Aipli Ági, topmodell

Hatalmas őzikeszemek, karcsú, légies termet, kecses, végtelenül hosszú karok. Ki hinné, hogy gyereklányként nem álmodott modellkarrierről?


Aki kezet fogott a Dior nagyasszonyával

Aipli Ági

Hatalmas őzikeszemek, karcsú, légies termet, kecses, végtelenül hosszú karok. Ki hinné, hogy gyereklányként nem álmodott modellkarrierről? Aztán a gimnáziumban már másként gonolta, Náray Tamás divattervező pedig felfedezte magának, és azóta is ott lépdel a fontosabb hazai kifutókon. De mert a modellpálya véges, évek óta ott áll mellettük is: bemutatókat szervez, koreografál - jobbára Sarnyai Eszter modell-kolléganőjével és barátnőjével együtt - meg mint tapasztalt kifutójáró tanítja modell iskolákban a jövő catwalkereit. A nemzetközi topmodellek adottságaival bíró (ez könnyen belátható, ha összevetjük őt Cindy Crawforddal, akivel közös fotón szerepel), Gucci rajongó Aipli Ágit arról kérdeztük, milyen modellnek lenni Magyarországon. És... Kezdők, figyelem! Ági hasznos tanácsokkal is szolgál. Rút kiskacsából sikeres hattyú

HazaiDivat.hu: Hogyan kezdtél modellkedni?
AÁ:
Soha nem jutott eszembe, hogy modell legyek. Csúnya, nagyon vékony, mindig kicsúfolt kislány voltam. Gimnáziumban elkezdtem sminkelni magam, ha egy szemceruzával kihúztam a szemem, úgy éreztem, hogy mindenki engem fikszíroz, ez tetszett. Egy gimis barátnőmmel mentünk el együtt egy modelliskolába, aminek nem vettem nagy hasznát. 18 évesen is befizettem egy tanfolyamra, de az is rettenetes volt, nem tanultunk normális koreográfiát és pénzlehúzás volt az egész. Azt gondoltam velem van a baj, hogy csúnya vagyok, és ezért nem indul el a modellkarrierem. Az utolsó esélyt Náray Tamás sztárképző tanfolyamában láttam, van is egy jópofa történet arról, amikor először meglátott engem. Tamás azt mondta, hogy helyes kis mikiegér vagyok, merthogy elállnak a füleim. De, ha megműttetem őket, szívesen felvesz... Persze végül nem feküdtem a plasztikai sebész kése alá, de már a tanfolyama alatt elkezdtünk együtt dolgozni, és többet nem esett szó a füleimről.

 

HD: Te vagy az egyik vezető modell idehaza. Meg tudsz élni a modellkedésből?
AÁ:
Régen nem jelentett problémát megvenni egy felsőt... De ma már fontosabb, hogy kocsi legyen a fenekem alatt, ezért manapság pusztán modellkedésből nem él meg az ember. Folyamatosan csináljuk Sarnyai Eszter barátnőmmel és modell kolléganőmmel a GAS-nak a bemutatóit, valamint Dányi Zsuzsa modellügynökségénél, a Perfect Models-nél tanítjuk a növendékeket a helyes járásra, így tudom a költségeimet fedezni. 


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2006-07-02


ALMAF