Léber Barbara divatbemutató a Pólus Palace teraszán (július 15.)

Majd' negyvenfokos hőség és szikrázó napsütés alapozta meg a 2007. július 15-i, vacsorával és színházi előadással gazdagított divatbemutató hangulatát


Lber Barbara 2007Forr nyri estk vrforral toalettjei

Majd' negyvenfokos hősg s szikrz napsts alapozta meg a 2007. jlius 15-i, vacsorval s sznhzi előadssal gazdagtott divatbemutat hangulatt, amelyen Lber Barbara 2007 Tavasz/Nyri ruhi vonultak fel. Knnyed anyagok, sznkavalkd jellemezte a koktlruhkat s elegancia, nőiessg az estlyiket, melyeknek tkletes dszlete volt a httrben csobog tavi szkőkt. Mg a hőmrő higanyszla izzaszt mrtkben szktt az egekbe, a modellek vrforral ruhakltemnyekben lptek a publikum el.



  Léber Barbara 2007Ekhó: Milyen ruhákat láthatunk a mai bemutatón?
Léber Barbara
: Főleg koktélruhákat. Próbáltam a helyhez, az évszakhoz igazodni a választásnál. Mivel nyár van és meleg, sok ruha, mondjuk így, fagyiszínű: vanília, pisztácia, élénk barack, rózsaszín, de nem maradhatnak el a vörös árnyalatok és a klasszikus fekete sem. Az anyagok pedig elsősorban selyem, csipke és persze az organza.

E: Egy-egy kollekció tervezésénél megfogalmazol magadban valamiféle mottót, amelyhez igazodnak az éppen tervezés alatt álló ruhák?
LB:
Általában nem. Tudom, sokan így terveznek, külföldön, itthon is, de én másképp dolgozom. Nálam nincs kifejezetten egy téma, csak az érzet…

E: És miből merítkezik ez az érzet? Mi az, ami megihlet?
LB:
Rengeteg minden. Igazából nem is tudom pontosan. Néha csak ülök, nézem az anyagokat, és már tudom is, mit akarok. Máskor éjszaka, vagy a legmeglepőbb pillanatokban jönnek az ötletek. De akár egy élmény vagy egy növény is lehet az ihlet forrása. Ez egy csodás, megfoghatatlan pillanat, amit talán nem is lehet megragadni pontosan… vagy akár megmagyarázni.

Ha nyár, akkor fagyi

Léber Barbara 2007 A bemutatót Pólus Péter, a divatbemutatónak helyszínt adó, gödi Pólus Palace golfklub tulajdonosa és bájos társnője konferálták fel. A szóáradatot a lányok özöne követte, s ahogy a tervező is elárulta, valóban a hűs finomságokra emlékeztető színekben vonultak a vendégek közé a modellek: vanília, barack, pisztácia, málna, sápadt áfonya…megannyi pasztellben pompázó, nem olvadó, de szíveket olvasztó remekmű.

A terített asztaloknál üldögélő nagyérdemű testközelből figyelhette a közöttük sétálgató lányok viselte szépséges darabokat.

Az első blokkot térd felett végződő libbenős koktélruhák nyitották. A nyári forróságban kellemesen lenge, mégis elegáns viseletnek tűntek a tojásszín alapon sötét óriásmintás egyberuhák, amelyek közül az egyik elejét a mell alatti, tenyérnyi széles fekete övszerű megoldás tette igazán érdekessé.

A felsőrészek kivágása meredek V alakban kúszott – nem ritkán - egészen a lányok köldökéig, zsinóros vagy épp hópelyhekre emlékeztető betétekkel tetézve a rafinált dekoltázst.

Léber Barbara 2007 A hosszú estélyikhez inkább míderek párosultak, szabadon hagyva viselőjük vállát, lapockáit, míg a szoknyarészeket nem mindennapi buggyosított aljú, földet seprő fazonok alkották. A buggy lehetett egy: deréktől bokáig tartó, kettő: térdnél elvágott, vagy akár három is. Az egymásra halmozott fagyigombócokra emlékeztető szoknyák meg-megismétlődtek meggybordó, halvány puncs és ezüst árnyalatokban, rövid és hosszú fazonban egyaránt. Az egyenesen aláomló szabásvonalú darabok szintén helyet kaptak a bemutatón.

A felvonuló modellek közül – számomra - az egyik legemlékezetesebbnek az az estélyi bizonyult, amelynek vállpánt nélküli felsőjét széles, derekat kiemelő övsáv tette hangsúlyossá, míg a szoknyarész elegánsan omlott a földig. A klasszikus szabáshoz narancsos színt társított a tervező, így igazán megkapó ruhát alkotva ezáltal.

Csillogás és múltidézés

Léber Barbara 2007 Valódi csillogást hoztak az estébe az arany és metálszín darabok is, amelyek varázslatosan vonzották magukhoz a tekintetet, nem csupán színüknek, de szabásvonaluknak is köszönhetően.

Az egyik ezüst, harangszoknyás nagyestélyi uszályát - amely nem szokványos módon hátul, hanem a bal lábnál kapott helyet -, például a mellrészbe „tűrtek”, olyan nemes egyszerűséggel, ahogy az ókori tógákat hajították át a válluk felett a derék római polgárok. Egynémely kacskaringósan csigás motívum - amely vissza-visszaköszönt a ruhák anyagán, vagy övszerűen körbeölelte a lányok derekát -, szintén ezt az időszakot juttatta eszembe.

Léber Barbara 2007 S ha az arany és az ezüst már terítékre került a bemutatón, nem maradhatott el mögötte a bronz árnyalat sem, amely meg is érkezett egy-egy koktélruha és nadrágos összeállítás „személyében”.

A részletek

Bár ezen a bemutatón nem találkozhattunk a női öltözők nélkülözhetetlen kiegészítőivel, a táskákkal, stólákkal, kendőkkel, viszont az apró részletek most sem sikkadhattak el, hiszen hiába a tökéletes toalett, ha cipőnket, frizuránkat, sminkünket gondatlanul választjuk.

Nyáron mind koktélruhához, mind estélyihez hordjunk nyugodtan nyitott szandálkát, persze, ha lehet, ne a lapos talpú kerti papucsot rántsuk a lábunkra ilyenkor, viseljünk inkább divatos magas – és még annál is magasabb – sarkú, csillogó, szalagpántos darabokat, amelyek bár nem túl kényelmesek, viszont garantáltan elegánsak. Ami a frizurát illeti, korunkhoz, személyiségünkhöz mérten egész széles skálán mozoghatunk a megfelelő hajköltemény megválasztásakor.

Léber Barbara 2007E: Ki határozza meg, hogy milyen frizurát és sminket viseljenek a modellek?
LB:
Általában ugyanazzal a fodrásszal, sminkessel dolgozom. Azt hiszem, már tökéletesen ismerjük egymást, így tudják milyen vagyok, mit szeretnék egy-egy bemutatón látni.  A legtöbb esetben megbeszéljük, ki mire gondolt, majd kitaláljuk a végleges megoldást. Azért az esemény előtt még meg szoktam nézni, hogy hogyan sikerült kivitelezni az előzetes terveket…

A lányok egy része a vasárnapi rendezvényen egyszerű, de elegáns lófarkat viselt, míg másik részük a fejbúbra tűzött, csigásan kunkorodó végű kontyokat.

Vörös és fekete

Léber Barbara 2007 A divatvilág örök üdvöskéje a fekete. Nem maradhatott ki hát ebből a bemutatóból sem, s miért is maradt volna, hiszen ez a szín az, amelyet mindenki kedvel. A fekete karcsúsít, kiemeli bőrünk színét, s némi titokzatossággal is felruházhat, ha megfelelő módon viseljük. Választék pedig most is akadt bőven. Hordószoknya és merész kivágások, fekete alapon vajszín virágmotívumos modellek vonultak végig az asztalok közt…s az előröl klasszikus, szolid koktélruha, amelynek mélyre szabott hátrészét a leheletfinom csipkebetét tette varázslatossá.

Léber Barbara 2007 Az est divatról szóló részét mégsem a fekete, hanem egy nála jóval szenvedélyesebb szín zárta: a bordó blokk keretében szépséges és csábos estélyik vonultak fel a nagyérdemű előtt. Mély V alakú dekoltázsok, hatalmas pöttyökkel megbolondított anyagok, buggyos szoknyák és fűzős felsők adták a végszót.

A bemutatót követően megállapíthattuk, hogy a csábítás és a visszafogott elegancia keveredett szinte az összes modellben. Lehetett a hátat láttatni engedő kacér egyberuha, míderrel kombinált buggyos estélyi, combtőig felsliccelt szűk szabású szoknya; pasztellesen szolid színvilágú vagy narancsosan figyelemfelkeltő toalett, mind nekünk készült, A Nőknek, s persze a férfiaknak, akik ezen az estén nem csak a melegtől olvadoztak…


Írta: Ekhó , Dátum: 2007-06-25






ALMAF