Szabados Iréne Workshop a 2007 TavaszNyári frizuratrendekről a XXII. Stella Divatfórumon

Frizurák, frizurák és bizony ismét csak frizurák minden mennyiségben!


Rocker Baby Band

Szabados IréneFrizurák, frizurák és bizony ismét csak frizurák minden mennyiségben! Ha valakiről, hát Szabados Iréne, mesterfodrászról a hajvágás, a hajtoldás, a hajszobrászat boszorkányos ügyességű virtuózáról bizton állíthatjuk, ami a 2007-es hajtrendeket illeti, tévedhetetlen. Maximális felkészültségről, széles látóköréről tett tanúbizonyságot a Stella XXII. Nemzetközi Divatfórumán is, ahol Rocker Baby Band csapatával az igazi különlegességre vágyókat is lenyűgözte.



Kísért a múlt…

A Budapest Kongresszusi Központ Bartók termében levegőt is alig kapni, az elsötétített helyiségbe százával zsúfolódtak az érdeklődök, mese nincs, itt mindenki Szabados Irénére kíváncsi.

A program vetítéssel kezdődik, a 2004-es, 2005-ös Sziget fesztivál képsorait, a 2006-os Divatfórumon készült felvételek váltják fel, a mesterfodrász modelljei, hol arisztokratikus, tömött frufrujaikkal irányítják magukra figyelmünket, hol fekete-fehér szereléseik láttán vagyunk kötelezve elismerő sóhajt hallatni.

A jelen persze mindig többet ígér a múltnál, nincs ez másként ezúttal sem. A Más ruhatervező csoport kollekcióját viselő Rocker Baby Band zajos sikert arat.

A modellek talpig fekete, extravagáns szereléseibe a csillogó aranyövek, láncok, nyakörvre emlékeztető karperecek csempésznek vadságot, nem beszélve a buggyos, aszimmetrikus ujjatlanokhoz passzított hosszú csizmákról, a fedetlen, kockás hasakra pingált tetoválásokról.

De nemcsak a ruha teszi… Az enyhén punkos beütésű hajkoronák is nagyban hozzájárulnak a csinos „babyk” stílszerű megjelenéséhez. Aki netán ódzkodna ezen irányzattól, megnyugtatjuk, a kakastaréj időközben megszelídült, szó sincs összevissza színezgetésről. Könnyen kezelhető, könnyen variálható, szellős és cseppet sem ijesztő, nőiesen merész frizurákat láttunk.

A stílus a forma

A modellek frizurái – tudjuk meg Szabados Irénétől – mind egy stílust képviselnek, a '60-as, '70-es évek Vidal Sassoon típusú formáit idézik. A rövidebb hajak előre hosszabbodnak, a hosszú lobboncokat, melyeket manapság nyaksálként előre fésülve ildomos viselni, a rövid frufru bolondítja meg. Sörényünket kedvünkre borzolhatjuk ujjainkkal, ez ugyanis újszerűséget, egyfajta „divatérzést” kölcsönöz frizuránknak.

Néhány otthon is sikerrel hasznosítható praktika

A lakkot, ahogy azt már megtanultuk korábban, még mindig pofozva oszlassuk el hajzatunkon, végül jöhet a fénylakk, mely amellett, hogy erőteljes ragyogást biztosít bozontunknak, még a színét is kiemeli.

Ha fejtetőnkön netán laposodni kívánna hajunk, a bajra biztos megoldás lehet egy pontozó technikájú vágással kialakított frizura, mely a tarkórésznél a trendeknek megfelelően nyugodtan alá is lehet nyírva. (Ezzel inkább már ne kísérletezzünk egymagunk!).

Hajhosszabbítás

Ha viszont eszünk ágában sem áll vágatni, épp ellenkezőleg, rövid hajunkat szeretnénk dúsabbá, hosszabbá varázsolni, nem hosszú évek, de néhány óra alatt, Szabados Irénénél arra is találhatunk megoldást. A fellépő Rocker Babyk közül, Adrienne sötét piros lobboncát csodálva, ha nem kötik az orrunkra, bizony sosem jövünk rá, póthajjal állunk szemben!

Képek Szabados Iréne Workshopjáról, XXII. Stella Nemzteközi Divatfórumon - Budapesz Kongresszusi Központ, 2007-02-25


Írta: MZ , Dátum: 2007-03-06






ALMAF