A nagy COSMOPOLITAN Bikinishow (április 19.)

A tavasz beköszöntével kicsi és nagy félelemmel elegy izgatottsággal várja a bikiniszezon közeledtét.


Cosmopolitan Bikinishow, Póth DiánaTokiótól Budapestig meseszép!

A tavasz beköszöntével kicsi és nagy félelemmel elegy izgatottsággal várja a bikiniszezon közeledtét. Van aki kéthetes tisztítókúrának veti alá magát, megint más fékevesztett sportolással kínozza testét a világrengető esemény előtt. Csokibarna bőrön minden jól mutat – állítják az okosok, pedig ennél azért több szükségeltetik a sikerhez. Aki fürdőruhában is ellenállhatatlan kíván lenni, annak nem árt, ha a szívéhez közelálló bikini színére, fazonjára is odafigyel. Lássuk, mit ajánl a nagy COSMOPOLITAN Bikinishow 2007. nyarára!



Intro

A Millenáris Teátrum parkosított, csobogókkal, halastavakkal környezetbaráttá varázsolt előterében bóklászva, hamarosan óriási, a maguk fröccsöntöttségében is vakítóan fehér betűkre leszünk figyelmesek, Cosmopolitan, magaslik a felirat egy kis túlzással, akár dombnak is nevezhető emelkedőn. Helyben vagyunk. A bejutásra ugyan várakoznunk kell, marcona biztonsági őrök vigyázzák az üvegajtót, a kiglancolt, party arcoktól színes nagyérdeműt, nincs mit tenni, fél nyolcnál jottányival korábban sem eresztik az épületbe.

Nike Dance-show A hosszú folyosót formázó előtérben, feketébe bújt hoszteszlányok, pincérek hada zsizseg, tálca helyett, kerek tükörlapokon egyensúlyozva a falatnyi finomságokkal, színes welcome drinkekkel, koktélok tucatjaival.  Koccintás, falatozás közben repül az idő – gondolhatták a szervezők – a Nike táncosai csupán háromnegyed kilenckor lépnek dobogóra. Sebaj!

A következő meglepetésnél már nem is jövünk zavarba, a divatbemutatónak otthont adó, sötét teremben alig néhány szék, helyette hófehér abrosszal terített asztal fogadja az érdeklődőt. A zsineggel körülkerített, magasba emelt kifutó mentén csak a kiváltságosok foglalhatnak helyet, hiába, a nemrégiben jégtánc tudását is bizonyító, újabban szög egyenes hajjal  hódító Karsai Zita, a Cosmopolitan májusi címlaparca mellett, nem feszíthet bárki.

Világpolgárok egyesüljetek!

Míg a fekete, Nike fürdődresszbe bújt táncosok kisportolt idomaikat közszemlére téve, őrülten riszálnak a pódiumon, a hátuk mögötti projektoron és a kifutó két oldalán elhelyezett mini kivetítőn hasznos információk futnak a női kebel tulajdonságairól. A harsogó feliratokat az izomveszteség, a kötőszövetek milyensége foglalkoztatja, ahogy a sportoláshoz célszerűen választott melltartó fontosságáról sem feledkeznek meg. De kinek is jutna eszébe olvasni, ennyi bronzos bőrű amazon láttán?

Cosmopolitan főszerkesztője, Szabó Patrícia A produkciót követő, megérdemelt taps után még a közönség soraiban helyet foglaló Fresh Viki is Szabó Patríciára, a Cosmopolitan főszerkesztőjére koncentrál. A bájos konferanszié ezúttal valahonnét az égszínkék és a türkiz árnyalatai közül választott magának földet seprő estélyi ruhát, melyet a derekán körbefutó övvel varázsolt hipertrendivé. Az est házigazdájának posztját betöltő hölgyemény rövid köszöntőjében a lap olvasóinak rebegett hálát, majd a ránk váró műsor kozmpolitizmusát dicsőítette.

Ha valaki világpolgár, az épp a világ divatfővárosaiban ne lenne otthon? – még a feltételezés is kicsinyes. A Tokiót Budapesttel legalábbis képzeletben összekötő, Seres Attila koreografálta zenés-táncos bikinishow, épp erre tett kísérletet.  Körbejárva a földkerekség minden férfinyűgöző pontját, legyen az éppen az alulöltözött táncosnőiről híres Rio, híven demonstrálta, hogy a bikini az univerzum összes szegletében bikini marad.

Napernyős gésák, fagyit majszoló rómaiak

Cosmopolitan Bikinishow A japán fővárost, művelt, luxus konzumhölgyeinél, a gésáknál, talán semmi sem szimbolizálhatná ekletánsabban, így aztán szinte kézenfekvőnk bizonyult, hogy a show is az apró léptű, napernyőiket bőszen forgató tokióiak virtustáncával induljon. Nyomukban a pódiumra sorjázó modellek a szezon legtrendibb, geometriai mintákkal ékített fürdőruháiban vonulnak kifutóra, legyen az akár piros szegéllyel körbefutatott, tyúklábmintás kétrészes, avagy szintén pirosban, fehérben, feketében úszó, apró, fel-le mutató nyilacskákkal díszített, Ámort megszégyenítő költemény. A melltartó fél kosarát díszítő csíkokkal a fekete alsó paszpólja harmonizál, szinte mindent szabad, ami egy kicsit is elüt a megszokottól, amiben a diszharmónia a motívumok ritmusának köszönhetően harmóniába olvad.

A francia sanzonoktól fülledt párizsi színben a nyáron ugyancsak menő fehér bikiniké a főszerep, az már az ember lányának személyes, külön bejáratú tragédiája, ha netán imitt-amott nemkívánatos zsírpárnácskákkal, avagy eredendően hóka bőrrel áldotta meg a teremtő. A jótékony takarást biztosító strandkendőknek ugyan búcsút inthetünk az idén, maximum a táskánkon fityegve lehet része beach toalettünknek, az ugyancsak elasztikus anyagból készült, vállpánt nélküli, rövid ruhákat, ha idomainkból mutatni is szeretnénk valamit, meg nem is, bátran viselhetjük. Talán a modellek által a Vip soraiba szórt, fehér tollpihéket nem kell strandszatyrunkban cipelnünk minden egyes csobbanáshoz, elég lesz majd akkor, ha a plázs királyait szeretnénk magunkévá hódítani.

Fekete-fehér, London-Párizs

Ha Párizs fehér, miért ne lehetne London fekete? A frakkot viselő, James Bondnak álcázott kajakozó, Horváth Gábor körül seregnyi fekete fürdőrucis, combfix pántjában revolvert rejtegető, vérmes szépség köröz, egészen addig, míg a vérbeli mácsó egy Thomas Szabo nyakékkel le nem nyűgőzi a JLO topánban magasodó bandavezért. Gianni és a modellA fekete bikinikről annyit, mindenki fellelheti közöttük az alkatának legmegfelelőbbet, legyen az flitterekkel ékített, gyöngyös, vagy fémvirágos, a háromszög alakú felsőrésztől a push up-osig, a nadrágot formázó alsótól a falatnyiig, minden megtalálható a kínálatban.

Róma díszletezéséről a háttérben megbúvó, lányokkal flörtölő hátizsákos Gianni gondoskodik, puszta jelenlétével elhiheti, minden út az olasz fővárosba vezet. A modellek kezéből csöpögő gelattiknak kis híján a színes, csíkos, pettyes, rózsaszín bikinik is martalékául esnek, nem beszélve a hölgyek designos táskáiról, melyek riszálás közben fityegnek oldalukon.

Dilemma

Utazgatás közben gyakran csak a végállomásként megjelölt célt tévesztjük szem elől, míg a lányok sebtében fürdőruhát váltanak, iránytű híján, mi a kivetítőn elénk táruló városnevezetességekről igyekszünk betájolni, melyik égtáj felé is tartunk éppen. Ide-oda kapkodva fejünket sem leszünk mindig okosabbak. Tömött járművek, csúcsforgalom, csak zötykölődés nincsen, máskülönben, mintha magunk is a nagy világlátogatás részesei volnánk, menetközben épp csak lyukasztanunk nem kell.

Oroszországban mindig esik a hó?

Moszkvát a kivetítő által hópihékben fürdetett, hagymakupolás palotáiról, azért még felismerjük. A többnyire zöldben, barnában, bordóban, sötét színű, nyomatos anyagokból készült bikinikben feszítő lányok, az orosz elit szimbolizánsai, falatnyi szereléseikhez fekete kucsmát húznak. Finom kacsójukat hiába rejti a nyakukban fityegő, szőrös muff, méretes, Cosmopolitan Bikinishowcsillogó karpereceik, nyakékeik így is magukra vonják figyelmünket.

Rióban és Sidneyben a napszínek viszik a prímet, a sárgában, narancsban pompázó kétrészesekhez helytől, helyzettől függően passzíthatunk magas sarkú topánt és táncosnőknek kijáró fejdíszt, avagy ember és természet közelibb lapos talpú, ugyancsak narancsban, sárgában úszó strandpapuccsal is variálhatjuk őket.
A következő állomás minden bizonnyal Kuba, gondoljuk a Che Guevara arcmásával ékített pirosas alsó és bikinifelső láttán, ám amikor a hatvanas éveket idéző, kivágásokkal díszített egyberészesről Axl Rose feliratokkal telirótt, álmos arca mered ránk, elbizonytalanodunk.

Haza beszélünk…

Gallusz Niki a Bikinishow-n Ennyi villámsebességgel lezajló transzfer után, éppenséggel jól esik hazaérkeznünk Budapestre. Boldogság – olvassuk a kivetítőn is, mintha megerősítésre vágynánk. A Hooligans slágerénél aláfestőnek kiválóbbat keresve sem találhattak volna a szervezők, „királylány” – mi másnak is nevezhetnénk a strandok gyöngyszemeit. Kétségünk sincs, mikor metál színekbe  varrt bombázók sereglenek a kifutóra.

A Cosmo sztárvendégei közül Zimány Linda, Tóth Gabi visszafogott arany bikiniben, Viva Patrícia egyberészesben, Gallusz Niki csillogó ezüstben gyönyörködteti a nagyérdeműt. A közönség soraiban taps szól és az urak részéről mély sóhajtások zengenek. Nem csak a zenés-táncos műsort siratják, bánják, hogy az igazi strandszezon csak májusban kezdődik el.

Fotók a Cosmopolitan Bikinishowról - Millenáris Teátrum, 2007-04-19

Fotók a Cosmopolitan Bikinishow modelljeiről, vendégeiről, műsoráról - Millenáris Teátrum, 2007-04-19


Írta: MZ , Dátum: 2007-04-23






ALMAF