Nagy Ágota

Magyar divat hazai rivaldafényben az európai porondon

Düsseldorfba költözött a magyar technológia és a magyar divatBUDAPEST/Düsseldorf, 2011. MÁRCIUS 1. – Néhány napra Düsseldorfba költözött a magyar technológia és a magyar divat: a GE Lighting standján nyitott butikot Halász Éva és Nagy Ágota, vagyis az Orlando Collection. Az európai kiskereskedelem legrangosabb szakkiállítása, a EuroShop 2011 látogatói egyszerre gyönyörködhetnek a hazai divattervezők és a magyar mérnökök legújabb munkáiban. Saját szemükkel láthatják, milyen fontos a kiskereskedelemben, és különösen a divat világában a megfelelő megvilágítás, mennyit képes hozzátenni a fények és árnyékok játéka a portéka bemutatásához.


Orlando Collection 200809 ŐszTél divatbemutató

OrlandoÚjra egységben az Orlando - ez is lehett volna a neve annak a kollekciónak, mely végül 'hirtelen felindulásból' az Újjászületés nevet kapta - tudtuk meg Halász Évától, az Orlando Collection mindig mosolygós divattervezőnőjétől. 2008. november 27-én, a budapesti Rózsakert Bevásárlóközpont egyik kávézójába érkeztem sokadmagammal, hogy megcsodáljam az Orlando Collection 2008/09 Ősz/Téli kollekcióját. A Halász Éva és Nagy Ágota tervezőpáros nevével fémjelzett ruhák az elegáns Vienna Melounge falain belül debütáltak, a kristálygyöngyökből fűzött térelválasztók, vajszín pamlagok és rengeteg kíváncsi tekintet előtt. Nemes anyagok, élénk színek, merész fazonok, esküvői, alkalmi és business ruhák egyaránt helyet kaptak ezen az estén az aranykeretes tükrök és talpas, sokágú gyertyatartók impozáns társaságában - pont a kollekcióhoz illő helyszínen.


Orlando Collection 2007 Nyár divatbemutató a Hotel Sofitelben

Orlando CollectionCherchez la femme!

Keresd a nőt! Nő van a dologban! - tartja a mondás. Bizony, ez lehetett volna az Orlando Collection divatbemutatójának mottója is. Hiszen minden, ami felvonult az egykori Atrium Hyatt ideiglenesen kifutóvá avanzsált folyosóin – állíthatom -, nő volt minden ízében: kifinomult, elegáns, visszafogott, mégis csábító. Tehát csak olyan, amilyet már megszokhattak mindazok, akik jól ismerik Halász Éva és Nagy Ágota divattervezők esküvőkre és egyéb jeles alkalmakra készített, kecsességükkel magával ragadó ruhakölteményeit.

ALMAF