NATI 100% PUREIDEA, Kontúr Réka és Luu Anh Tuan a zágrábi Fashion Week 2007 Tavaszon

A 2007. március elején debütált budapesti Wella Fashion Show folyamatos jelenlétet biztosít divattervezőinek a zágrábi és prágai Fashion Weekek divatbemutatóin.


Zágráb Fashion Week 2007 TavaszNyílik a divatvilág

A 2007. március elején debütált budapesti Wella Fashion Show folyamatos jelenlétet biztosít divattervezőinek a zágrábi és prágai Fashion Weekek divatbemutatóin. A prágai, horvát és magyar szervezők közti szoros együttműködés lehetővé teszi ugyanis, hogy a sikeres dizájnerek meghívást kapjanak a testvérrendezvényekre, és így szélesebb körben is bemutathassák kollekcióikat. A Wella Fashion Show-nak köszönhetően végre elindult a nemzetközi körforgás a közép-kelet-európai divatéletben.Játék határok nélkül

Zágrábban hat, Prágában nyolc évvel ezelőtt debütált a leghíresebb nemzetközi divatrendezvény, a Fashion Week. A Wella tavaly csatlakozott a zágrábi eseményhez, 2007-ben pedig elsőként a magyarországi, majd ősztől a prágai programsorozathoz.

A Wella Fashion Show végén a szervező 2Face Kft. az év fiatal designere díját Luu Anh Tuannak ítélte oda, aki Kemenesi Tündével együtt Prágában is bemutathatta nagysikerű kollekcióját. Kemenesi Tünde a prágai fellépésének köszönhetően meghívást kapott a Görög Fashion Weekre.

A zágrábi Fashion Weeken pedig május 1-én a NATI 100% PUREIDEA és Kontúr Réka, május 3-án pedig Luu Anh Tuan kollekcióját láthatta a közönség.

Naty 100% Pure IdeaNATI 100% PUREIDEA

Nati 2000-ben diplomázott a Magyar Iparművészeti Egyetem, öltözéktervező szakán. Előtte egy évet Helsinkiben tanult és a Könnyűipari Főiskolát is elvégezte. Számos magyar és külföldi divatkiállítás, divatbemutató valamint nívós díj fűződik nevéhez. 2001-ben létrehozta a NATI 100% PUREIDEA divatmárkát, négy évvel később pedig megnyitotta azonos nevű SHOWROOM ruhaszalonját.

Kontúr RékaKontúr Réka

Kontúr Réka a Magyar Iparművészeti Egyetemen végzett öltözéktervező iparművészként. Egyedi kézműves technikával készíti bőr táska- és ruhakollekcióit.

Számos magyarországi divatbemutató és kiállítás mellett Chemnitzben (2000), Reggio Calabriában (2000), és Zehdenickben (2004) vett részt kiállításokon. A Kozma Lajos Kézműves Iparművészeti ösztöndíj keretében kiállítóként háromszor (2004, 2005, 2006) is bemutatkozhatott az Iparművészeti Múzeumban.

A Magyar Divat Szövetség által rendezett Divatolimpián 2005-ben a kiegészítő kategóriában különdíjat, 2006-ban az etnikum kategóriában fődíjat nyert. Ugyanebben az évben kollekcióit bemutatták az első magyarországi Fashion Week rendezvényen, és ruháit beválogatták a 2. Textilművészeti Triennáléra. 2007-ben részt vett a düsseldorfi CPD nemzetközi ruhaipari kiállításon.

Luu Anh Tuan

Anh Tuan vietnámi származású tervező 17 éve él Magyarországon. Jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem bőr szakának utolsó éves hallgatója. 2006-ban fél évet töltött a London College of Fashion-ben, majd hazatérve befejezte első kollekcióját.

Zágrág Fashion Week 2007 Tavasz Az elmúlt néhány évben bejárta szinte egész Európát valamint Délkelet- és közép Ázsiát, hogy kollekciójához inspirációt gyűjtsön a különböző kultúrák összekapcsolódásából. Ezek történelmi hátterének ismeretével és a különböző népek mai modern életformájának felfedezésével olyan kollekciót hozott létre, amelynek nyelvezete és forma világa bármely kultúrában értelmet nyerhet.

Anh Tuan ruhái, táskái, cipői és kiegészítői egyetlen színnek, a feketének használatával és a különböző anyagmanipulációkkal tudnak egy egységes, de kontrasztokat nem mellőző kollekcióvá összeállni.

Újra itthon

A hazai érdeklődők legközelebb 2007. őszén találkozhatnak majd a Wella Fashion Show tervezőivel.

Forrás: 2Face Kft.


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2007-06-07


ALMAF