A Mammut Divat-, szépség- és egészségnapok rendezvényén jártunk (március 29.)

Készen állsz a tavaszi megújulásra? – kérdezi tőlünk a Mammut bevásárlóközpont többnapos rendezvényét hirdető szlogen.


Reneszánsz kora tavasszal

Mammut divatnapokKészen állsz a tavaszi megújulásra? – kérdezi tőlünk a Mammut bevásárlóközpont többnapos rendezvényét hirdető szlogen. Én - számos nőtársammal egyetemben – igennel válaszoltam, és utamat 2007. március 29-én a nyüzsgő forgatag felé vettem. Csábított a sminktanácsadás, a boltok akciói és persze az esti divatbemutató, melyen a Mammut üzletek 2007 Tavasz/Nyári kínálata vonult fel, táncosokkal megspékelve. Íme, egy kis ízelítő mindabból, ami Rád vár, ha vasárnapig, azaz április 1-ig példámat követve Te is a helyszínre látogatsz.



Bemelegítő

Délelőtt 10 órától kezdődően várták az érdeklődőket a különböző standokon, ahol a személyre szabott sminkeléstől kezdve az íriszdiagnosztikán és bioétel-kóstolókon át a masszázsig minden megtalálható volt, mi szem-szájnak ingere. „A nap elején és kora délután még érezhetően kisebb volt a forgalom,” – meséli az egyik pultnál ácsorgó lány – „aztán véget ért az iskola, meg a munkaidő, és lassan elkezdtek szállingózni befelé az emberek. Persze azért egész nap bőven akadt teendőnk.” A rendezvény ideje alatt a boltok is igyekeznek különféle akciókkal, promóciókkal becsalogatni a vásárfiára vágyó delikvenseket, akik nem is járnak rosszul, ha most szereznek be egy-két új darabot, hiszen sok helyen kedvezményes áron juthatnak hozzá ezekhez. Ráadásul az est várva várt divatbemutatóján ki is nézhetik előre gardróbjuk új kellékeit.

Előjáték

Késő délutánra már én is izgatottan vártam a műsort a színpad mellett bámészkodva, ahol épp három sportos külsejű, csinos lány próbálta el még egyszer, utoljára esti bemutatóját. Mivel előadásukat, a Gold’s Gym fittness dance showját este hatra ígérték a beharangozók szerint, addigra el is kezdtek megtelni az emeletek jó kilátást biztosító helyei, akárcsak a színpad előtti tér. A nézők között nagy meglepetésemre nemcsak fiatal lányok és nők, de elegánsan öltözött nagymamák, anyukák kislányaikkal, sőt, még az erősebbik nem képviselői is szép számmal voltak jelen. A műsorral végül igencsak megvárakoztatták a nagyérdeműt, hiszen fél hétig semmi nem történt, ellenben ötpercenként bejátszottak egy köszöntőt, melyben a mézesmadzagot is elhúzták az egybegyűltek orra előtt: „hamarosan kezdődik”.

Akció indul

Ha nem is hamarosan, de a csúszás után végül mégiscsak kezdetét vette a show. Bár a három-négy perces táncbemutatónál valamelyest hosszabbra számítottam, a lányok előadása nem sok kívánnivalót hagyott maga után, s segített ráhangolódni az előttünk álló utazásra a tavasz divatjának világába. Mielőtt azonban színre léptek volna a modellek, az est sztárvendégei, Bartók Eszter és Molnár Ferenc Caramel hagyták maguk mögött az autogramért ácsingózó rajongókat, s adtak elő egy kedves duettet a közönségnek. Ezek után végre megpillanthattuk a tavasz első tündéreit is a kifutón. Hat modell és hat táncos felváltva prezentálta nekünk a Mammutban kapható márkák 2007 tavasz/nyári kollekcióinak ízelítő darabjait, időnként a két Megasztárból megismert énekes dalaival fűszerezve.

Trendek útvesztőjében

A bemutatón a bevásárlóközpontban kapható márkák többsége képviseltette magát, s a fehérneműktől kezdve, a fürdőruhákon át, egészen az esküvői ruhákig a legkülönbözőbb viseletek divatjába nyerhettünk betekintést. Talán ez a sokszínűség is az oka annak, hogy egy laikus szemlélő számára nehéz feladat lehetett kiszűrni a meghatározó irányzatokat. Inkább az egyes márkák aktuális, uralkodó stílusjegyei váltották egymást a show során, s talán ez volt az egyik oka annak, hogy a modellek sminkje és hajviselete is visszafogott, bármilyen öltözethez illő alkotás volt. Simára vasalt frizuráik, és egyszerű, tussal hangsúlyozott szemeik így nem sok információt nyújtottak a szezon új smink- és hajtrendjei iránt érdeklődőknek. Az erre éhező kíváncsiskodóknak a kifutón kívül kellett utánanézniük a dolognak.

Más volt a helyzet azonban a ruhákkal: a stílusok kavalkádja tömény információáradatként zúdult a nyakunkba. Néhány, márkák határain túlnyúló jellegzetesség azonban mégis kiemelhető. A fekete-fehér például még mindig sláger, de a hangsúly – lévén, mégiscsak a nyár közeleg – ezúttal inkább a páros világos tagján van. A modellek lábbelijei is ebben a színben pompáztak többnyire, s némelyikük nem könnyű, nyárias cipellőt, hanem térdig érő csizmát viselt. Emellett előkerültek az etno és szafari stílusra jellemző földszínek, valamint a sárga és a zöld különböző árnyalatai is, némi pasztelles körítéssel.

A '80-as évek tarkasága csak egy-két fürdőruha erejéig tűnt fel a színpadon. Annál több volt a virágminta, a fémes és lakk kiegészítő. Az örök kedvenc, a farmer természetesen most sem maradhatott ki, a férfiaknak nadrág, a nőknek szoknya képében. Utóbbi egyébként is uralkodó jelentőségű ruhadarab az idei szezonban az egyrészes ruhák mellett, persze csakis a könnyű, lenge anyagokból készült kreációk, melyek játékos lazaságot sugároznak.

Egy szelet a tortából

A szezon trendjeiről kapott, rendkívül színes és szerteágazó keresztmetszet sokféleségének azért van egy nagy előnye is: szinte mindenki találhat köztük neki valót. S, ha nem tudod, mi az, ami Neked is jól áll? Gyere, és látogass el a Mammutba áprils 1-ig, hiszen nem csak a divatbemutatót nézheted meg, de a JOY stílustanácsadói is készséggel segítenek Neked a probléma megoldásában.

Fotók a Mammut Divat-, szépség- és egészségnapokról, 2007 március 29-től április 1-ig


Írta: Dodo , Dátum: 2007-03-30






ALMAF