Intercoiffure Hungary Show a XXII. Stella Nemzetközi Divatfórumon (február 25.)

16 magyar mesterfodrász - köztük olyan nagyságok, mint Hajas László és Zsidró Tamás - 1999-ben összefogott, és csatlakozott az Intercoiffure nemzetközi fodrászszervezethez.


2007 tavasz/nyári hajtrend, sminktrend

Stella Intercoifoure16 magyar mesterfodrász - köztük olyan nagyságok, mint Hajas László és Zsidró Tamás - 1999-ben összefogott, és csatlakozott az Intercoiffure nemzetközi fodrászszervezethez. Azóta gyarapodott a társulat létszáma, Kada Szabó Éva csak egy a tavaly belépő tagok közül. A fodrászbemutató alkalmával a Seniorok csapata a 2007-es haj-, ruha- és sminktrendeket ismertette, míg a tehetséges Juniorok, látványos hajshow keretében mérték össze tudásukat az Intercoiffure vándorkupa megszerzésért.



A Seniorok nagyágyúi

Szabados Iréne, mesterfodrász vezérletével elsőként a seniorok léptek színpadra. Binder Géza, Bognár János, Kada Szabó Éva, Kucsera Zsolt, Popovics Attila három különböző stílust képviselve alkotta meg modellje trendi frizuráját. A softness, a darkness és a wave irányzatok között, bárki megtalálhatja a saját egyéniségéhez leginkább illőt.

Softness

A softness stílust a letisztult formák, a finom, bőrhöz passzoló, púderszínű, lágy árnyalatok jellemzik. A Nativus divatház külön pasztellszínben úszó ruhákat tervezett az irányzat rajongóinak, melyek a gyermeki finomságot, lágyságot helyezik előtérbe.

Ez a tündérien lendületes vonal természetesen a frizurákban is megmutatkozik, a Luo hajfestékei a természetes haj árnyalatát hangsúlyozzák ki, a frufru kontrasztos, kemény-lágyabb vonalak összhangja teremt benne egységet.

Darkness

A darkness irányzat alaphangját a MÁS ruhatervező csoport által kreált, aszimmetrikus, imitt-amott az összeszagatottság látszatát keltő, fekete ruhák határozzák meg, ahogy Kada Szabó Éva elmondta, a frizurákat is ezen merész, extravagáns ruhaköltemények inspirálták.

A haj hátul klasszikus, egyenes bob fazonú, mely elől aszimmetrikus, keményvonalú frufruval találkozik. Színét tekintve a csokibarna, a kékesfekete és a khaki árnyalataiban úszik. A vagány, szexis, már-már megközelíthetetlen image megteremtéséhez elengedhetetlenek a M.A.C. erős rúzsai, szemöldökceruzái.

Wave

A wave stílus a finom elegancia híveinek ajánlható, az igazán nőies nőknek, akik megjelenésükkel, bájukkal, mindenkit elvarázsolnak. Az arcot hullámos tincsek, loknik keretezik.

Binder Géza szépséges modellje a bemutató alkalmával a Más ruhatervező csoport fekete míder felsőrészét, falatnyi citromsárga sortját viselte. A magas, tincsekből épített kontyhoz, visszafogott, letisztult, finom smink dukál.

A szemöldök, akárcsak a darkness irányzatnál, itt is hangsúlyos, ezáltal biztosítva földöntúli kisugárzást tulajdonosának.

A M.A.C. sminktrendje

Miután, hála fodrász gyöngyszemeinknek, a frizurakészítés három, fő irányvonalával megismerkedtünk, a 2007 Tavasz/Nyári sminktrendjét a M.A.C. képviseletében megjelent Horváth Csilla tárta a nagyérdemű elé.

A szakemberek az előttünk álló évszakra sápadtabb alapozást írnak elő. "Megijednünk azért nem kell, a színek teljes tompítása az arc karakterének kiemelése végett fontos." – nyugtatott meg minket a szőke hölgy.

Bizonyára emlékszünk még Nicola de Main porcelánbabáira, a divatos smink most excentrikusan angol hatást mutat, melynek következtében az arc egyszerre üde, fiatalos és modern.

Juniorok-e a juniorok?

A seniorok színrelépése után, a Hajas Szalon képviseletében Hartung Attila, Nagy Erzsébet és Füzi Arthur, a Zsidró Szalon képviseletében Losonczi Gábor és Dani István mérte össze tudását, tehetségét a porondon, jelesül bizonyítván, azért a junior kategória sem kezdőket takar. Sőt!

Füzi Arthur lélegzetelállító hajból épített kalapkontyát a méltán híres Dior ház kollekciója inspirálta. A klasszikus és a kócosabb stílust ötvöző remekmű méltán vívott ki közönségsikert. „Volt olyan, hogy bent éjszakáztam az üzletben!” – mondta a fáradhatatlan ifjú, amikor a nagyok, művének előkészületeiről faggatták.

Ötletekért Losonczi Gábornak sem kellett a szomszédba mennie, szőke hajú modelljének tincseit lufikra fésülte, melyeket alkotása elkészültével egyszerűen kidurrantott. A hajtűvel, üvegdíszekkel ékített frizurát, hátul csigában végződő marcell hullámok varázsoltak légiesen finommá.

Hartung Attila ezúttal hajvágó modelljét hozta el nekünk, a hölgy szőke hajában, mintegy a kontraszt kedvéért, kísértetiesen bújtak meg a napszítta, szürke tincsek. Harmonikus és elegáns – vallotta minimalista remekéről a fiatal tehetség.

Nagy Erzsébet szintén a maga nemében művelt egyedülállót, fekete-fehérben úszó, raszta lófarkas műve megalkotásakor a japán és a jamaicai kultúrát ötvözte.

Dani István ellenben a kreatív hajépítés terén jeleskedett. Modelljének extrém, bakelitlemezzel, öngyújtókból készült világító lámpácskákkal, mini diszkógömbbel felszerelt kontya láttán szinte már megelőlegeztük neki a vándorkupát. A hölgy szívószál szoknyája, gramofont szimbolizáló karja, csak lendíteni tudott az amúgy is ötletgazdag alkotáson.

A győztes végül Hartung Attila lett, aki Párizsban képviseli majd a magyarokat a nemzetközi megmérettetésen.

Képek az Intercoiffure Hungary Showjáról, XXII. Stella Nemzetközi Divatfórum - Budapest Kongresszusi Központ, 2007-02-25


Írta: MZ , Dátum: 2007-03-08






ALMAF