Egy divatújságíró panaszai

Egy divatújságíró panaszai: A kedves látogató tehát, akinek a divatot tervezik bemutatni, várjon a sorára, örüljön, ha helyette nem tartóztatják le..


Ha egy divatbemutatót múzeumban rendeznek, az rossz ómen.

Legutóbb a Szépművészetiben tartott Andrej Baranik előtt kellett atrocitásokat kiállnunk, amikor fél órával a kiírt kezdés előtt befelé igyekeztünk.

A szép jó estét helyett hisztéria fogadott, meg fenyegetőzés, hogy ránk hívják a biztonsági őröket, ha nem hagyjuk el az épületet... Merthogy odabent a sokmillió értékű Van Gogh, nehogy azt lopjuk. Jó. Mi csak bemutatót jöttünk nézni. Az majd egy óra múlva, addig várjunk!



A kedves látogató tehát, akinek a divatot tervezik bemutatni, várjon a sorára, örüljön, ha helyette nem tartóztatják le... És nem rabolhat Van Goghot, az ő idejét viszont büntetlenül (?) rabolhatják. Hajrá, Magyarország!

Az abszurd magyar 'profizmust' képviselő, hisztériázó nénit másnap a tévében láttam nyilatkozni, mint a hollandus szuperkiállítás abszolút felelősét. Szegény. Úgy látszik nem való már neki az a sok izgalom...

A Van Gogh-ra ezek után csak azért mentünk el, mert már jó előre jegyet rendeltünk rá a weben, meghát mégis... Élmény volt, de csalódás is. A nagy művek (napraforgó sorozat, önarcképek) kimaradtak, viszont kárpótolt sok 'ismeretlen' műremek. A Szépművészeti mázlija, hogy Van Gogh zseni volt... Kár, hogy így is becsapva éreztem magam: már megint jobb volt az étlap, mint a shéf.

És erre tessék, a hétvégén már megint a Hősök terei múzeumokhoz kellett mennünk (valaha ez volt a kedvenc budapesti városrészem), és kipróbálnunk a Műcsarnok 'vendégszeretetét'.

A bejáratnál kiderült, hogy a sajtós testületileg lefelejtett minket a listáról, és elindult a huza vona. Menjünk a gazdasági bejárathoz, majd ott. Ott aztán az őr woki-tokin jól lecseszte a főbejáratost, hogy minek küldi neki ide a sajtót, amikor az az ő dolga. Velünk viszont teljesen korrekt volt, így bejutottunk, és tudosíthatunk Titeket.

Többek közt arról, hogy a 'madeinhungary' sátorban még a kifutó is egy magyar feltaláló papírmasé elemeiből épült, ami szuperötletes, csak épp olyan alacsony lett, hogy a modellek fején kívül semmi nem látszott a körülálló tömegtől. Azokra meg az East Side csapata elfelejtett alapozót tenni, és úgy csillogtak, mint a húsvétra kifényesített csizma. A ruhák viszont jók voltak - igaz, egy-két kivételtől eltekintve a Wella Fashion Show-n már felvonultak...


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2007-03-11






ALMAF