TOTHBORI bemutatja a 20102011-es őszi-téli couture és prét à porter kollekcióját

A meghívón az állt, hogy a TOTHBORI bemutatja a 20102011-es őszi-téli couture és prét à porter kollekcióját, a vendégek nem sejthették, hogy ez most más lesz.


TOTHBORI bemutatja a 2010/2011-es őszi-téli couture és prét à porter kollekciójátEgyedülálló bemutatónak lehettek szemtanúi a Millenáris Teátrumba látogatók 2010. szeptember 29-én, szerda este. Bár a meghívón az állt, hogy a TOTHBORI bemutatja a 2010/2011-es őszi-téli couture és prét à porter kollekcióját, azonban a vendégek nem sejthették, amit a tervezőnő az előtte tartott sajtótájékoztatón már ismertetett a megjelent újságírókkal. Hogy ez most más lesz, valami új, lendületes és fiatalos, mindazonáltal ez is ő, Tóth Bori. Aki tisztában van a márkára jellemző stílusjegyekkel, mint a visszafogott színhasználat, a klasszikus szabásvonalak és a business look szabályrendszerének fokozott szem előtt tartása, annak igencsak új és meglepő élményben lehetett része ezen az estén.TOTHBORI bemutatja a 2010/2011-es őszi-téli couture és prét à porter kollekciójátA kollekció darabjairól mind sziluettjeiben, mind anyag- és színválasztásában elmondhatjuk, olyan módon elevenednek meg a húszas-harmincas évek, hogy egyúttal semmiképp sem érezzük a történelem porát. Modern, valódi XXI. századi szettek vonultak fel a kifutón, megőrizve mindazt, amit irigylünk az art deco világából. Fesztelen eleganciát, fényt és csillogást. A bemutatott daraboknál bár dominál a fekete, azonban a kollekció ikonikus színei mégis a királykék és a pávazöld. Azonban nem csak a színárnyalatok érdemlik meg, hogy piedesztálra emeljük őket. Kétségkívül a 2010-es őszi-téli szezon emblematikus kiegészítőivé avanzsálhat a királykék hasított bőr táska és cipő, valamint a mogyoróbarna krokodilbőr csizma szintúgy. A denevérujjú télikabát, a csípőben merészebb megoldásokkal készült ruhák, a franciabársony nadrágok, a hosszú selyemoverallok, mind figyelemre méltó darabok, azonban lenyűgözővé akkor válnak igazán, ha megtaláljuk a megfelelő kombinációt. A TOTHBORI nem félt keverni az anyagokat és a fazonokat, ezzel megmutatta, hogy itthon is életképes a nyugat-európai vagy akár az amerikai elegancia. A tervezőnő biztos kézzel, bátran merített abból az ihletforrásból, amelyből olyan elit világcégek is inspirálódnak, mint a Chloé, a Balmain vagy az Oscar de la Renta.

Ha jártasak vagyunk a társasági életben, érdemes volt egy pillantást vetnünk az „első sorra”. A bemutatón nemcsak a legnevesebb divattervező pályatársak tették tiszteletüket, hanem megjelentek a prominens női magazinok, divatlapok főszerkesztői éppúgy, mint számos közismert színésznő, énekesnő vagy a rangosabb divatintézmények vezetői. Tóth Bori nemcsak kollekciójával hozta közel számunkra az art deco világát, hanem megidézte, milyen lehetett a húszas években a csillogó Budapest, „Kelet-Európa Párizsa”.


Írta: www.tothbori.com , Dátum: 2010-10-06


ALMAF