatk
Magyar Szabadalmi Hivatal
Nemzeti Kulturlis Alap
Budapest Fővros Kzgyűlse- Gazdasgi Bizottsg

A Design Ht Budapest szmokban (2009-es adatok)

Rendezvnyek: 87
Helysznek: 118
Egyttműkdő partnerek: 163
Ltogatottsg: 60.000 fő
Design Ht Budapest programfzet: 30.000 db
Design Ht e-mail hrlevelek: 39.000 db (3.000 fő / 13 hrlevl)
Megjelens a mdiban (hazai print, Internet, blog, TV, rdi): 452
Nemzetkzi mdia megjelensek (print, Internet, blog): 87

A Design Terminl sajt szervezsű programjai 2010-ben

- Fesztivlnyit killts a Design Terminl pletben (a nemzetkzi design krnyezettudatos, cscstechnolgit kpviselő jdonsgai)
- Design brze (professzionlis tervezők s dikok asztalfikban maradt, izgalmas s termkkpes tletei prototpusok formjban)
- Stylist nvjegyek (a legkreatvabb hazai stylistok "nvjegyei" vagyis minienteriőrjei)
- Nyitott Stdik (műhelyltogatsok 16 magyar designer stdijban specilis programokkal sznestve)
- Kreatv workshopok gyerekeknek
- Vsrlsi akci (20% kedvezmny a fővros 80 designzletben a fesztivl ideje alatt)

Forrs: Design Ht


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2010-03-30


ALMAF