2007 tavasz-nyár

A Théba Művészeti Akadémia sminkbemutatója

"Éld az életet – Sminkfantáziák"

trendi sminkGondolkoztál már azon, miről árulkodik a sminked? Hogy a szemfestéked színe, a rúzsod árnyalata nem csak esztétikai érzékedről, de fantáziádról is rengeteget elárul? Orémusz Emesének, Daru Melindának és Papp Adrienne-nek, a Théba Művészeti Akadémia ex és jelenlegi hallgatóinak bizony már eszükbe jutottak a fentiek. A Stella Divatfórum kisszínpadán bemutatott "Éld az életet – Sminkfantáziák" című workshopjukon pedig a széles nyilvánosságnak is betekintést engedtek a sminkmesterség ördögi praktikáiba.


Sminktrend és frizuratrend ajánló á la Mammut szépség- és egészség

Tükröm, tükröm

MammutNem kell aggódnod, hogy nem leszel naprakész, ha esetleg ma, az utolsó napon sem jutsz el a Mammut négy napon át tartó (2007. március 29-től április 1-ig) rendezvényére! Mi helyetted is utánajártunk, milyen sminket és frizurát viselnek 2007 Tavasz/Nyáron a divat követői. Alább olvasható tehát minden bölcsesség, melyet a mammutbéli Divat- szépség- és egészségnapok helyszínén kiállító dekorkozmetikai termékeket forgalmazó cégek képviselőitől és a Catwalk szépségszalon fodrászaitól gyűjtöttünk össze Neked.


Fáczányi Ildikó divatbemutatójának backstage (március 28.)

A természet(esség) nagy Úr!

Fáczányi IldikóFáczányi Ildikó, divattervező minden íratlan szabályt felrúgott. Ezúttal nemcsak a Facile divatbemutatójának helyszíne bizonyult szokatlannak, a rendhagyóan merész modellválasztáson túl, a színfalak mögötti világ is kilépett, kivándorolt az előtérbe. Az öltözőt ugyan "ezüstfüggöny" takarta a kíváncsi tekintetek elől - leggyakrabban építkezéseknél találkozhatunk hasonlóval -, a szépítők csapata, sminkes és fodrász nyílt terepen, a nagyérdemű szeme láttára készítette becses sminkjeit, frizuráit.


Intercoiffure Hungary Show a XXII. Stella Nemzetközi Divatfórumon

2007 tavasz/nyári hajtrend, sminktrend

Stella Intercoifoure16 magyar mesterfodrász - köztük olyan nagyságok, mint Hajas László és Zsidró Tamás - 1999-ben összefogott, és csatlakozott az Intercoiffure nemzetközi fodrászszervezethez. Azóta gyarapodott a társulat létszáma, Kada Szabó Éva csak egy a tavaly belépő tagok közül. A fodrászbemutató alkalmával a Seniorok csapata a 2007-es haj-, ruha- és sminktrendeket ismertette, míg a tehetséges Juniorok, látványos hajshow keretében mérték össze tudásukat az Intercoiffure vándorkupa megszerzésért.


Szabados Iréne Workshop a 2007 TavaszNyári frizuratrendekről

Rocker Baby Band

Szabados IréneFrizurák, frizurák és bizony ismét csak frizurák minden mennyiségben! Ha valakiről, hát Szabados Iréne, mesterfodrászról a hajvágás, a hajtoldás, a hajszobrászat boszorkányos ügyességű virtuózáról bizton állíthatjuk, ami a 2007-es hajtrendeket illeti, tévedhetetlen. Maximális felkészültségről, széles látóköréről tett tanúbizonyságot a Stella XXII. Nemzetközi Divatfórumán is, ahol Rocker Baby Band csapatával az igazi különlegességre vágyókat is lenyűgözte.


Elhalasztják a USE unused 2007 TavaszNyár divatbemutatót (április 12.)

Nem áprilisi tréfa

USEA 2007. március 22-re beharangozott USE unused szalonbemutatóra sajnos még várakoznunk kell. No nem arról van szó, hogy a fiatalok se szó, se beszéd meggondolták volna magukat, a 2007 Tavasz/Nyár -i kollekció divatbemutatóját nyomos indokkal halasztották április 12-re. A párizsi anyagvásár és az ugyancsak Frankhonban nemrég megrendezésre került Fashion Week olyan szinten lecsapolta a tervezők energiáját, hogy az itthoni előkészületekre időben már nem tudtak igényeiknek megfelelően felkészülni.


Kemenesi Tünde és Luu Anh Tuan a Fashion Week Prága

A Wella Fashion Show tervezői nemzetközi vizeken

Fashion Week PrágaWella Fashion Show néven új divatrendezvény indult útjára nemrégiben, Budapesten. A városligeti Vajdahunyad várában 2007. március 2-4. között számos hazai és nemzetközi divattervező mutatta be kollekcióját a szakmának és a nagyközönségnek. A kelet-európai divatéletben ezzel elindult a régóta várt körforgás, melynek legutóbbi állomása a prágai Fashion Week volt, ahol Kemenesi Tünde és a vietnámi származású, de 17 éve Magyarországon élő Luu Anh Tuan divattervezők képviselték hazánkat.


Április 18-án kezdődik a Budapest Fashion Week 2007 TavaszNyár

Negyedszerre is három nap a divat jegyében

Budapest Fashion WeekA Mayer Balázs Kenguru szervezte eseményen, április 18-20. között 18 tervező mutatja be 2007 tavasz/nyári kollekcióját az Ybl Palota Kristálytermében. Ott lesz a 2006. őszén már bemutatkozott, nyakkendőkön edzett fantáziájú Orosz Réka, Földi Klára meseszép ékszerei pedig újra Varga Györgyi kreációit színesítik majd. A „nagy öregek” közt Herczeg Zoltán és a házigazda, Kenguru is kifutóra lép, a rockabilly szerelmesei pedig a legújabban Lilu-t öltöztető, halálfejekkel operáló Ágoston Stefánia (Ticci) munkáit mustrálhatják.


Nanushka with love (május 11.)

Szájról szájra szeretet…

NanushkaA jó buli receptjét a második Kollektiva Nights szervezőinek nem kell magyarázni: hoztak néhány sztár DJ-t az electro nemzetközi világából, s hogy teljes legyen a „kultúrsokk”, éjfélkor Az Év Fiatal Divattervezője 2005, Sándor Szandra is kifutóra vonultatta 2007 Tavasz/Nyári kollekcióját. „Szabadság, szerelem” – ahogy a poéta ajánlotta, nanushkának hála, volt részünk mindkettőben, ha a feltörekvő divattervező hölgy, nem mindjárt egy új fogalommal, a szabadságszerelemmel ajándékozott meg minket.


Fiore Tondi 2007 Nyári divatbemutatója Budapesten (május 24.)

Olasz ragyogás

Fiore TondiFiore Tondi 2007 nyári kollekciójának budapesti divatbemutatóját a Hotel Boscolo New York Palace-ban tartották. Élénk színek - ahogy az aktuális trend diktálja, de klasszikus formák - az elegancia jegyében.


Aquanauta, Bodza, Eclectick, Artista, Lena Kvadrat divatbemutató

Sporty

AquanautaA Wella Fashion Show-n felvonuló hazai fiatalok tartják magukat az aktuális trendszínekhez: szürkéket, feketéket, kékeket, pirosakat vonultattak a kifutón. Pret-a-porter kollekcióik 2007 Tavasz/Nyár-i előszele a stílusban ölt testet: öltözeteik a sportosan elegáns és sikkesen sportos közötti skálán mozognak, ahogy azt az újra virágkorát élő sporty irányzat megkívánja. Az orosz vendégvonal kevésbé játékos, inkább a földszínekkel operál. Védjegye a puritán harmónia, csipetnyi pirossal, türkizkékkel, neonzölddel megtörve.


A Mammut Divat-, szépség- és egészségnapok rendezvényén jártunk

Reneszánsz kora tavasszal

Mammut divatnapokKészen állsz a tavaszi megújulásra? – kérdezi tőlünk a Mammut bevásárlóközpont többnapos rendezvényét hirdető szlogen. Én - számos nőtársammal egyetemben – igennel válaszoltam, és utamat 2007. március 29-én a nyüzsgő forgatag felé vettem. Csábított a sminktanácsadás, a boltok akciói és persze az esti divatbemutató, melyen a Mammut üzletek 2007 Tavasz/Nyári kínálata vonult fel, táncosokkal megspékelve. Íme, egy kis ízelítő mindabból, ami Rád vár, ha vasárnapig, azaz április 1-ig példámat követve Te is a helyszínre látogatsz.


HazaiDivat.hu kirakat a tíznapos Árkád Tavaszi Trendek 2007 rendezvénye

Párizsi utcakép, budapesti szerkesztőség

Árkád DivathétA budapesti ÁRKÁD több, mint bevásárlóközpont: kaméleonként hol divatbemutatóhelyszínné, hol kiállítóteremmé, hol pedig párizsi utcaképpé avanzsál. Legújabban ez utóbbit teszi, hogy a hagyományoknak megfelelőn, szezonkezdetkor informálja  a divatkövetőket, melyek a 2007 Tavasz/Nyár trendjei. A HazaiDivat.hu - idén előszőr - nem csupán tudósítóként, de kiállítóként is részt vesz a tíznapos eseményen. Keresd meg a pavilonunkat az Őrs vezér terén álló ÁRKÁD aulájában, és írd meg nekünk, hogy tetszik! Köszönjük.


A KATTI ZOÓB nagybemutatója a Zsolnay manufaktúrával karöltve

Kislányos sikk

A magyar divat nagyasszonya, Zoób Kati esti gyönyörködésre invitálta ezer barátját. Na jó, ez így túlzás, nem volt mind barát, de az ezer és az invitáció stimmel: a nagyestélyis tömeg szigorúan csak a Zoób Katti divatháztól kapott meghívóval léphetett be a T-Com Székházba (ex Matáv Székház), hogy megcsodálhassa a divattervezőnő évi egyszeri nagybemutatóját. A nézőtérre belépve úgy tűnt, mindenki eljött, és nem is hiába: a Zsolnay porcelánokból épített, díszes medvefog ékszerek, és a sötétlilában, szentjánosbogár-zöldben, aranyban-ezüstben szikrázó, fényesen csillogó kelmék egy sikkes, játékos jövő szezonról meséltek.


A Zsolnay - KATTI ZOÓB 2007 TavaszNyár és 200708 ŐszTél divatbemutató

Zoób Kati és az eozin

Alig fél órával vagyunk a Zsolnay - KATTI ZOÓB divatbemutató után, igaz ez már egy másik helyszín, a kifutó melletti széksorokat réges-rég magunk mögött hagytuk. Irány a félig-meddig kulisszák mögötti világ! Bár modellek csak egy cola lightért, vagy egy szem pirosló almáért térnek be ide, attól még izgalmas lehet. A T-Com Székház apró, faburkolatú termében jegyzetfüzetekkel, kamerákkal, fotóaparátokkal felszerelkezve minden pogácsázó, szőlőszemeket majszoló sajtós a divattervező, Zoób Kati érkezésére vár. Lassan a morajlás is elül, némaság lesz az újságíróktól zsúfolt helyiségben, Steiner Kristóf is csak kínai kutyuskája fején simít. Persze mit is mondhatnánk? A talpig feketeruhás, szerény hölgyeményről nem lehet másként, csak legekben beszélni. De hogy miként vélekedik munkásságáról ő? – gondolatnyival közelebb kerülni elképzeléseihez, terveihez, ragyogó alkalom nyílt a sajtótájékoztatón.


Benes Anitával, a Daalarna vezető tervezője, esküvői ruha divat

A sztárok Daalarnában esküsznek

A 14. Esküvő Kiállítás és Vásáron se szeri, se száma a pavilonoknak, a Budapest Kongresszusi Központ három szintjén egymást érik az - egyelőre csak műanyag babák bájait hangsúlyozó - csodás és trendi menyasszonyi ruhák és vőlegény öltözetek. A háromnapos (2007. január 26-28.) vásári forgatagban sodródva az ember óhatatlanul felkapja a fejét, ha egy híres divatcég standja mellett halad el, mint amilyen a Daalarna is. Benes Anita, a divatmárka vezető divattervezője készségesen mesélt nekünk ruhákról és sztárokról.


Coterie, AIAIÉ, Péter Anna és Ana Kujundicz divatbemutató

AIAIÉ - Hegedűs Zsanett 2007Premier

A Mezőgazdasági Múzeum impozáns előterét piros reflektorfények pásztázzák, a vörös árnyalatot nyert tartóoszlopok egy-egy tervező plafontól földig érő logójába takaróznak. A nézők pavilonok mögött sorakoznak, ki regisztrál, ki jegyet vált az előadásra. A Wella Fashion Show nyitóeseményeként bemutatkozó fiatal divattervezőkre még az énekesnők is kíváncsiak: Kozma Orsi és Szűcs Gabriella, az újabban szólókarrierről áhítozó, Cotton Club Singers ex-üdvöskék már a bársonyzsinóron túl várják a fejleményeket.


Náray Tamás 2007 TavaszNyár divatbemutató Debrecenben (február 24.)

Náray Tamás 2007 tavasz/nyár DebrecenbenPremier a szülővárosban

Náray Tamás Debrecennek ajándékozta 2007 Tavasz/Nyári kollekciójának premierjét. Hogy miért épp a cívisváros lett a kivételezett? Hát csak mert a tervező szülővárosát tisztelhetjük benne. A HazaiDivat.hu pedig exkluzív cikkében tudósíthat az eseményről, melynek apropója, hogy a Himnusz költőjének egykori háza helyén épült Kölcsey Központ idén ünnepli egyéves fennállását. A négynapos születésnapi ünnepségsorozat részeként vonultatta fel Náray Tamás a nagyasszonyok leendő, tavasz/nyári ruhatárát.


Fáczányi Ildikó 2007 TavaszNyári kollekciójának bemutatója

Fáczányi Ildikó bemutatóFacile

A franciásan csengő márkanév magyar nyelvre átültetve könnyűt, könnyedséget jelent. A Fáczányi Ildikó, divattervező nevéből alkotott mozaikszócska, a Facile könnyen viselhető, könnyen kombinálható, de egyszerre nőies ruhákat rejt, melyeket anya és lánya, fiatal hölgyek és sportos tinik egyaránt magukra ölthetnek a mai rohanós mindennapokban. A 2007 Tavasz/Nyári kollekció bemutatójának helyszíne ugyancsak a könnyedséget hivatott kifejezni, amikor a 'konzervatív' kifutó helyett, raklapokon sétáltatta az est modelljeit.


Léber Barbara divatbemutató a Pólus Palace teraszán (július 15.)

Léber Barbara 2007Forró nyári esték vérforraló toalettjei

Majd' negyvenfokos hőség és szikrázó napsütés alapozta meg a 2007. július 15-i, vacsorával és színházi előadással gazdagított divatbemutató hangulatát, amelyen Léber Barbara 2007 Tavasz/Nyári ruhái vonultak fel. Könnyed anyagok, színkavalkád jellemezte a koktélruhákat és elegancia, nőiesség az estélyiket, melyeknek tökéletes díszlete volt a háttérben csobogó tavi szökőkút. Míg a hőmérő higanyszála izzasztó mértékben szökött az egekbe, a modellek vérforraló ruhakölteményekben léptek a publikum elé.


Daalarna, Léber Barbara, Tóth Bori és Sentiments bemutató

Haute Couture csodák

Alig egy óra választ el bennünket az első Wella Fashion Show nyitányától, a fiatalok bemutatkozását követő szünet az egyre népesebbé váló előtérben telik. Az ok talán a sarokban lévő, aprócska, ámde annál profibb koktélbár, amely körül rögtön nagy tumultus támad, sáskahad rohamozza a pultot. A tömegben észrevétlenül vegyül el Gyulai Mihály, az EMDSZ elnöke, Medveczky Ilonát is csak az utolsó pillanatban vesszük észre, amikor a hoszteszlányok már a terembe tessékelnek, kezdődik a második felvonás.


Szezon


Triumph 2007 TavaszNyár fürdőruha- és fehérnemű bemutató

Jövőre is ellenállhatatlanul

Sexy retro (= Szexis retro), Nordic Light (= Északi fény), Summer Heat (= Nyári forróság) - ezek a  hívószavai a Triumph fehérnemű és fürdőruha cég 2006. augusztus 1-én bemutatott 2007 Tavasz/Nyári kollekciójának. Az Európa Kongresszusi Központban Moulin Rouge hangulatban vonultak a modellek, csak úgy áramlott a szexualitás. Hatalmas boák, tollból készített, óriási legyezők és persze a fehérneműbe, fürdőruhába öltözött modellek gondoskodtak az érzéki hangulatról. Rögtön a bemutató elején a modellek egy vörös kanapén amolyan Moulin Rouge-os tánccal indítottak, a férfiak legnagyobb örömére. Fellibentek az áttetsző selyem hálóruhák, és nemsokára már combfixben és hosszú fekete kesztyűben ékeskedő, kihívó dámák vonulásának lehettünk tanúi. A bemutatót még izgalmasabbá tette az egyik modell és egy kalapos férfi flörtje, ami végképp meggyőzött minket: a Triumph fehérneműknek nem lehet ellenállni.


Felina 2007 fürdőruhabemutató volt Gödön (július 31.)

Minden igényt kielégítő fürdőruhák

’Nem csak a 20 éveseké és a nádszál karcsúaké a nyár!’ - ez a Felina mottója, és azt ajánlja, segít nekünk, ha nem vagyunk elég kitartóak a fogyókúránkban és koplalással nem érjük el a kívánt eredményt. Az érdeklődők Gödön csodálhatták meg a 2007-es kollekciót, a Conturelle-t, amely mindent tud, amit a Felinák, de viselőjének ráadásul még könnyed, ’fényűző’ érzést is ad. A Felina 110 éve törekszik arra, hogy fürdőruhái kiemeljék viselőjük előnyeit és leplezzék hiányosságait. A legújabb kollekció, a Conturelle kicsit különbözik a megszokott Felina modellektől, de Európa szerte sikert aratott a fehérnemű piacon. Különlegessége, hogy alakformáló és még koktélpartira is viselhető, valamint, hogy minden modell vállpántja szabályozható, akár nyakba is akasztható, és színtől függetlenül minden kosár alábélelt.


Makány Márta 2007 TavaszNyár, 200708 ŐszTél divatbemutató

Vastapssal ünnepelt aranyos csillogás

Makány Mártáról nehéz elhinni, hogy egyre csak felfelé ívelő pályája kezdetén elsősorban férfiruhák tervezésével foglalkozott, annyira ért, annyira folyékonyan beszél a nők nyelvén. Legyen szó az utcai viseletre szánt, de exhibicionizmussal megáldott hölgyeknek ajánlható mesés darabokról, vagy a varázslatos haute couture csodákról, az a finom stílusérzék, ahogy a textilekhez nyúl, nem megkérdőjelezhető. Erről tett tanúbizonyságot december 4-én, a XI. kerületi Pappas Mercedes Szalonban rendezett divatbemutató is, amelyen Makány Márta 2007 Tavasz/Nyári és 2007/08 Ősz/Téli kollekcióját ismerhette meg a meghívott közönség. A helyszín megválasztása része a hagyományteremtésnek: a Nara Szalont erősítő divattervező 2004-ben szintén a virágokkal borított autócsodák hátterében vonultatta fel remekbe szabott ruhakölteményeit.


USE unused 2007 TavaszNyár szalonbemutató lesz (máricus 22.)

USE unusedSzocialista köpenyruháktól a japán horrorig

 

A Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András triásza által alkotott tervezőcsoport 2007. március 22-én immáron másodízben tart szalonbemutatót saját showroomjában. A budapesti IX. kerület Soroksári útján lévő Henger Malomban az új USE unused kollekció bemutatásán túl a különböző képzőművészeti ágak képviselőinek találkozására is sor kerül majd – ígérik a fiatalok. Párizs és Tokió már a lábaik előtt hever, itt az ideje, hogy a hazai közönség is meg-, elismerje munkásságukat. A most bemutatásra kerülő 2007  Tavasz/Nyári kollekció a párizsi Fashion Weeken már bizonyított, nemcsak a franciákat, a szőrösszívű japánokat is elbájolta. Olyannyira, hogy idén januárban, a Tokióban megrendezésre kerülő International Fashion Fairen a fiatal márkát a legjobb tíz közé választották!


Divat-, szépség- és egészségnapok a Mammutban március 29-től

Mammut születésnap 2006Tavaszi megújulás

Botticelli óta tudjuk: tavasz = újjászületés. A természettel együtt nekünk sem árt megújulnunk, így ha te is divatos és fitt szeretnél lenni, irány a Mammut Szórakoztató- és Bevásárlóközpont, ahol az idei szezon trendjeit szinte tálcán kínálják a „Tavaszi megújulás a Mammutban” szervezői. A 2009. március 29-én kezdődő szépség, divat és egészség témák köré szervezett programokon egészen április 1-ig frissülhetünk. Az egészséges táplálkozáshoz vezető biotermékek kóstolgatásán túl, profi sminkesek segítségével saját bőrünkön tesztelhetjük a kozmetikai ipar legújabb csodaszereit, avagy divatbemutatókon tájékozódhatunk a 2007 Tavasz/Nyári módi felől.


A USE unused 2007 TavaszNyári divatbemutatóján jártunk (április 12.)

USE 2007 tavasz/nyárHarmóniába oldott diszharmónia

A fiatal tervezőcsoport, Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András triásza ismét kitett magáért. Nemcsak a párizsi Fashion Weeken már bemutatásra került kollekció, de a divatbemutató atmoszférája, a köréje kerekített történet tűzlétrástól a sötétségbe borult malom raktérig is hatott a zömében fiatalokból álló nézőközönségre, akik a kezdés időpontjára lassacskán a tágas Malomudvarból is kiszorultak. Az érdeklődés nem volt hiába, bizony egy új világ születésénél bábáskodhattak az érdeklődök. A ’70-es évek konfekciódivatjának és a japán horrorfilmek szigorának, asszexualitásig fojtott erotikájának frigyéből eddig ismeretlen, körvonalazhatatlan egység keletkezett a USE univerzumában.


Április 20-án lesz a SocietáTavaszNyári kollekciójának bemutatója

Sociéta bemutató 2006 ősz/tél, modell Epres PanniOlasz divat bécsi környezetben

Ha a 2006 ősz/téli kollekció álomszép olasz bundái még ott kísértenek álmainkban, nincs más dolgunk, mint április 20-án, pénteken, 19.00 órakor ellátogatni a Rózsakert Bevásárlóközpont Bécsi Kávéházába. Epres Panni ugyan már biztos nem lép kifutóra, de gyönyörű lányokban, szexis összeállításokban ezúttal sem lesz hiány. Az egyéni olasz női ruháiról, táskáiról és lábrakívánkozó topánjairól híres Societá nem csak a trendeknek elkötelezett hölgyeket, de bámész kísérőiket is szeretettel várja a helyszínen.


Mantra, Papp Tünde, Nicole Design, Szakos Kriszta, T.C., Ticci

Ticci bemutató - Gödör klubMezítlábas nyár, mezítlábas szerelem

A tavaszi Budapest Fashion Week megadta a mód(i)ját az interkontinentális nyitánynak. Az est során bemutatkozó fiatal divattervezők jóvoltából Indiától, Seherezádé mesés Ezeregy éjszakájának birodalmán át, Japánt is érintve, egész az 50-es évek Amerikájáig utazhattunk, legalábbis képzeletben, időben és térben egyszerre. Az Ybl Palota kristályterme minden pompájával együtt díszletté kénytelenült, a nézőközönség soraiban nem akadt senki, aki a lenyűgöző csillárokban, fali gyertyatartókban, plafont ékítő tükrökben kereste volna a szépséget. Helyette minden kíváncsiságtól égő tekintet a mezítlábasan is elragadó modellekre, a maguk nemében feledhetetlen ruhakompozíciókra irányult.


A nagy COSMOPOLITAN Bikinishow (április 19.)

Cosmopolitan Bikinishow, Póth DiánaTokiótól Budapestig meseszép!

A tavasz beköszöntével kicsi és nagy félelemmel elegy izgatottsággal várja a bikiniszezon közeledtét. Van aki kéthetes tisztítókúrának veti alá magát, megint más fékevesztett sportolással kínozza testét a világrengető esemény előtt. Csokibarna bőrön minden jól mutat – állítják az okosok, pedig ennél azért több szükségeltetik a sikerhez. Aki fürdőruhában is ellenállhatatlan kíván lenni, annak nem árt, ha a szívéhez közelálló bikini színére, fazonjára is odafigyel. Lássuk, mit ajánl a nagy COSMOPOLITAN Bikinishow 2007. nyarára!


Góczi Katerina 2007 TavaszNyári divatbemutatóján jártunk (május 8.)

Góczi Katerina bemutatóTavasz, nyár luxuskivitelben

A maga nemében már a helyszínválasztás is különleges. A divatbemutatónak otthont adó, eklektikus stílusú New York Palotára, leginkább szép színei, pasztell rózsaszínes, halvány zöld háttere miatt esett a divattervezőhölgy választása, nem beszélve a kávéház pazar aranydíszítéséről. „Amellett, hogy illik a ruháimhoz" - hozta tudtunkra Góczi Katerina – "a metál ragyogás igen divatos az idei szezonban.” Az alkotó tavaszra, nyárra álmodott kosztümkabátkái, játékosan elegáns muszlinruhácskái is a kifinomultság jegyében fogantak, modern, de finom vonalvezetésükkel, letisztult formáikkal harmonizáltak a modellek nyakában, csuklóján szikrázó, trendi Wellendorf luxusékszerekkel.


Náray Tamás 2007 Nyári szalonbemutatóján jártunk (május 17.)

Náray Tamás 2007 nyárAbszolút csoda nők!

Náray Tamás 2007 Nyári kollekciója maga a stílusbravúr. Alkotó géniusza nem csak a francia ELLE magazint, de a honi médiát a bemutatón egyedüliként képviselő HazaiDivat.hu-t is lenyűgözte. Míg a muszlinblúzok, földet seprő estélyik magukért beszéltek, a mindnyájunkban motoszkáló kérdésre - Epres Panni után ki emelkedhet az ihlethozó üdvöskék sorába? – a divattervező adta meg a választ. Az abszolút nő a lá Náray Tamás definiálása mellett pedig azt is elárulta, hogy legújabban a huszonéveseknek szánt ruhák is helyet kapnak kollekciójában.


Léber Barbara 2007 Nyári divatbemutatója (május 31.)

Léber Barbara 2007 nyárLéber Barbara 2007 nyárLéber Barbara 2007 nyárRafinált nőiesség

Léber Barbara 2007 Nyári divatbemutatójának a Baraka Restaurant & Longue adott otthont. Az haute couture modellek vonulását Gundel Takács Gábor konferansza vezette fel, és Malek Andrea dala zárta.


Sziráczky Brigitta 2007 Nyári divatbemutatója a Millenárison

Sziráczky Brigitta 2007 nyárVan Gogh és a divat

Impresszió, azaz érzéki benyomás, az adott pillanat, hangulat rögzítése, a kontúrok, körvonalak elmosása. Nem is csoda, hogy Sziráczky Brigitta június elején a Millenárisban tartott Van Gogh Divat Show elnevezésű divatbemutatóját az impresszionisták jeles képviselőjének neve fémjelzi. Játék a fénnyel, a színekkel. Játék az anyagokkal, a szabásvonalakkal. Így találkozik a festészet és a divat, így kapcsolódhat a képző- és az alkalmazott iparművészet, múlt és jelen a kifutó reflektorainak égisze alatt.


Orlando Collection 2007 Nyár divatbemutató a Hotel Sofitelben

Orlando CollectionCherchez la femme!

Keresd a nőt! Nő van a dologban! - tartja a mondás. Bizony, ez lehetett volna az Orlando Collection divatbemutatójának mottója is. Hiszen minden, ami felvonult az egykori Atrium Hyatt ideiglenesen kifutóvá avanzsált folyosóin – állíthatom -, nő volt minden ízében: kifinomult, elegáns, visszafogott, mégis csábító. Tehát csak olyan, amilyet már megszokhattak mindazok, akik jól ismerik Halász Éva és Nagy Ágota divattervezők esküvőkre és egyéb jeles alkalmakra készített, kecsességükkel magával ragadó ruhakölteményeit.


Ma kezdődik az Árkád Tavaszi Trendek 2007 (április 20-29.)





ALMAF