Herczeg-sztár

Herczeg mindenesetre több-kevesebb sikerrel fittyet hányt e kötöttségekre, s többekközött épp a szigorú rend mellőzésével, az improvizatív elemek beépítésével tudott valami merőben


Úgy látszik, lassan magamra is ragaszthatnám a táblát, a közlekedés balfékje. Igen, november 30-án ismét sikeresen eltévedtem, ezúttal se idős hölgy, se más nem tájékoztatott félre, magam bámészkodtam el olyannyira, hogy az Árpád híd megállója helyett, rögvest a Filatorigát (megboldogult nagyapámtól rengeteget hallottam róla, ő még az építésében is részt vett), a Sziget megállójáig robogtam a hévvel. Talán emlékeim húztak vissza a Hajógyárira, tavaly előtt örömmel bekkeltem ki a hetet (Trend Sziget - Bahia sátor - Trend Sziget), vagy a koromsötét miatt vesztettem el menetközben ítélőképességemet… Noha, ami azt illeti, a Dokk Arénának is van helye múltamban, tudnék, mit mesélni róla… (Look of the Year, válogatások, etc… - de nem szeretnék). Maradjunk inkább Herczegéknél.



Bevallom, bennem elsősorban Topmodell jelölt lányaink iránt éledt kíváncsiság, hogy fest majd a 13 lányzó együtt a 10 éves divattervezői jubileumát ünneplő Herczeg Zoltán divatbemutatóján, a tervező legendásan színes költeményeiben. Előzetesen (szakmai ártalom) átfutottam Herczeg blogját, nahát őt sem lehet irigyelni. Hol az anyagok nem klappoltak, hol épp a zipzárbolt húzta le a redőnyt se nem szőke, se nem fehérparipás herc(z)egünk orra előtt, ha hihetünk beszámolóinak (miért ne tennénk?), rémálom volt a szülinapi divatbemutatóra való felkészülés.

Ami engem illett, inkább nevezném látványelemekben gazdag show-nak a látottakat, bár ahogy a kivetítőn végigkövethettük Herczeg múltját, megállapíthatjuk, hozzá mindig is közelebb állt ez a műfaj. Táncos, frivol, meghökkentő őrületeket láttunk, a férfiak alsóiból, bizony, arról a bizonyos helyről, kiflik kerültek elő, amik aztán a modellek szájában landoltak. Nem sorolom. Hisz ez a mostani, jubileumi „felvonulás”, Andy segédletével, is hasonló szellemben fogant. Félreértés ne essék, nem háborodtunk fel, nem vagyunk prűdek, annyira… Talán csak máshoz szoktatott a hazai divatvilág.

Herczeg mindenesetre több-kevesebb sikerrel fittyet hányt e kötöttségekre, s többekközött épp a szigorú rend mellőzésével, az improvizatív elemek beépítésével tudott valami merőben meglepőt produkálni. Bár hozzá kell tegyük, topmodelljeinknek kevésbé sikerült felszabadulniuk, mint a színpadon brillírozó „popgenyáknak” és maffiózóknak. Talán az egy Judit kivételével - aki a fináléban azért próbált, próbált csak kokettálni a pop egyik fenegyerekével - mindenki klasszikus felfogásban értelmezte a kifutón való vonulást. Csak semmi - maximum visszafogott - játék, minimális kontaktus a közönséggel.

Nem tudom, Herczeg Sztár így képzelte-e, vagy netán mást, fantáziadúsabbat kívánt Angéláéktól, mindenesetre a Dokk közönségének őrjöngéséből azt szűrhette le, érdemes volt küzdenie, megérte keresztülesni a divatbemutatót megelőző megpróbáltatásokon. Nem csak a szülinap, ő is boldog, igazán boldog(?) lehetett.


Írta: MZ , Dátum: 2006-12-04






ALMAF