Szentendre izgalmas úticél a klasszikus kultúrális értékek szerelmeseinek

Több neves design cég képviselete mellett a tehetséges magyar formatervezők munkáinak bemutatása is első perctől kezdve fontos volt számukra.


Design Route SzentendreSzentendre izgalmas úticél a klasszikus kultúrális értékek szerelmeseinek és pár galéria jóvoltából ma már a kortárs design rajongóinak is.

A romantikus macskakövek elvezetnek egy csöppnyi térre a Péter-Pál templom árnyékában. Itt egymás mellett két design-bolt is olyan kincseket rejteget, melyeket fiatal magyar kezek alkottak. A Péter Pál Galéria a hagyományteremtő iparművész generáció munkái mellett nagy hangsúlyt fektet az Iparművészeti Egyetem diákjainak bemutatkozási lehetőséget biztosítani.Design Route SzentendreA tér másik sarkán a Salon de Bohéme zászlaja hirdeti a kortárs ruhatervezés iránti elkötelezettségét. Divatműhely és bolt egy fedél alatt, melyben a vidéki élet bája kortárs divattal elegyül. A Szalon gyakran fogad be projekteket és vendégművészeket, illetve rendszeresek itt a divat-workshopok is. A kiváncsibb vásárlók akár egy egyszerű hétköznapon is bekérhetik magukat az emeleti stúdióba, ahol betekinthetnek a ruhatervezés napi kulisszai mögé, vagy megihatnak egy kávét a kertben a tervezővel, Szép Szidóniával.

Ha innét a város legszűkebb sikátorán átvágunk, majd a Fő Teret elhagyjuk pár lépésnyire a Palmetta Design Galáriába jutunk, melyet azzal a szándékkal alapítottak, hogy színvonalas bemutatóhelye legyen a kortárs hazai és külföldi formatervezés legújabb eredményeinek. Több neves design cég képviselete mellett a tehetséges magyar formatervezők munkáinak bemutatása is első perctől kezdve fontos volt számukra.

Design Route SzentendreEzután vegyük utunkat a Dunakorzó irányába, ahol az Erdész Design Galéria mutat be iparművészeti tárgyakat és Szentendréhez kötődő klasszikus modern képzőművészet.

A belvárost elhagyva Budapest irányába a Főúton még egy utolsó megállót mindenképp tegyünk az Antikcentrum-ban. Ez az eredetileg antik építőanyagokat árúsító csodavilág ma már számtalan olyan portékával gazdagodott, ami a mai belsőépítészetre felteszi a koronát. Ilyen többek között a kézzel készült lapok széles választéka, amely régi és új igazán egyedi találkozása.


Írta: Salon de Bohéme , Dátum: 2011-03-21


ALMAF