Frank Adél nagybemutatója az Aulich Art Galériában (július 2.)

2008. június 2-án két év után újra Magyarországon tartott nagyszabású divatbemutatót az iparművész divattervezőnő, Frank Adél.


Frank AdélBalerinák és modellek

2008. június 2-án két év után újra Magyarországon tartott nagyszabású divatbemutatót az iparművész divattervezőnő, Frank Adél. A világ számos országában jól ismert művésznő Budapesten mutatta be először legújabb kollekcióját, mely legközelebb szeptemberben, Londonban látható majd. A tervezőnő divat-showján operaházi balerinák és persze modellek mutatták be a legújabb ruhakölteményeket. Igazi nagyvárosi bemutató várta azokat, akik eljöttek június első hétfőjén a belvárosi Aulich Art Galériába, Frank Adél legújabb divat-showjára. A bemutató helyszínéül szolgáló Aulich Art Galéria az egyik legkiválóbb hazai művészeti galéria, ahol Munkácsy és Kossuth díjas képzőművészek állítanak ki. A galéria Hamvas Bélától származó ars poeticája megegyezik Frank Adél gondolatiságával:„A művészeti alkotás intenzív megszólító erő. A nagy mű pedig az, mely elől nem lehet kitérni. A nagy mű az ember legyőzhetetlen kommunikációs szenvedélyének megnyilatkozása és azért készült, hogy a némákat megszólaltassa.”



A nagy mű...

A jniusi divatbemutatn az j s lenyűgző kollekci mellett a művsznő festmnyeit is megcsodlhatta a kznsg, gy egy egszen klnleges hangulat divatbemutat sznestette meg az Aulich utct. A bemutat tmi a nyri nappali s Couture viseletek, s a szeptemberben a londoni Nagykvetsgen bemutatand 2009 tavasz-nyri kollekci egyes darabjai voltak. Az esemny megtlttte az Aulich Art Galrit, mg az utcn elhelyezett szkeket is elfoglalta a kznsg.

Frank AdlA tervezőnő tbb mint tz ve foglalkozik divattervezssel: 1995. jniusban a Szabadalmi Hivatal vdjegyoltalommal ltta el ruhit, majd 1996-tl az Iparművszeti Lektortus zsűrizett, iparművszeti termkk nyilvntotta őket, mint művszeti s kivitelezsi szempontbl is a legmagasabb kvetelmnyeknek megfelelő kollekcikat.

A tervezőnő rszese a Mensa HungarIQa kzssgnek, melynek tbb mint 100 000 tagja van a vilg mintegy 100 orszgban. A Mensa clja, hogy sszefogja a magas intelligencij embereket a vilgon. Az intelligencia meghatroz a kretor kollekcija s vevőkznsge szempontjbl is, hiszen a divatot, az rzkisget s az intellektust tvzi minden darabban. Fekete Klmn „Női szv” cmű knyvben, mely az Alexandra Kiad gondozsban jelent meg, bővebben lehet olvasni a művsznő munkjrl, inspircijrl, letről.

Forrs: Frank Adl

Fotk:

Fotk Frank Adl 2008/09 tavasz/nyr nagybemutatjrl - Aulich Art Galria, 2008-07-02

Tovbbi cikkek a tmban:

Art'z Modell, Monarchia, Frank Adl s a Nara szalon bemutatja a WMN Hisgok Vsra kifutjn (prilis 14.)

Frank Adl 2007/08 ősz/tl nagybemutat

Mindent Frank Adlrl a HazaiDivat.hu portlon


Írta: MZ , Dátum: 2008-06-23






ALMAF