Árkád Őszi Divathét 2007 VIP bemutató (szeptember 26.)

Ki mondta, hogy butikáruból nem lehet ízlésesen felöltözni?


Árkád 2007New York, karnyújtásnyira!

Ki mondta, hogy butikáruból nem lehet ízlésesen felöltözni? - biztosan nem Lukács Gabi, divatbemutató rendező vagy Lakatos Márk, stylist, akik az ÁRKÁD őrületes divatshow-jával épp az ellenkezőjét próbálták bizonyítani egy falat Amerikát lopva az Őrs vezér téri beváráslóközpontba. A trendi outfitek összeállításakor a nyerő páros gondolt a vékonyabb és a vastagabb pénztárcájúakra. Az alsóneműktől a sportholmikon át egész a hipertrendi darabokig terjedő 2007/08 Ősz/Téli kínálat színesebb, játékosabb már nem is lehetne!



Intro

rkd 2007A hely szellemtől mg Dvorzak j vilg szimfnija sem lenne idegen, nem csoda ht, ha stt ltnys tisztviselők, llami szervek, modellek s fitneszguruk rkeznek a paravnokkal elkertett kln kis szigetre. A divatht exkluzv megnyitjn a koktlt szrcslő, szpsges Nrays lnyokkal tellenben, Aipli gival s Sarnyai Eszterrel szemezve a Viasat3-as Topmodell valsghshow-bl is ismert Kajdi Csaba modellgynk feszt, s persze majd hiba a fekete tonett szkeken cscslő nőttn-nvekvő tmeg, Bres Alexandra s kedvese sem kerlheti ki a rjuk szegeződő, mosolygs tekinteteket.

Sz, mint szz, telthz van. Tbben mr nem is zsfoldhatnnak a magastott kifut kr. Igaz, az odsszeuszi lelemnnyel megldott persona non gratkat sem kell albecslni. A meghv nlkl rkezők az emeleti szintről kukkantanak al a mlysgbe, a tetőborts hinynak hla, mr ami a ltvnyos showprodukcikkal spkelt divatbemutatt illeti, gy aztn ők sem maradnak le semmiről.

Krsta az olvaszttgelyben

Erős Antnia Mielőtt a szpsges modellek, lehengerlő produkcikra kpes tncosok nyomn stra indulnnk New York pezsgő boulvardjain, vagy ppensggel a fnyvros legsttebb bugyraiba ereszkedvn nyernnk bepillantst a zajos fővros mindennapjaiba, az est csupamosoly konferansza, Erős Antnia ragadja kezbe a mikrofont.

Bevezetője felr egy kisebb divattrtneti előadssal, melyből nemcsak az derl ki, Prizs (van, volt, lesz) a divat fellegvra s, hogy anno a trendeket nem divatbemutatk keretben ismerhette meg a knyelmes kznsg - szalonokba jrt s divatbabk segtsgvel tjkozdott a nemzetkzi irnyvonalak tvesztőjben -, de egyelőre szavakban, a 2007/08 ősz/tli szezon jdonsgaira is fny derl. Hogy Lakatos Mrk stylistot idzzk: „Igen, ami toalettnket illeti, Budapesten is lehetnk tetőtől-talpig New York-iak”.

Go, go gadget!

Lukcs GabiMZ: Hogy rtkeled a megnyitt, minden gy sikerlt, ahogy előzetesen tervezttek?
Lukcs Gabi:
Azt leszmtva, hogy a nyitkpet kvető utcai jelentben az egyik brake tncosom az első ugrsnl megsrlt, kirndult a bokja, gy hogy tbbet nem is mehetett vissza a kifutra, gy gondolom, hogy igen, abszolt elgedett lehetek a bemutatval, a kezdetek kezdetn is ilyesmire gondoltam. Fantasztikus tehetsggel megldott tncosokkal dolgozom egytt s az, hogy valaki megsrl, sajnos mindig benne van a pakliban. Radsul, azt mg el kell mondjam, taln nem tudtam annyi időt tlteni a fellpőkkel, modellekkel sem, mint amennyit szerettem volna, hisz a megnyit estje előtt szltem nhny nappal.

A hangulat valban hamsthatatlan, a nyitkp mris a nyzsgő felhőkarcol-paradicsom legsűrűjbe kalauzolja a nagyrdeműt. A magnval felszerelt, prmkapucnis kabtba bjt, farmerosan lezser utcai tncosok nagyban nyomjk a braket, persze a rap bettek sem hinyozhatnak, de van egyenruhban, gumibolttal szaltz, „kart nyelt” zsaru, szemeteskukbl előrngatott hajlktalan, sőt mg a tűz is kigyullad az egyik magra hagyott kontnerben.

A zens-tncos showprodukcira divatbemutat blokk kvetkezik, ahogy a prospektus is gri a titokzatos ’40-es s a gtlstalan ’80-as vek felfrisstett stlusarzenljval. A citromsrga balerinacipőbe s harisnyba bjt modellek, az aclszemű Varga gota vezetsvel sorjznak a kifutra.

Tagadhatatlan, az idei v divatja valban soksznű, ami a fuszeklikat illeti a zld s a padlizsnlila egyenlő eslyekkel rghat labdba. A lbbelik tern a harsny babacipőkn tl a piros s a fekete lakkbőr bokacsizmk, az ezstben pompz, magas sark, nyitott orr, bumszlibb szandlkk szmthatnak mg sikerre.

Mutasd, mi van a kabt alatt!

rkd 2007MZ: Divatbemutat rendezőknt volt-e, lehetett-e kedvenc produkcid?
LG:
Igen s volt, nem is egy. Nagyon szerettem a Michael Jacksonos jelenetet pldul, vagy a hokisat, ahol vgl a kt kisgyerek vihette el a kupt, vagy ott volt a kalzos tour, amit rzseim szerint minden nő nagyon szeretett. Nem elg, hogy a frfiak als gatyban pzoltak, klnbző ltvnyelemeket is bevettetnk a produkci sikert fokozand, Martin vlln pldul egy risi papagj trnolt. Az egsz bemutat egy kicsit sztrallűrs lett, amit kifejezetten kvntunk is hangslyozni, hisz a mai vilgunk sem szl msrl, ha tetszik, ha nem, ebben a sztrkultuszban lnk. Nem szerettk volna valamifle katonsdiba elvinni a dolgot, jelen esetben egy ruhznak s mindenfle korosztlynak ksztettk a bemutatt, erre kellett figyelnnk. A hat ves lnyom most mr tdszrre nzi vgig az előadst s mg mindig nagyon tetszik neki, a nzők kzl pedig a műsor vgeztvel sokan futnak autogramot krni Michael Jacksontl, vagy a Madonna alteregtl, de mg a modellektől is!

Ami a hűvs vszak bekszntvel nlklzhetetlenn vlt kabtkkat illeti, a motoros bőrdzsekiket, piros szveteket, tojsszn balonokat időnknt jl helyettestheti egy vastagabb szvsű, kttt stla is. Pompzzon akr szrkben, akr feketben a ponch, a lnyeg, hogy minl hosszabb legyen! Renesznszukat lik a sktkocks s a tyklbmints kelmk is, egy mints sl a tskra tűzve a l Lakatos Mrk, a legfeketbb sszelltsnak is nem vrt lendletet ad.

rkd 2007 Br a frfiak fantzijt tagadhatatlanul felcsigzzk a kttt, szrke-fekete cskos, vagy az ezsts fmlapocskkbl ll miniruhk, sznes harisnykkal varilt szrke, barna szoknyk, azrt a jeans kedvelőinek sem kell bnkdniuk.

A farmer, mint mindig, ezttal is trendben marad, kt dolgot kell csupn szem előtt tartanunk vsrls előtt, hogy minl sttebb, minl csőszrbb legyen elnyűhetetlen nacink. Igaz, az utbbihoz forms lb sem rt! Merszek a magastott derek kkfestővel is prblkozhatnak, a fnyes hats felsőrszt ilyenkor ildomos betűrve viselni, mskpp oda a hőn htott amfora-alak.

Ha bundabugyi nem is, muszlinruha, sapka, sl!

Dacra a nyomunkban lohol, kapuban ll ősznek, azrt a vidmabb, nyrias hats muszlinruhktl sem kell bcst vennnk, egy derkra tűztt szles vvel, sznben illő harisnyval, mretes kzitskval kedvnkre varilhatjuk napfnyes nappalokat idző kedvenceinket. Mint fentebb szltunk mr rla, szabad a vsr, jhet minden, ami sznes, bevllalsak talpig padlizsnban is előadhatjk, ahogy a farmer bricseszhez is remekl mutat a bokacsizma al hzott, izgalmasan intenzv, piros trdzokni.

s ha mr svt a szl, esik a h, tombol a tl odakint, ne szgyelljk, elő a fejfedőkkel! Legyen az akr egy floldalra csapott tnyrsapka, akr egy kttt mici, egszsgnk biztos nem ltja krt a gondoskodsnak!

Urakra szabva…

rkd 2007MZ: Knnyen megtallttok a hangot Lakatos Mrk stylisttal, vagy volt azrt olyan pont, amiben esetleg nem egyezett az elkpzelsetek?
LG:
Mrkkal idestova mr ngy ve dolgozunk egytt az rkdos bemutatkon, sőt, előtte nlam dolgozott stylistknt, gyhogy abszolte semmi gondunk nem volt egymssal. Az vek sorn arra is rjttnk, kinek mi a feladata, a modellvlaszts, a smink, a haj, a ruhk kivlasztsa, egyszval a styling Mrk reszortjt kpezik, mg n a tncosokkal foglalkozom. Nem igazn szlunk egyms dolgba. Tisztelem Mrkot, ami taln klcsns is, s fantasztikus tehetsgnek tartom, borzasztan tudunk rlni egyms kln-kln kivvott sikereinek is. Br a sors, mintha gyakran 'krhoztatna' bennnket kzs egyttműkdsre, mg akkor is, ha a szerepek időkzben vltoznak. Nemrgiben kszltnk el a Two in One katalgusba fotzott kpekkel, ahol n voltam a modell, Mrk pedig a stylist.

Noha eddig csak hlgyekről esett sz, az rkd csapata a kzel egy rs produkci sorn minden mozgathatt megmozgatott, hogy az urak se rezzk mellőzve maguk! Br a knlat, akrcsak a szebbik nem esetben, a mrkanevek szles spektrumbl mertett, a trendi frfiviseletre vonatkozan dntően mgiscsak kt fő sodor bontakozott ki. Elsőknt a farmeros/szvetnacis, slas, sildes sapis, krmints gyapjpulcsis college stlus, a maga nlklzhetetlen vllon tvetett, oldalt fityegő kistskival, szigoran tornacipőben kvetve a műfajt.

Msodszor az elegns vonal, hajszlcskos, szrke ltnyk hada. A kiegsztőknek ksznhetően: cskos slak, virtuz fejfedők, „mindent bele”, oversize, arany, ezst kzitskk – utbbiak legyenek mg oly femininek is – persze egyik, msik irny sem vlhat unalmass soha, tanbizonysg r a „vltozatossg gynyrkdtet” elv kedvrt bemutatsra kerlő, zld kordnaci is.

Alsnemű, sportszer

rkd 2007 A kalzoknak lczott, kisportolt felsőtestű, izmos comb modelleken csbosan mutat a rvid, testhez simul boxerals – uraim, lehet kvetni a pldt -, a kln taps mgis a banditavezr vlln trnol papagjnak szl. Akrcsak a sportruhzatot bemutat miniblokk esetben, az alkalmi hokisok hiba nyomjk ten-hatan egymsba csimpaszkodva a fekvőtmaszt, hiba a győzelmet jelkpező aranyserleg, a vivt a kt grkorin suhan kissrcot lteti, ők az igazi championok.

„New York, New York”

Ezttal ugyan nem Liza Minnelli tolmcsolsban csendl fel az rkbecsű slger - a hts szektorban DJ kavarja a legbombasztikusabb, legtalpalvalbb mixeket -, ami a Broadway feelinget illeti, Karsai Zitnak s Megatncos partnernek ksznhetően, sikerl azt is felkelteni. A tűzijtk a kifut krl, hab a tortn.

A Lollipop hol robot, hol ruganyos mozgs, lufikkal labdz kis-nagyasszonyai is apait, anyait beleadnak a cspőtekersbe, igazi kznsgsikert mgiscsak Michael Jackson arat, nem felttlen szenzcisan kjes sikolyaival. A Billy Jean ppen csak lecseng, előbb a httrtncosok arca maszkrozodik el, a rkvetkező slger ellenben mr a műtteket műttre halmoz dalgyrost is megszabadtja fitos nzijtl, „csinos” pofijtl. A humor clba tall, a kznsg szakad a nevetstől. Nem hinnnk, hogy r lehet tenni mg egy lapttal, pedig r lehet.

rkd 2007 A finlt előlegző Madonna produkci, mg Jackson diadalt is tlszrnyalja, a Musicra aranyban, ezstben dobljk magukat a httrtncosok, jelesl Karsai Zita. Kisvrtatva a fehr zakba, pantalba bjt Ciccone kisasszony is tisztelett teszi a porondon. Mg mielőtt ismt nagyot szlna a humor nagygyja, van risza-risza-risza, jut jtkos pofon a popsira is, aztn… Madonnnkrl letpettetik hszn ksztmkje, de popkirlynőnk mgsem meztelen. A retroklipből mr ismert jga-/tornadressz aranysznű msban nyomja tovbb a showt, hogy egy fergetes tncprodukciba torkolljk az este. Kell ennl tbb? - mind a harminc modell Madonnval kzsen rzza.

Levezető New York-i mdra

Hogy a felkorbcsolt kedlyek is lecsillapodjanak, a knnyfakaszt showprodukcikkal telitűzdelt bemutat amerikai hotdog vacsorval fejeződik be. A roppans virsli falatkkat Lajsz Andrs dtőbbnl-dtőbb koktljaival, no s persze az elhagyhatatlan „diet, vagy nem diet?” coke-kal lehet leblteni.

Fotk az rkd Őszi Divatht 2007 VIP bemutatjrl - 2007-09-27

Fotk az rkd Őszi Divatht 2007 VIP bemutatjnak backstage-ről - 2007-09-27


Írta: MZ , Dátum: 2007-10-10






ALMAF