Bikini királynők

Ami a modell lányokat illeti, részemről örültem, hogy nem csak cérnavékony szépségek vonultak kifutóra (hiába no, az ő tökéletességükkel, nehéz volna vetekedni)


Isten tudja miért, de Cosmo ügyben a magam részéről is nagyobb csattanóra számítottam. Emlékszem, amikor Görög Zitával harangozták be a gigantikus eseményt, végtelennek tűnő éjszakákon át forgolódtam álmatlanul az ágyban, miről fogok lemaradni.



Talán előzetes elvárásaim, elvárás horizontjaim - hogy ismét csak idekavarjam a divattól még oly messze fekvő irodalomelméletet is-, duzzadtak oly mértes rózsaszín lufikká, hogy durranásuknak előbb, vagy utóbb, szükségszerűen be kellett következniük.

Magát a koncepciót, világ-, divatfővárosostul, minden kozmopolitizmusával megfűszerezve ötletesnek találtam, a Seres Attila koreografálta táncjelenetek ellen sem lehetett kifogásom, mégis, ha zusammen alles veszem gorcső alá a bikinishowt, valami hiányérzet csak-csak mardos. Telhetetlen volnék, amiért nekem, személy szerint nem elég Zimány Linda és Tóth Gabi egy színpadon, neglizsében ráadásul? - ki tudja, még az is megeshet. Bár magam inkább gyanakszom arra, a látvány befogadásában lettem megzavarva. Túl sokan zsúfolodtunk a kifutó köré, az előttem álló lányok becsületére legyen mondva, legalább a kivetítőn vibráló városnevek kisilabizálásában segítettek. "Tokió, Róma" - kiabálták kórusban, ámbátor még így, közös erővel küzdve az analfabétizmus ellen, sem sikerült minden állomás nevét kibetűznünk.

Ami a modell lányokat illeti, részemről örültem, hogy nem csak cérnavékony szépségek vonultak kifutóra (hiába no, az ő tökéletességükkel, nehéz volna vetekedni), de nőies idomokkal megáldott, büszke strandkirálynők is esélyt kaptak szépségük megcsillantására. Az őrült tánckavalkádba oldódó riói jelenet, a Copacabana táncosnőit idézte elém, nő létemre is melegem lett az esemény és az illem diktálta fekete ruhában feszítve.

Az már más kérdés, hogy az aktuális fürdőruhatrend(ek) felől jobbára csak az eseményen készült fotósorozat segítségével sikerült tájékozódnom. Esetleg a zene, a gyors tempó, a sztárok, egyszóval a látvány, a körítés számlájára írható, hogy elterelték figyelmemet az est főszereplőiről, a gyöngyökkel, csontkarikákkal ékített kétrészesekről, ezért éreztem magam picit csalódottnak.

Jövőre majd...! De inkább nem fogatkozom, nem készülök egetrengető divateseményre s akkor nem ér veszedelem. Még az is lehet, előzetes elvárások híján, minden mellékzönge nélkül, igazán pozitív élményben lesz részem!


Írta: MZ , Dátum: 2007-04-25






ALMAF